reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
moja sie nadal czesto budzi (ciutke mniej na szczescie9 ALE NIE WIEM CZY TO Z TEGO POWODU: CHOC NIE POWIEM JAK JA PODNOSZE TO JEJ SIE ODBIJE::::ALE NIE ZAWSZE:::

Victor też się jeszcze potrafi obudzić jak mu się nie odbije. Jak zaczyna się wiercić i marudzić to biorę go na ręce, odbije mu się i kładę go z powrotem do łóżeczka jak jest nadal śpiący.
Ostatnio za to wstaje do niego co godzinę albo dwie:sorry: Koszmar po prostu, ale to chyba zęby idą, widać cztery na dole w tym dwie jedynki bardzo mocno. Ciekawa jestem tylko kiedy wyjdą, bo widać je od 5. miesiąca:-p

No to trochę mnie uspokoiłyście, bo wydawało mi się, ze dziecko w tym wieku już powinno sobie radzić. Zresztą Maja nie zmienia pozycji w trakcie snu. Kładę ją na brzuszku i tak śpi cały czas. Może gdyby się bardzie ruszała, to to powietrze miałoby szansę wylecieć. Ale jeszcze sobie chwilę poczekamy. :-(

Lenka też jak zaśnie to sie jej nie odbija. Ale za to w nocy tak szaleje, że jak ją położę do spania to czasami obróci się o 180 stopni :tak: istne szaleństwo :szok:

Milence tez juz sie nie odbija jak usnie. Za to podczas snu bardzo sie wierci i kreci na wszystkie strony. A dzisiejszej nocy Milenka zrobila sobie poznawanie swiata. Po raz pierwszy spalysmy w nowym pokoju i jak Milenka w nocy sie obudzila, to patrzyla sie w okno, ogladala lampe, sciany itp. Gaworzyla do siebie i w ogole nie przejawiala checi spania.

Oliwka bardzo rzadko się budzi w nocy, żeby odbić, pewnie zdarza to się jej, kiedy nałyka się akurat zbyt dużo powietrza. Wtedy jak się budzi i wstaje w łóżeczku to beknie sobie mocno. Ale najczęściej jak wstaje, to nie odbija.
Ewamat, myślę, że to zależy jak dziecko pije, tzn. ile się w tym czasie nałyka powietrza.

A Oliwka jakoś lepiej ostatnio śpi w nocy, chodzi spać wcześniej, budzi się 3-4 razy, ale już mi wtedy nie wisi pół nocy na cycku, tylko parę razy pociągnie i zasypia. Wstaje wcześniej, koło 7, no ale należało się tego spodziewać, skoro chodzi spać szybciej. Ja ostatnio nie wysiaduję do nocy, tylko kładę się 22-23, a więc rano o tej 7 budzę się wyspana.

reklama
Wstaje wcześniej, koło 7, no ale należało się tego spodziewać, skoro chodzi spać szybciej. Ja ostatnio nie wysiaduję do nocy, tylko kładę się 22-23, a więc rano o tej 7 budzę się wyspana.
Wiktoria też wcześniej zasypia, a budzi się jak Artur i Madzia wstają czyli 7.10. Niestety nie daję rady się tak wcześnie położyć, z reguły udaje mi się po 24, ledwie wchodzę do pokoju, a Wiktoria kręci się i za chwilę już ciągnie cyca. W dalszym ciągu budzi się kilka razy, ale ile to nie wiem, bo śpi z nami od połowy nocy, a ja jestem taka nieprzytomna, że nie wiem nawet jak i o której ją przenoszę do nas. Generalnie jestem niewyspana prawie codziennie od początku:zawstydzona/y:

Do góry