reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
A my kolejna nocka super :-) no a jeżli chodzi o zmianę czasu to my będziemy wstawać o 5.30 :szok:. No nie mam nadzieję że Lenka da nam trochę pospać :baffled:

Antek, bez względu o której wieczorem zaśnie, budzi się o 7.30. Próbuje go jakoś przestawić, ale to nic nie daje.
Czyli po zmianie czasu będziemy wstawać o 6.30:baffled:
A my o 3.45:cool::szok::cool::no::cool::szok::cool::no::angry:
Dziś to był nawett rekord,Kuba wstał o 4.15. i za nic nie dał się położyć.Brykał do 7.00.:szok:

Muszę się pochwalić, a właściwie pochwalić Milenkę :-)
Od piątku uczymy ją samodzielnie zasypiać, wieczorem i w dzień.
W piątek trwało to 45 minut, w sobotę 30, w niedzielę 25 a wczoraj zasnęła w ciągu 5 minut sama w łóżeczku o godzinie 19:45 i obudziła się dopiero o 6:30!
W ciągu poprzednich nocy budziła się i kwękała ale prawie zawsze sama zasypiała, a dziś była pierwsza noc bez ani jednej pobudki od dawna... super się wyspalismy :-D

a u nas ostatnio nocki gorsze :baffled: - jak tylko pochwaliłam Hubka przed moją teściową, że tak ładnie spi i tylko raz sie budzi w nocy, to odrazu zaczął się budzić 3 razy w nocy i od 3 nocek w nocy ma godzinną przerwę w spanku:wściekła/y: i kategorycznie odmawia piersi także w nocy, więc zakończyłam karmienie piersią niestety i jedziemy na NUtramigenie

Muszę się pochwalić, a właściwie pochwalić Milenkę :-)
Od piątku uczymy ją samodzielnie zasypiać, wieczorem i w dzień.
W piątek trwało to 45 minut, w sobotę 30, w niedzielę 25 a wczoraj zasnęła w ciągu 5 minut sama w łóżeczku o godzinie 19:45 i obudziła się dopiero o 6:30!
W ciągu poprzednich nocy budziła się i kwękała ale prawie zawsze sama zasypiała, a dziś była pierwsza noc bez ani jednej pobudki od dawna... super się wyspalismy :-D

Jejku, gratulacje!!!!! Super. No i oczywiscie zazdroszcze:-):-):-):-)

reklama
beza:

Uśnij wreszcie....

albo:

Każde dziecko może nauczyć się spać

do tej drugiej nie mam linka, ale mam ją w pdf-ie, jesli ktoś chce to mogę wysłać na maila :tak:
Joasiek, prześlij mi proszę te książkę. Poczytałam tę pierwszą i jestem cała mokra z nerwów. A co dopiero słuchać płaczu maleństwa. Brr. A Milenka bardzo się buntowała? Co sąsiedzi na te nauki? A babcia słyszała te płacze i nie krzyczała na Was, ze nerwicujecie dziecko? Pamiętam, że jak chciałam "złamać" Magdusię, to moja mama lub tata wpadali do pokoju i krzyczeli, że nerwicuję dziecko i potem będę je musiała leczyć przez całe życie. wtedy mieszkaliśmy jeszcze razem.

Do góry