reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

STO LAT DLA OLUSIA!!!!!WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI SKONCZENIA 5 MIESIECY!!!!

Spoznine,ale szczere...nie byl mnie wczoraj na forum i dlatego:(((

U nie Oliwii tez bardzo smakuja ta dynia z ziemniakami zjada juz po calym sloiczku i robi ladne kupki po tym,ale od dwoc dni sama jej gotyje zupki marchweka pietruszka i ziemniak,dzisiaj zauwazylam torszke sluu w kupce,moze to od pietruszki,ale nadal bede jej dawac tylko moze mniej pietruszki...a mam pytanie bo chcialam dodac torche buraczka jak myszlicie???Jest to bezpieczne warzywo probowalyscie juz???

reklama
CZarodziejko zupka jarzynowa z Hippa nie nadaje sie dla Naszych maluszkow .. zawiera mleko w proszku i maslo z mleka ;-) .. tak samo nie kupuj Kaszki ryzowe z jablkiem i gruszka na Dobranoc .. rowniez ma mleko

Dawidek tak jak u Waszych maluszkow ... zazwyczaj po pol sloiczka jest juz najedzony i nie chce otwierac juz dziubalka ... ale zdaza sie ( ostatnio coraz czesciej) ze zjada caly, tzn. ja podaje mu pol sloiczka zupki i pol sloiczka "obiadku" ( drugiego dania) ;-) ... najpier daje polowe zupki, pozniej polowe drugiego ... i jak dalej jest glodny to karmimy dalej :-)
A jesli chodzi o mleczko to nie zauwazylam zeby pil mniej po wprowadzeniu nowych produktow ... tzn. byl okres ze pil po 30-40 ml jednorazowo, ale to przez chorobe ... teraz wypija 160-170 ml ;-)

Moniqa a ja znalazłam z HiPPa zupkę jarzynową-krem i tam w składzie nie ma mleka. Jeszcze Olkowi nie podawałam, wiec nie wiem jak zareaguje.
W składzie są:
warzywa (marchew, ziemniaki, zielony groszek, kalafior), woda, olej kukurydziany.

Szukałam długo tej zupki bo Olek też ma uczulenie na mleko.

A co do buraczków to dostałam taką gazetkę od lekarki i tam jest napisane, ze na początek mozna wprowadzać:
1. marchew (jako pierwszy składnik)

2. ziemniak, seler, groszek, dynia, buraczek, cukinia (jako kolejne składniki np. zupek)

3. brokuły, brukselka, szpinak, seler, fasolka szparagowa, kalafior, kalarepka i pomidor ( i tu troche zamotali bo napisali, ze te warzywa od 7,8 miesiąca :dry: , a seler się powtarza i wogole brokułki i kalafior to myślałam, że my juz mozemy podawać)

4. papryka, szczypiorek, cebula, por, ogórek (pod koniec 1.roku)

Mikshake oo to musze poszukac :happy:
Ja znalazlam z BoboVity lagodna zupke krem z krolikiem i warzywka z delikatnymi kawalkami indyka po 5 miesiacu z Kuchni Alergika :happy:

wogole trzeba uwazac na sklad tych sloiczkow. ja np. jak kupowalam sok jablkowy, to okazalo sie, ze gerbera ma w skladzie tez sok z winogron, ale oczywiscie z przodu na etykiecie nie bylo napisane :baffled:

ja jak na razie kupuje hipp, bo pasuje do idei wprowadzania nowych produktow naszej pani doktor. a do tego mam taki formularz promocyjny i jak wysle kody, to sabie moge rozne prezenciki wybrac :tak:

MONIQO DZIEKUJĘ ZA INFORACJĘ..NIE WIEM JEDNAK KIEDY PODAM MACKOWI COKOLWIEK...MA PRAWDOPODOBNIE JAKIEGOS WIRUSA I NIE CHCE MI NIC JEŚĆ.

POZA TYM PODEJRZEWAM ZE ZNOWU DZIĄSEKA GO BOLĄ!!!!!

mnie zostalo pol sloiczka marchewki i dodalam do tego jeszcze ze 4 lyzeczki jablka. Ninka wciognela wszystko i pewnie jeszcze dalej by jadla, jakbym miala przygotowane :tak: jutro dam jej samo jablko i zobaczymy reakcje

Dziewczyny a jakie soczki dajecie maluszkom do picia???Czy w ogole dajecie???Bo ja np.podaje teraz Oliwii soczek Bobo Vity winogronowy z ziolami rumiankiem i czyms tam jeszcze...i jest ok.

Dowiedziałam się właśnie że Hipp to firemka malutka i nie mają jakiś rewelacyjnych procedur - Ala się chyba przytruła soczkiem ze słodkich jabłek i zaczełam drążyć ....

Więc uważajcie

Dowiedziałam się że najlepiej używac Gerbera czyli Bobovity
Nutrica to też Gerber

reklama
Hmmm... Agnieszka wiesz w tym cos musi byc ... dalam Dawidkowi soczek jablkowy z Hippa ... jakies 2 godziny po nim Dawidek zaczal sie prezyc i tak mial przez 3 dni ... ale inne soczki jakos w porzadku ... poki co , odpukac ;-) ... ale jak piszesz ... bede uwazac teraz :happy: i chyba faktycznie przerzuce sie na soczki z BoboVity :-)

Ja dzisiaj Dawidkowi kupilam lagodna zupke krem z krolikiem ... oraz warzywka z delikatnymi kawalkami indyka ... spobujemy dzisiaj zupki troszke i zobaczymy ... jesli bedzie OK to super :happy: ... sa to dania z Kuchni Alergika :happy:

Do góry