reklama
Moja Jula śpi w bodziaku bez rekawkow i na to pajacyk lub body z dlugim rekawkiem i spiochy -przykrywam ja kocykiem z ktorego nieraz sie odkopuje ;-)
Juliuszek śpi w śpiworku i śþiochach a to dlatego,że temperatura jest ok 19-20 stopni.
A jak u Was z temperaturą w pokoju??
W
wika_20
Gość
21--22 stopnie
u mnie przeważnie mam 23-24 stopnie choć nie wiem czy mój termometr jest wiarygodny....co bym nie robiła i tak temp utzrymuje się taka wysoka
nie wiem jak w PL ale tu wiecznie mi robili wyrzuty wszyscy(położne, healh visitor-nie wiem jaki odpowiednik takiego kogoś jest w PL) ,że mam za gorąco w domu jak miałam ok 24...lub nieco poniżej.
Najodpowiedniejsza dla Dziecka jest podobno temp. 18..co jest dla nas Rodziców niewykonalne bo jesteśmy stworzenia ciepłolubne..więc wynegocjowałam temp....20 stopni i tak staramy się nic powyżej....
Dzieci w uk z gołymi stópkami sie na spacery wozi.....ała ja jakoś nie mogłabym ...może to i hartujące ale myslę,że na stare lata może jakimś reumatyzmem( w najlepszym wypadku) tracić...
ehhh...ja mieszkam w ocieplonym bloku, gdzie z dwóch stron mam sąsiadów więc te mieszkanie chcąc nie chcąc jest ciepłe, kaloryfery jak był mróz miałam pozakręcane, teraz też wietrze tak często jak to możliwe a i tak mam ciepło, wydaje mi się, że gdybym miała mieć 18 stopni to chyba byłoby mi po prostu zimno a co Anglii to wiem, że takie zwyczaje tam panują, trochę przeraża mnie widok tych porozbieranych dzieci przy temp. 10 stopni i deszczu ;-) ale co kraj to obyczaj.....a reumatyzm to chyba jedna z głownych chorób w UK, bynajmniej moją mamę dopada odkąd tam mieszka :/
W
wika_20
Gość
Czy wasze dzieciaczki spią juz w osobnych pokojach ?
Czy wasze dzieciaczki spią juz w osobnych pokojach ?
nie..jakos jeszcze nie wyobrazam sobie przy tym jej nocnym ciaglym wstawaniu!
Purchawka
Mama Lolka :-)
U nas spał w osobnym pokoju od urodzenia
reklama
lanjaa
Aga mama Julii
nie..jakos jeszcze nie wyobrazam sobie przy tym jej nocnym ciaglym wstawaniu!
Dokładnie, ja dodatkowo lubie w nocy mieć ją na oku, spojrzeć po prostu, że ślicznie śpi i wtedy ja też śpie spokojnie