reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

A powiedzcie mi jeszcze dziewczeta czy zmieniacie codziennie deserki? Slyszalam ze powinno sie podawac codziennie cos innego aby maluch rozroznial smaki :confused:
hmmm nie słyszalam o tym ale ja Mariczce podaje codziennie inny deserek i inny obiadek lub zupkę :-)

reklama
ja daje Nince codziennie inne zupki. a jesli chodzi o deserki, to jestem "zielona", bo Nince owoce i soczki nie smakuja :baffled: co prawda dzis zjadla pare lyzeczek suszonych sliwek gerbera ...

pani doktor kazala dawac malej obiadki z mieskiem - mamy zaczac od krolika i i indyka. juz jestem podekscytowana wyprawa na sloiczkowe zakupy :tak:

i jeszcze pytako - ile Wasze pociechy zjadaja takiej gestej kaszki? bo ja Nince robie z 80 ml mleka taka gesta i najada sie tym bardzo. po jedzeniu przez 10 min lezy spokojnie i trawi :-D

gufi, a jak Ninka czuje się po tych śliwkach suszonych? Bo kupiłam je już dawno ale boje się podać Olkowi, zeby go nie wydęło... :baffled: I czy kupkę zrobiła Ninka luźniej? Tak pytam bo Olek robi kupki dość rzadko (średnio co 5 dni) i chciałam go tymi śliwkami wspomóc.

a co do kaszki to robiłam kukurydzianą na swoim mleku (ok. 30ml) i podawałam ją łyżeczką z jabłuszkami z gerbera (pół słoiczka). Olek trochę się najadał, ale i tak wołał o cycka za godzinkę.

Gufi ja robię Kubie kaszkę na śniadanie, na ok 140 ml wody (kupuje te mleczno-ryżowe), wsypuję do tego ok 5 łyżek kaszki i wychodzi dosyć gęste. Kubuś je uwielbia, bo aż mruczy jak zajada, a ja nie nadążam łyżką wiosłować.

Ja tez dodaje do mleka na 120 ml 2,5 lyzeczki kleiku kukurydzinego lub kaskzi bananowej:)))

A sliwk tez daje z Hipp bo sa smaczne(w ogole uwazam ze Hipp ma chyba najsmaczniejsze te rzeczy) i faktycznie robila luzniejsze kupki i mialy taki sliwkowy kolor,a awsze na taka kupe trafia moj maz i ma wtedy bojowe zadanie bo Oliwka tak sie paprze przy tych kupach po liwkach,ze szok a ja siedze wtedy w drugim pokoju i nie moge ze smiechu wytrzymac bo smierdza do tego strasznie:)))a on biedny przyjdzie z pracy i jego pierwsze przewijanie i od razu taka niespodzianka:)))

A ja mam pytanie a raczej rade bo Oliwka przestala pic mleko:eek:nie wiem o co jej chodzi,ale dzisiaj np.wypila o 5 rano i teraz dopiero po 10 i to 90 ml...jestem zla bo mi to burzy caly moj poukladany jadlospis...nie wiem czemu nie chce pic mozliwe,ze jest taaka najedzona???A moze to przez zeby???Zupki i deserki wcina ladnie,ale teraz do poludnia to cos jej sie porobilo...:szok:Poradzcie cos:)))

Agus kiedys juz ktoras z dziewczyn pisala, ze najprawdopodobniej jest tak, ze maluch poczul now smak i ... mleko w odstawke sobie daje ;-)
Dawidek tez mial taki moment ... ale wrocil znowu do dziennego trybu zywieniowego :-D

Aha Moniqa to moze tak jest tym bardzie,ze od poniedzialu wcina juz miesko w zupkach wiec moze dlatego...tylko ja nie chce zeby byla glodna:(((albo zeby znowu nie byla taka chuda bo juz jest taka fajna bambarylka sie robi:)))

Agus 241 Kubulek ma to samo co Oliwka, mleko jest be, wypija łaskawie po 20-30 ml góra 60 jak bardzo głodny. Problem w tym że ja mu nie mam co innego dać narazie, tylko marchewka:szok:.

Mam pytanie czy widziałyście gdzieś buraczki w słoiczkach jakieś firmy?:confused:

Ja nie widzialam buraczkow,ale sama gotowalam i dodaje do zupki:)))

A jezeli chodzi o deserki to codziennie daje co innego i jest wszystko oki.

reklama
Moj Stas ma prawie 6 mc i tez praktycznie nic poza moim mleczkiem nie jadl.I bardzo ladnie przybiera na wadze.Wazy ok 9.5 kg.Mam zamiar wzbogacac diete po ukonczeniu 6 mc zycia, tylko jeszcze nie wiem jakie produkty po kolei wprowadzac. Pomozcie!!!!

Do góry