reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Witam,
Niestety będziemy musieli odstawić całe jedzonko. Zostanie tylko cycuś i Nutramigen. Szymonka zsypało na twarzy i nie wiadomo po czym bo ostatnio żadnych nowości nie wprowadzałam (sama prawie już prawię nic nie jem). Pediatra zalecił odstawienie wszystkiego na 3 tygodnie. A potem jeszcze raz zacząć próbować wprowadzać konkretne jedzonko. Mamy alergików podajecie jakieś kaszki na Nutramigenie?

reklama
Nadia przejdziemy bo Bebilon Pepti jest mlekiem leczniczym i podaje sie go dzieciom z alergia juz stwierdzona , a HA juz jest dla dzieciaczkow u ktorych albo podejrzewa sie alergie i zeby za bardzo nie podraznic tego wszytkiego lub tak jak w naszym przypadku alergii nie ma sladu wcina sobie wszytko no oprocz brzoskwin bo boje sie jeszcze jej podac,miesko tez je i jest wszytko oki,zadnych bolow brzuszka ani brzydkich kupek wiec powoli odchodzimy od mleka leczniczego i zaczynamy pic normalne pewnie nastepnym krokiem bedzie zwykle mleko modfikowane,ale ja bede juz happy jak bedziemy pic to Ha i wszytko bedzie oki:)))Mam nadzieje,ze sie polapiesz bo chyba troche zagmatwalam...:tak:

Sylwia u nas bylo podobnie- niczego nowego nie wprowadzalam do swojej diety, Paula byla tylko na cycusiu a i tak miala wysypke. Ostatnio najprawdopodobniej winne byly brokuly- raz kupilam je w innym sklepie i byc moze byly jakies nawozone.
Dlatego alergolog stwierdzila, ze 6 miesiecy wystarczy i nie ma sensu przeciagac karmienia piersia, bo kiedy zaczne wprowadzac malej nowe produkty nie bedzie wiadomo, czy to ja uczulilo, czy cos, co wyssala z moim mleczkiem.
Bede wprowadzac kaszki ryzowe- najpierw czysta, pozniej z jablkami:tak:

czy ktoras z Was robi kaszki na swoim mleku tak "na gesto"? ja probuje, ale jak wsypie tyle co na opakowaniu pisza, to jest nadal plynna a nie gesta :baffled: nie wiem, czy moge sypac do woli az bedzie gesta :confused:

O jejku to Marysia jest na prawdę dużą dziewczynką. Skoro wygląda na najedzoną i zadowoloną to na pewno nie ma potrzeby dokarmiania jej przed koncem 6 miesiąca (chociaż lekarzem nie jestem i moze się mylę)
pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki
ja tak jeszcze wróce do tego tematu, bo z ciekawości poszłam ja dzis zwazyc i uwaga Marysia w pampersie, body i rajstopkach ważyła równo 8 kg :szok: tak więc na pewno wstrzymam sie z dokarmianiem do ukończenia 6 miesiąca.
pozdrawiam

Agazet ... Marysia super przybiera na wadze biorac pod uwage ze jest tylko na piersi ... tylko pogratulowac :happy:

Agus241 mi pediatra mowila, ze Dawidek napewno do ukonczenia roku bedzie pil Bebilon Pepti a dopiero po roku okaze sie czy bedzie mogl przejsc na inne mleko ... ogolnie to ja wlasnie slyszalalm ze dziecko ze stwierdzona skaza bialkowa nie powinno przerywac Bebilonu Pepti czy tez Nutricos tam ;-) przed ukonczeniem roku ... niom ale moze zle slyszalalm :happy:
My juz podalismy brzoskwinki i na szczescie nic Dawidkowi nie jest ... a wcina az mu sie uszy trzesa :-D ... ogolnie to bardzo ale to bardzo lubi zaupke z Kuchni alergika ... lagodna zupa- krem z krolikiem :-) oraz 1szy przecier Jablko z dynia :-) ... ale i tak najbardziej to lubi rozpoczynac rozmowe w trakcie jedzenia i opluwac wszystko w kolo :-D ;-)

Moniqa nie wiem,sprobujemy i zobaczymy bo skoro jest wszytko wporzadku to moze warto zoaczyc:)))A wcina juz duzo rzeczy ze stalych pokarmow,marchweke,pietruszke,groszek,kalafiora,jablka,dynie,winogrona,
gruszki ,koguta:-D.Jak bedzie zle to pewnie,ze zostaniemy na bebilonie pepti:)))

Agazet - ja też bym się wstrzymała z dokarmianiem, ale wracam do pracy i pediatra zalecił już wprowadzanie innego jedzonka. Ale teraz (po tym jak dostał wysypki) przez 3 tygodnie będzie butelka i cycuś (jak mama wróci z pracy).

reklama
MY ZNOWU ZACZYNAMY ZAJADAĆ....PRZED SZPITALEM BYŁA MARCHEWECZKA, JABLUSZKO....
A WCZORAJ ZIEMNIAK Z DYNIA.......NIC SIE NIE DZIAŁO ZADNYCH BÓLI BRZUSZKA WIĘC CHYBA OKI?

W SZPITALU NIE POZWALALI NICZYM KARMIC DZIECKA POZA MLEKIEM..ZRESZTA MACIEJ JAK TAM BYL TO TAK MALO JADL..5 MIESIĘCZNE DZIECKO KTORE ZJADA 60, 70 ML....W DODATKU CZEŚĆ POTRAFIL ZWYMIOTOWAC...WYOBRAŻACIE SOBIE......NA SZCZESCIE JUŻ WSZYSTKO WRACA DO NORMY I WCZORAJ PRZED SNEM WCHLONĄŁ 150 HEHEHEHE

Do góry