reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

reklama
Ninka wczoraj podczas mojego pobytu w pracy zjadla 3 sloiczki :szok: o 9, 12 i 15. a do tego rano i trzy razy wieczorem piers. chyba moj powrot do pracy jej sluzy :baffled::baffled:

Maciuś wszelkie warzywka i owoce..czy to zrobione przeze mnie czy ze słoiczka zajada aż mu się uszy trzęsą.....
i jak narazie nic go nie uczula i nie bóli brzuszka....:tak: o tyle jestem zadowolona!

Pytanko - ile jedzą słoiczka Wasze maluchy. Bo ja daje mały cały słoiczek (gerber - 80 g) lub połowę dużego. Mam ostatnio wrażenie, że chyba za mało. Młody nie płacze ale ja mam takie myśli.

Ja daje caly hippa 125 g a te z mieskiem sa po 190 i jutro zobacze czy zje taki sloiczek,ale ogolnie wole zeby zjadla wiecej tym bardziej,ze nie ma zadnych prolemow z brzuszkiem.

Moja Maya niestety nie bardzo przepada za tym jedzonkiem krzywi sie, pluje, az ja wzdryga czasami smiesznie to wyglada, ale widze ze nie bardzo, musze jeszcze sprobowac z mieskiem, bo na razie to same warzywka byly, moze to ma inny smaczek, owocow tez nie bardzo, sama nie wiem moze wy macie jakies dobre spsoby Jedno co dobre to nie wymiotuje po tym

Ale to jest dziwne, że jedne maluchy tak wcinają jedzonka, a drugie nimi plują :laugh2:

Olek w największy post w roku dostał pierwszy raz mięsko, bardzo mu smakowało.... ale nie najdł się tym zbytnio bo pół godzinnki później dałam mu cycusia... jutro ide go ważyć bo chyba źle przybiera.... :baffled:

rudykot- ja z kolei wole zeby Nina jadla mniej, a najwyzej czesciej. maz daje jej podczas mojej nieobecnosci 2 sloiczki po 120-130g. czasem jeszcze pol sloiczka owocow. raz dal jej tak ok 150g i tez zjadla, ale czasem juz po 100g przestaje byc zainteresowana jedzeniem.

Joanna_Z - moze Maya jeszcze nie jest gotowa na nowe smaki. moja Nina jeszcze 3 tygodnie temu krzywila sie jak jej dawalam banana, a teraz wcina az milo. na pewno nie dawaj jej na sile, bo to ja moze tylko zniechecic!

reklama
Rudykot - To moja Hania zjada pol sloiczka,nie wiecej.Ja daje jej raz deserek i 2 razy jarzynki.W porze obiadu i po kapieli,zamiast kaszki.Oprocz tego czasem chrupki,no i cyc.
Joanna_Z - na wszytsko potrzeba czasu,musi sie dostosowac.U jednych dzieci dluzej to trwa.Moja pierwsza corka praktycznie nic nie jadla do roku poza moim mlekiem.A mam dla Ciebie rade,bo pisalas kiedys,ze mala ma tendencje do wymiotow i ja zrozumialam,ze to nie sa tylko wymioty zwiazane z jedzeniem stalych pokarmow.Doradzono mi picie melisy.Pije ja 2 razy dziennie od ponad tygodnia i zauwazam efekty.Juz 4 dzien nie wymiotuje rano,w dzien zdarza sie jej rzadko.

A powiedzcie mi dziewczyny,jakiego koloru byly stolce Waszych dzieci po jajku?Ja dalam Hani wczoraj i dzis robila kupy wygladajace jak smolka.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry