reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

A Staś postanowił zrobić sobie przerwę dziś o 4.00. Za żadne skarby nie mogłam Go uspać, więc odsunęłam się od Niego, odwróciłam się do Niego plecami i ignorowałam... A ten, skubany, przysunął się i zaczął mnie szturchać po plecach, ja nic, to On ciągnął moją bluzkę, ja nic, no to jak mnie nie szarpnął za włosy..... Aż podskoczyłam, a On wtedy w śmiech...pogadałam z Nim trochę i po pół godzinie zasnął... Ja miałam z tym większy problem...

reklama
my kładziemy smyka tak zazwyczaj koło 20 i budzi się zwykle ok. 7 z 1-2 pobudkami na jedzonko w nocy. a potem w ciągu dnia ma 3 drzemki aż: dwie trwają tak ok1 -1,5 godziny _w porywach do 2 godzin:tak:),a ta popołudniowa ok 30-40minut.

NOC KOOOOSZMARNA!Od 2.00 pobudki z płaczem,wogóle się nie wyspałam.Mały nie chciał ssać,ani smoka,ani spać,ani wstać......Ręe mi opadają.:no:

Konrad nie budzi mi sie wcale:no::no:,mimo,ze wlasnie zabek przebija mu dziasło:confused:.
W nocy spi okolo 9-10 godzin i 3 drzemki po 1-1,5 godziny.

U mojego Kubusiątka to różnie bywa - ostatnio dużo drzemał i regularnie w dzień. Od kilku dni prawie nie chce spać w ciągu dnia. A nocki są różne, generalnie między 19:00 a 20:00 zdarza mu się usnąć. I wtedy budzi się też między 5:00 a 6:00.
W nocy czasami zdarza się, że o wpół do trzeciej wybudza się nagle z płaczem i wtedy pomaga tylko butla.

Nie wiem jak Wam się udaje, że dzieciaczki zasypiają u Was w łóżkach....my swojego jak bierzemy do łóżka, to wspina sie po nas, mnie ciągnie za włosy, gryzie mi ucho, wali mnie łapkami po twarzy....normalnie aż strach się do niego zbliżać...ostatnio jak mnie machnął piąstką w oko, to myślałam, że zostanę cyklopem :)

U nas ze spaniem nocnym nie ma najmniejszego problemu. Tosia zasypia o 19 lub parę minut po i budzi się ok 6 lub 7.Jak idziemy do żłobka to często muszę ją budzić na siłę.
Teraz jak ma katar to trochę cięzko jej się oddycha w nocy i czasami się przebudzi, ale jest to tylko kwestia wsadzenia smoczka do buzi.
Natomiast w dzień jest ciężko. Śpi 3 razy dziennie ale góra 30, 40 min. No i ciężko jej się zasypia. Ale za sukces uważam to, że w dzień zasypia w swoim łóżeczku. Kiedyś tak nie było...

reklama
a my mamy juz prawie wszystko ustawione ale jeszcze ćwiczymy w nocy w ciągu dnia idziemy spać ok 11.00-11.30 na ok 40-50min później spimy ok 17.30-18 tak 40 min no i idziemy spać na noc o 20 ale zasypia oczywiście przy cycusiu ok 20:30 a w nocy no właśnie nikt nie zna dnia ani godziny. i wstajemy zawsze ok 7:30 tylko te noce ale bym sobie kiedys pospała-pewnie jak zacznie chodzic na randki ;-)

Do góry