hmmm nie słyszalam o tym ale ja Mariczce podaje codziennie inny deserek i inny obiadek lub zupkę :-)A powiedzcie mi jeszcze dziewczeta czy zmieniacie codziennie deserki? Slyszalam ze powinno sie podawac codziennie cos innego aby maluch rozroznial smaki
reklama
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
ja daje Nince codziennie inne zupki. a jesli chodzi o deserki, to jestem "zielona", bo Nince owoce i soczki nie smakuja co prawda dzis zjadla pare lyzeczek suszonych sliwek gerbera ...
pani doktor kazala dawac malej obiadki z mieskiem - mamy zaczac od krolika i i indyka. juz jestem podekscytowana wyprawa na sloiczkowe zakupy
i jeszcze pytako - ile Wasze pociechy zjadaja takiej gestej kaszki? bo ja Nince robie z 80 ml mleka taka gesta i najada sie tym bardzo. po jedzeniu przez 10 min lezy spokojnie i trawi
pani doktor kazala dawac malej obiadki z mieskiem - mamy zaczac od krolika i i indyka. juz jestem podekscytowana wyprawa na sloiczkowe zakupy
i jeszcze pytako - ile Wasze pociechy zjadaja takiej gestej kaszki? bo ja Nince robie z 80 ml mleka taka gesta i najada sie tym bardzo. po jedzeniu przez 10 min lezy spokojnie i trawi
gufi, a jak Ninka czuje się po tych śliwkach suszonych? Bo kupiłam je już dawno ale boje się podać Olkowi, zeby go nie wydęło... I czy kupkę zrobiła Ninka luźniej? Tak pytam bo Olek robi kupki dość rzadko (średnio co 5 dni) i chciałam go tymi śliwkami wspomóc.
a co do kaszki to robiłam kukurydzianą na swoim mleku (ok. 30ml) i podawałam ją łyżeczką z jabłuszkami z gerbera (pół słoiczka). Olek trochę się najadał, ale i tak wołał o cycka za godzinkę.
a co do kaszki to robiłam kukurydzianą na swoim mleku (ok. 30ml) i podawałam ją łyżeczką z jabłuszkami z gerbera (pół słoiczka). Olek trochę się najadał, ale i tak wołał o cycka za godzinkę.
Agus241
Październikowa mama'06 Entuzjast(k)a
Ja tez dodaje do mleka na 120 ml 2,5 lyzeczki kleiku kukurydzinego lub kaskzi bananowej))
A sliwk tez daje z Hipp bo sa smaczne(w ogole uwazam ze Hipp ma chyba najsmaczniejsze te rzeczy) i faktycznie robila luzniejsze kupki i mialy taki sliwkowy kolor,a awsze na taka kupe trafia moj maz i ma wtedy bojowe zadanie bo Oliwka tak sie paprze przy tych kupach po liwkach,ze szok a ja siedze wtedy w drugim pokoju i nie moge ze smiechu wytrzymac bo smierdza do tego strasznie))a on biedny przyjdzie z pracy i jego pierwsze przewijanie i od razu taka niespodzianka))
A ja mam pytanie a raczej rade bo Oliwka przestala pic mlekonie wiem o co jej chodzi,ale dzisiaj np.wypila o 5 rano i teraz dopiero po 10 i to 90 ml...jestem zla bo mi to burzy caly moj poukladany jadlospis...nie wiem czemu nie chce pic mozliwe,ze jest taaka najedzona???A moze to przez zeby???Zupki i deserki wcina ladnie,ale teraz do poludnia to cos jej sie porobilo...Poradzcie cos))
A sliwk tez daje z Hipp bo sa smaczne(w ogole uwazam ze Hipp ma chyba najsmaczniejsze te rzeczy) i faktycznie robila luzniejsze kupki i mialy taki sliwkowy kolor,a awsze na taka kupe trafia moj maz i ma wtedy bojowe zadanie bo Oliwka tak sie paprze przy tych kupach po liwkach,ze szok a ja siedze wtedy w drugim pokoju i nie moge ze smiechu wytrzymac bo smierdza do tego strasznie))a on biedny przyjdzie z pracy i jego pierwsze przewijanie i od razu taka niespodzianka))
A ja mam pytanie a raczej rade bo Oliwka przestala pic mlekonie wiem o co jej chodzi,ale dzisiaj np.wypila o 5 rano i teraz dopiero po 10 i to 90 ml...jestem zla bo mi to burzy caly moj poukladany jadlospis...nie wiem czemu nie chce pic mozliwe,ze jest taaka najedzona???A moze to przez zeby???Zupki i deserki wcina ladnie,ale teraz do poludnia to cos jej sie porobilo...Poradzcie cos))
Agus241
Październikowa mama'06 Entuzjast(k)a
Aha Moniqa to moze tak jest tym bardzie,ze od poniedzialu wcina juz miesko w zupkach wiec moze dlatego...tylko ja nie chce zeby byla glodna((albo zeby znowu nie byla taka chuda bo juz jest taka fajna bambarylka sie robi))
Agus 241 Kubulek ma to samo co Oliwka, mleko jest be, wypija łaskawie po 20-30 ml góra 60 jak bardzo głodny. Problem w tym że ja mu nie mam co innego dać narazie, tylko marchewka.
Mam pytanie czy widziałyście gdzieś buraczki w słoiczkach jakieś firmy?
Mam pytanie czy widziałyście gdzieś buraczki w słoiczkach jakieś firmy?
reklama
Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Moj Stas ma prawie 6 mc i tez praktycznie nic poza moim mleczkiem nie jadl.I bardzo ladnie przybiera na wadze.Wazy ok 9.5 kg.Mam zamiar wzbogacac diete po ukonczeniu 6 mc zycia, tylko jeszcze nie wiem jakie produkty po kolei wprowadzac. Pomozcie!!!!
Podziel się: