reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Katka - moja Nina tez pluje kaszkami. jablka nie trawi, wiec deserkow tez nie dostaje. wlasciwie nadal je tylko jeden niemleczny posilek - zupke ok. 11. reszta to piers. jak pojde do pracy, to bedzie dostawac dwa sloiczki warzywno-miesne.

reklama
Katka to walnij i powiedz jakie to uczucie wyżyć się na kimś kto nas zdenerwował:-D ( hehe żartowałam). Ja chętnie walnęłabym laborantkę za to , że źle wykonała analizę moczu.

iwona.c28 tutaj oni wszyscy tacy sa, niestety, wiec nie bardzo jest na co zmieniac. Dlatego ciesze sie ze niedolugo do Polski jedziemy i tam spotkam normalngo pediatre.

Joanna tylko, że ja robiłam posiew w labolatorium w Polsce i to tu mi źle zrobili. Wyszła u małego bakteria, a po powtórzeniu w innym labolatorium mocz wyszedł czysty. Jak widzisz u nas też nie jest super:no: .

Iwona.28 - mam pytanko do Ciebie,choc to nie ten watek w prawdzie.Jaki masz sprawdzony sposob na pobieranie moczu od tak malego dziecka do kubeczka.Bo dziewczyny mi tu podpowiadaly,ale z Hania mi sie nie udalo.Musialam pobrac do worka.A czy moze wiesz cos wiecej na temat bakterii Enterobacter aerogenes.W necie sa takie naukowe rozprawy na ten temat.

dalam Nince wczoraj pare lyzeczek zupki z krolikiem i w nocy bolal ja brzuszek :no: budzila sie bidulka co 2-3 godzinki i obie sie cholernie nie wyspalysmy. sprobujemy indyka, moze bedzie lepiej.

za to znalazlam soczek, ktory Nince smakowal :tak: nektar wisniowo-bananowy bobofrtua!

Katka a dlaczego nie chcesz pobierac moczu do woreczka? Jak juz sie zalapie, jak to dobrze robic, to jest wygodne:tak:

Ktoras z dziewczyn pisala o sposobie na zimne rece na nerkach, ale u nas sie nie sprawdzilo- dostala czkawki a nie wysikala ani kropli:no:

Katka trudno mi powiedzieć jak złapać mocz u dziewczynki prosto do kubeczka, bo mam synka, a Natalce łapałam do woreczka. Jedyne co Ci mogę podpowiedzieć to to, że przed pobraniem musisz starannie umyć Hanię mydłem z wodą od przodu to tyłu i pamiętać o rozchyleniu warg sromowych, bo tam zbiera się najwięcej wydzieliny( ale o tym pewnie wiesz).

O Katka przypomniałam sobie (Twoja Hania ma już 6 m-cy to potrafi siedzieć) ja jak Natalka siedziała to brałam nocniczek wkładałam do niego pojemnik na mocz (mniej więcej z przodu nocniczka), a potem obkładałam go dookoła watą ( tak żeby nie było widać dna nocnika). Wtedy sadzałam na niego małą i czekałam, aż zrobi siusiu. U mnie się to sprawdziło. Taki sposob poleciła mi moja pediatra. Możesz spróbować. Powodzenia.

reklama
kajenka - do zwyklego madania moczu lapie do woreczka,ale do posiewu wymagane jest,aby byl zlapany srodkowy strumien moczu,dlatego kubek.ALe jak mi sie nie uda,zlapie do worka znowu.

Iwona.28 - o! dzieki sprobuje,O przemywaniu wiem,mam zreszta instrukcje z labolatorium, jak sie przygotowac=podmyc do badania moczu.

Pozdrawia Katka:ninja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry