reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

U nas nocka nie za ciekawa, kilka nascie pobudek w tym dwie z wielkim rykiem <nie wiem co jej bylo>
A i przerwe sobie na gadanie zrobila < tak jak u Ciebie madzia> tylko, ze po 03.00,
chyba to nocne gadanko jej sie spodobalo bo wczoraj tez miala taka przerwe tylko,ze po 02....

reklama
Dzień wczorajszy i noc dzisiejszą spędziliśmy częściowo w samochodzie, wyjechaliśmy o 13 od rodziców po pierwszej drzemce Wiki. Potem jeszcze odwiedziny u znajomych i wyjazd do domu o 17. Mała od razu zasnęła, spała 2 h, potem bawiła się , jadła i po godzinie znów zasnęła. Ok. 21 pobudka na jedzonko i o 24, kiedy podjechaliśmy pod domek, obudziła się, szczęśliwa jak my, że dojechaliśmy po raz kolejny cali i zdrowi.Podróż z dwoma przerwami na zmianę pampka (2 qpy:szok: )i rozprostowanie gnatów, trwała 7h. Mała myślała, że to już rano:sick:, bo do 2 nieźle się musiałam nagimnastykować, żeby ją uspać. Potem jeszcze 2 pobudki na cyca i pobudka o 7.35:sorry:

My dzisiaj po fatalnej nocy. Majeczka zaczęła dbać o linię mamusi i robi mi gimnastykę w nocy. Ale nie narzekam, a na pewno nikomu nie zazdroszczę. Przytoczę Wam co się zdarzyło, gdy Madzia była malutka. Ale na zamkniętym.

Dziś tylko 2 pobudki w ciagu nocy :szok: ale za to Oli o 6 wstała i dalej już o spaniu nie ma mowy.
Tak czy inaczej i tak się nie wyspałam. No ale myślę, że dłużej niż 9 nie dociągnie, a wtedy razem rzucimy się w ramiona Morfeusza ;-)

Kuba codziennie budzi się o 5.00.Próbowałam wszelkich sposobów by spał dłużej,nie ma szans.Kładłam go spać póżniej,skracałam drzemki w ciągu dnia i ....nic.Spał najdalej do 5.20.Nawet jak dam mu cycusia o 4.00,to i tak budzi się i zagaduje.Mleczko dostaje koło 6.30-7.00,więc głodny nie jest,poprostu wyspany i już.A tak bym pospała co najmniej do 7.00.Do tego jeszcze dziś nezliczona ilośc pobudek i "cycowanie" bez końca.Aż mnie brodawki dziś bolą.:szok:

Wiem Rozalka o czym piszesz, bo ja też przy Patryku miałam pobudki dzień w dzień o 5 rano. Nie chciał dłużej spać i koniec, na szczęście jednak noc przesypiał, jak większość butelkowych dzieci. Muszę Ci powiedziedzieć, że budził się tak wcześnie aż do czasów szkoły (ok 5 roku życia wydłużył sobie sen do 6).

A tak z ciekawośi to pytam,czy któraś wie,ile dziecko w wieku naszych maluchów powinno mniej więcej,spać godzin na dobę?Bo Kuba to śpi jakieś 13-14 godzin.Czasem mniej.:tak:

rozalka: nie sięgając daleko... fragment z naszego BB BabyBoom: Pora na sen
"Od 7-8 miesiąca dziecko sypia zwykle 2 razy dziennie. Pierwszy raz przed południem, drugi raz późnym popołudniem. Takie drzemki trwają ok. 1,5-2 godzin. Sen nocny trwa 9-10 godz."

Milenka śpi około 12 godzin na dobę - w nocy 10,5h + dwie drzemki rzadko dłuższe niż w sumie 2 godziny.

reklama
Moja znowu spi w miare dobrze-rozalka wbrew pozorom dziecko wcale nie musi dluzej spac jesli pozno je polozymy(tez tego probowala) tera kapiemy mala pare min po 7 pozniej cyc i spi do 7(z dwiema pobudkami na cyca)-oczywiscie nie jest to u nas norma bo zeby wciaz wylaza;-)

Do góry