reklama
NeSSi
Moderatorka
U Nas nie ma problemu ze spaniem - był moment, że się trochę rozregulował , ale już wszystko wróciło do normy. Zasypia po 20:00, nocne karmienie wychodzi o 02:00, potem karmię o 6:00 rano i śpi mi jeszcze do PO 8:00 ...
Ale mam pytanie ... czy Wasze dzieciaczki też czasem się potrafią obudzić z płaczem po godzinie ,dwóch po zaśnięciu ?
Mi się wydaje, że to od nadmiaru wrażeń ... przyjdę do Niego wtedy, pogłaszczę , dam buziaka i śpi znowu ... ale zastanawiają mnie te płaczliwe pobudki, nie jest to kwestia żadnego hałasu, ... dziwne .
Ale mam pytanie ... czy Wasze dzieciaczki też czasem się potrafią obudzić z płaczem po godzinie ,dwóch po zaśnięciu ?
Mi się wydaje, że to od nadmiaru wrażeń ... przyjdę do Niego wtedy, pogłaszczę , dam buziaka i śpi znowu ... ale zastanawiają mnie te płaczliwe pobudki, nie jest to kwestia żadnego hałasu, ... dziwne .
kopciuszek2107
Fanka BB :)
U Nas nie ma problemu ze spaniem - był moment, że się trochę rozregulował , ale już wszystko wróciło do normy. Zasypia po 20:00, nocne karmienie wychodzi o 02:00, potem karmię o 6:00 rano i śpi mi jeszcze do PO 8:00 ...
U mnie sie budzi ale chyba chce mu sie wtedy pic bo bez cyca nie zasnie
Fenix83
Fanka BB :)
u mnie jest podobnie.też mi się wydaje ze to od nadmiaru wrażen.U Nas nie ma problemu ze spaniem - był moment, że się trochę rozregulował , ale już wszystko wróciło do normy. Zasypia po 20:00, nocne karmienie wychodzi o 02:00, potem karmię o 6:00 rano i śpi mi jeszcze do PO 8:00 ...
zazwyczaj biorę małą wtedy na ręce,śpiewam kołysankę i się uspokaja.
czasem jest tak,że jeszcze śpi więc delikatnie ją przebudzę i uspokoje.wtedy zasypia spokojnie i śpi do 3 ,zazwyczaj.o 3 pobudka a potem już o 6 wstaje i zaczyna się dzionek.
co do metod usypiania to powiem wam że moja mała jak sobie zażyczy usypiania na rękach to nie ma zmiłuj,żeby zasnęła np w łóżeczku,i na odwrót.
zazwyczaj zasypia na lezaczku bujaczku z nami w salonie(lubi chyba po prostu jak jest trochę hałasu) a potem przenoszę ją do łóżeczka.
ostatnio włączył jej się przytulasek i chce zasypiac jedynie przy mnie.wystarczy tylko jak się obok położe i spi :-)
oczywiście pomijam fakt,że wychodza jej ząbki i czasem sama nie wie czego chce
Witam Mamusie :-)
Nasza Lenusia przesypia cała noc juz od prawie 3 miesiecy, moze dlatego ze z niej straszny niejadek był teraz jest ok ale naszczescie dalej spi cala noc. Usypia zawsze sama w łuzeczku, puszczam karuzele daje buzi mowie dobranoc i wychodze zamykam dzwi a za 10 minut Lena juz spi. Mam elektryczna nianie wiec slysze co tam wyprawia (od dawana spi w swoim pokoju, w łużeczku zawsze spała nigdy z nami), jest tak czasem ze za godzinke obudzi sie z placzem ale po chwili przestaje i idzie spac dalej nawet do niej nie wchodze no chyba ze nie przestaje plakac ale mysle ze to przez ząbki bo wczesniej tak nie było.
Pozdrawiam!
Nasza Lenusia przesypia cała noc juz od prawie 3 miesiecy, moze dlatego ze z niej straszny niejadek był teraz jest ok ale naszczescie dalej spi cala noc. Usypia zawsze sama w łuzeczku, puszczam karuzele daje buzi mowie dobranoc i wychodze zamykam dzwi a za 10 minut Lena juz spi. Mam elektryczna nianie wiec slysze co tam wyprawia (od dawana spi w swoim pokoju, w łużeczku zawsze spała nigdy z nami), jest tak czasem ze za godzinke obudzi sie z placzem ale po chwili przestaje i idzie spac dalej nawet do niej nie wchodze no chyba ze nie przestaje plakac ale mysle ze to przez ząbki bo wczesniej tak nie było.
Pozdrawiam!
Ostatnia edycja:
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
Antoś dostaje rzdziuchna kaszke ok 19,30 i ok 20tej juz spi,budzi sie dopiero ok 7ej rano. Zasypia sam w swoim lozeczku))
sylwik1987
Filipek
u mnie jest dokładnie tak samo czasem to już siły na niego nie mam, ale żyje tą myślą, że mu przejdzieOoo, ja też bym o to prosiłaMoja Julka też budzi się co 2- 3 godz.
Dołączam się do grona nieśpiących Maluchów tzn Julka zasypia bez problemu ok.20.00, ale robi pobudki mniej więcej o 24.00, 3.00, 6.00 i około 8-9 budzi się na dobre...nieraz przebudzi się w międzyczasie, ale to właśnie smoczek wypadnie we wstępnej fazie snu albo coś chwilowo nie przypasi, podejdę, pogłaszczę i śpi dalej , jeśli pobudka jest kolejny raz to znaczy, że jest głodna i wtedy ją karmię nie wiem jak nauczyć ją,żeby przesypiała chociaż te 5 godzin.....ehhh..może przyjdzie w końcu taki dzień kiedy pośpie nieprzerwanie ze 4 godziny.....
reklama
Filip je po kapaniu a kapiemy sie ok 20 !
Zasypia ok 21 juz na nocke Na spiocha dostanie jeszcze kaszy ok 22.30 i spi do rana do ok 7.30 ! I tez nie je odrazu ! Musi minac ok godzinki zanim moje dziecko zglodnieje !
Spi sam w wyrku i Dzieki Bogu za to ! Bo juz myslalam ze bedzie z tym problem !Ale woli swoje lozeczko niz nasz ahhaha
Zazwyczaj zasypia na naszym lozku jak sie obok niego ktos polozy i przytuli ,ale ja ma zly dzien trzeba go podkolysac troche - zdarza sie to bardzo zadko i z tego tez jestem szczesliwa!
Zasypia ok 21 juz na nocke Na spiocha dostanie jeszcze kaszy ok 22.30 i spi do rana do ok 7.30 ! I tez nie je odrazu ! Musi minac ok godzinki zanim moje dziecko zglodnieje !
Spi sam w wyrku i Dzieki Bogu za to ! Bo juz myslalam ze bedzie z tym problem !Ale woli swoje lozeczko niz nasz ahhaha
Zazwyczaj zasypia na naszym lozku jak sie obok niego ktos polozy i przytuli ,ale ja ma zly dzien trzeba go podkolysac troche - zdarza sie to bardzo zadko i z tego tez jestem szczesliwa!