reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

A co to jest misiowy ogrodek???To jest kaszka o jakims smaku??
Mam pytanie czy gotowalyscie juz same zupke???Bo ja mam taki zamiar tylko czekam az mi blender przyjdzie bo nie mialam czm mikoswac i zastanawiam sie co dac na ten pierwszy raz???Dynie,zemniaki,marchwewke wcina,ale czy np dodac pietruszke???Jak myslicie???

reklama
Agus241 Dawidek dzisiaj pierwszy raz jadl pietruszke i musze przyznac ze smakowalomu, pietruszka dodala takiego aromatu i smaku jakby ;-) ... tyle ze ja sama nie robie, bo za rada pediatry - nigdy nie wiadomo na czym hodowane sa warzywa ... chyba ze ma sie sprawdzone zrodlo :happy:

MoniQa - to rozumiem że kupjesz gotowe w słoiczkach?
A jakiej firmy...co jest godne polecenia?
Ja Maciejowi pierwszy "nowy" posiłek chce podac z sobote.
Też slyszalam ze teraz lepiej jest kupic gotowe bo nie wiadomo skąd pochodzę warzywa które sa na bazarkach.

Czarodziejko- tak, gotowe ze sloiczkow :happy: ... hmmm... ja kupuje najczesciej BoboVita : zupke marchewkowa z ryzem, deserki jablko, jablko z marchewka, jablko z owocami z dzikiej rozy i Frutapura: jablko i jablko banan :happy: , kleiki i kaszki: ryzowe z jablkami, bananami i malinami ... nie trzymam sie jednak tylko BoboVity ... kupuje tez z gerbera mialam deserki i zupke jarzynowa i hippa mloda marchew z ziemniakami oraz deserek brzoskwiniowy:happy: .. soczki tylko z hippa (jak dka mnie sa najmniej slodkie) ;-) ... ale jak na poczatek to z deserkow polecam Futapura jest rewelacyjna ;-)
Mam nadzieje ze sie nie rozpisalam zbytnio ;-):-D

Mam Moniqa dostep do wlasnych warzywek dlategochce sprobowac:)))zobaczymy czy bedzie jej smakowac???:confused:

Ja gotuję sama na zmianę ze słoiczkami - chciałabym żeby Ala jadła wszytsko bez wyjątków i później mi nie wybrzydzała....

JEśli chodzi o moje zupki to robię marchewka ziemniak i czasem pietruszka (nie za dużo) a misiowy ogródek to Aguś kaszka o samku marchewki i groszku (Nestle)- zagęszcza zupkę

Te Wasze dzieciatka to zajadaja ze ho ho. Ja jakos tylko cyc i troszke kaszki ryzowej na mleczku, o sloiczkach to tak troszke sie boje nawet myslec;-) . Ja jeszcze poczekam, ale uwaznie was czytam kobietki coby jak przyjdzie czas wiedziec co robic:-)

Oluś kończy dziś 5 miesiąc! :-D :-D :-D I z tej okazji podałam mu coś nowego, a mianowicie kaszkę kukurydzianą. Do tego miał również jabłuszka z gerbera. I tak sobie świętowaliśmy.

Mam pytanie do tej kaszki. Robiłam ją na swoim mleku i wyszła mi rzadka, musiałam dać więcej łyżeczek kaszki by móc ją podawać przez łyżeczkę, czy to normalne? Ta kaszka jest do picia? Kupiłam ją z nestle.

A i dodam, że po 30 minutach moj synek domagał się cycusia :eek: a myślałam, że troszeczke zapcha brzusio na dłużej...:-D

reklama
Milkshake - sto lat dla Olusia :-) ja jeszcze kaszki nie robilam, ale wiem, ze na mleku naturalnym zawsze wychodzi rzadsza niz na sztucznym. tylko nie wiem dlaczego :baffled:

Do góry