reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

Joasiek, byłam bardzo ciekawa jak przebiega proces u Milenki. Wczoraj opowiedziałam Andrzejowi książki, bo on oczywiście nie ma czasu ich nawet przejrzeć nie mówiąc już o czytaniu. Wstępnie postanowiliśmy, jak nic się nie wydarzy, spróbować trening usypinkowy od 1 listopada. Madzia pojedzie do babci, a my do boju. Zdawaj codziennie relacje. Trzymamy kciuki.

reklama
Joasiek Milenka śpi sama w pokoju czy spi w pokoju, gdzie toczy się normalne życie dzienne?

Czy taka metoda w ogóle działa na dzieci karmione piersią? Bo na butli dzieci dłużej wytrzymują, a te cycusiowe to czytałam, że budzą się znacznie dłużej i częściej (są oczywiście wyjątki, ale Oli do nich nie należy).

Oli chodzi spać teraz ok 21, budzi się ok 24 na cyca, potem coś między 3 a 5 a potem 7. Między posiłkami śpi dobrze.

Joasiek Milenka śpi sama w pokoju czy spi w pokoju, gdzie toczy się normalne życie dzienne?

Czy taka metoda w ogóle działa na dzieci karmione piersią? Bo na butli dzieci dłużej wytrzymują, a te cycusiowe to czytałam, że budzą się znacznie dłużej i częściej (są oczywiście wyjątki, ale Oli do nich nie należy).

Oli chodzi spać teraz ok 21, budzi się ok 24 na cyca, potem coś między 3 a 5 a potem 7. Między posiłkami śpi dobrze.
Kasiad, ja byłabym szczęśliwa, gdyby Maja budziła sie tylko dlatego, że jest głodna. Ale w dalszym ciągu budzi się nawet co godzinkę. A poza tym staram sie ją usypiać bez cyca i to trwa czasami ponad pół godziny. Ręce mi odpadają a spania jest czasami krócej niż usypiania.

Tez sie zastanawialam czy ta metoda dziala jak karmi sie piersia. Bardzo chce sprobowac nauczyc Milenke spac i zasypiac samej, ale strasznie sie tego boje. Ona teraz jak w nocy nie dostanie od razu cyca to placze i nie mozna jej uspokoic. Podobnie jest jak obudzi sie i nie ma nikogo przy niej, Wiem tez ze nie wytrzymalabym placzu Milenki lezacej samej w lozeczku. ALe oczywiscie przeczytam ksiazki no i moze powolutku zaczne ja przyzwyczajac do samodzielnosci przy zasypianiu. Tylko jak to zrobic skoro ona zasypia z cycem w buzi? Tylko w wozku cyc jej nie jest potrzebny.:szok::szok:

a u nas wczoraj była tragedia :szok::szok:Szymek jak co wieczór dostałmałą porcję kaszki i poszliśmy się przebrać do spania no i jak zawsze kołysanki na CD cimeno i cycuś do dzioba i tak jadł i jadl że nie mógł zasnąć trwało to chyba godzinę aż w końcu wziełam go na ręcę aby delkatnie pokołysać i co sie stało wszystko wyleciało na mnie na nasze łóżko wszędzie :szok::szok: no i zaraz poszliśmy we dwoje do wanny a tata zmieniał pościele i czyścił łózko. później też chciał cycusia - pewnie był głodny- i zasnął po 15 minutach. Ale ile tego było szok.

łakomczuch.:no::no:

Kasiad, ja byłabym szczęśliwa, gdyby Maja budziła sie tylko dlatego, że jest głodna. Ale w dalszym ciągu budzi się nawet co godzinkę. A poza tym staram sie ją usypiać bez cyca i to trwa czasami ponad pół godziny. Ręce mi odpadają a spania jest czasami krócej niż usypiania.
No takie budzenie co chwilę lub wiszenie w nocy na cycu to jest rzeczywiście męczące, miałam też trochę takich nocek i też miałam dosyć.
Fajnie by było, żeby się Wam udało to zmienić, bo można się autentycznie wykończyć.
A jak się Tobie Ewamat udaje uśpić małą bez cyca? Moja jak jest śpiąca, to odrazu zasypia przy cycu.

U nas z wieczornym zasypianiem nie ma problemu - po kąpieli i jedzonku malucha kładziemy odrazu do łóżeczka, chwilke polezy, pomarudzi i zasypia sam. Mąż zosatje z nim w pokoju, ale tak, by maluch go nie widział i Hubek wie, że jak tylko bedzie potrzebował to Tata podejdzie. Zasypianie trwa max 15min. Tylko problem mam, a raczej bedę miała, wciagu dnia, bo do tej pory maluch zasypiał w wózku i spał na dworze w ogrodzie - nadal spi opatulony i przesypia tak sobie 2 razy po 1,5 godzinki i raz 30 minut. No ale zbliza sie zima i spanko na dworze tak długo to odpada, a poza tym w porze drzemki popołudniowej bedzie juz ciemno - i będzie problem, bo jak go nauczyc spania w łóżeczku a nie w wózku?

Ale chcialabym, zeby metoda Joasi rowniez nam przysiosla rezultaty....tylko czy cycusiowe dzieciaczki tez dadza rade...:sorry:
Ja bardzo w to watpie:-( Julka nalezy do tych brzdacow ktore usypiaja z cycem w buzi, spia z nim i wogole koszmar......:wściekła/y: Ostatnio cala nocka jest do dupy...spi z nami w lozku, jak tylko sie przebydzi musze jej wlozyc cycucha do papy i spi dalej ....OD RAZU BEZ PROBLEMU TYLKO CYC WYSTARCZY DO SZCZESCIA...
ale ile mozna ...jak probowalam jej go nie dac to wielki placz i usypianie przez nastepna godzine....
Kurcze tak sobie czasami mysle co ja takiego zrobilam ze mnie tak Bozia pokarala:crazy::cool:

reklama
Do góry