reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

STO LAT DLA OLUSIA!!!!!WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI SKONCZENIA 5 MIESIECY!!!!

Spoznine,ale szczere...nie byl mnie wczoraj na forum i dlatego:(((

U nie Oliwii tez bardzo smakuja ta dynia z ziemniakami zjada juz po calym sloiczku i robi ladne kupki po tym,ale od dwoc dni sama jej gotyje zupki marchweka pietruszka i ziemniak,dzisiaj zauwazylam torszke sluu w kupce,moze to od pietruszki,ale nadal bede jej dawac tylko moze mniej pietruszki...a mam pytanie bo chcialam dodac torche buraczka jak myszlicie???Jest to bezpieczne warzywo probowalyscie juz???

reklama
CZarodziejko zupka jarzynowa z Hippa nie nadaje sie dla Naszych maluszkow .. zawiera mleko w proszku i maslo z mleka ;-) .. tak samo nie kupuj Kaszki ryzowe z jablkiem i gruszka na Dobranoc .. rowniez ma mleko

Dawidek tak jak u Waszych maluszkow ... zazwyczaj po pol sloiczka jest juz najedzony i nie chce otwierac juz dziubalka ... ale zdaza sie ( ostatnio coraz czesciej) ze zjada caly, tzn. ja podaje mu pol sloiczka zupki i pol sloiczka "obiadku" ( drugiego dania) ;-) ... najpier daje polowe zupki, pozniej polowe drugiego ... i jak dalej jest glodny to karmimy dalej :-)
A jesli chodzi o mleczko to nie zauwazylam zeby pil mniej po wprowadzeniu nowych produktow ... tzn. byl okres ze pil po 30-40 ml jednorazowo, ale to przez chorobe ... teraz wypija 160-170 ml ;-)

Moniqa a ja znalazłam z HiPPa zupkę jarzynową-krem i tam w składzie nie ma mleka. Jeszcze Olkowi nie podawałam, wiec nie wiem jak zareaguje.
W składzie są:
warzywa (marchew, ziemniaki, zielony groszek, kalafior), woda, olej kukurydziany.

Szukałam długo tej zupki bo Olek też ma uczulenie na mleko.

A co do buraczków to dostałam taką gazetkę od lekarki i tam jest napisane, ze na początek mozna wprowadzać:
1. marchew (jako pierwszy składnik)

2. ziemniak, seler, groszek, dynia, buraczek, cukinia (jako kolejne składniki np. zupek)

3. brokuły, brukselka, szpinak, seler, fasolka szparagowa, kalafior, kalarepka i pomidor ( i tu troche zamotali bo napisali, ze te warzywa od 7,8 miesiąca :dry: , a seler się powtarza i wogole brokułki i kalafior to myślałam, że my juz mozemy podawać)

4. papryka, szczypiorek, cebula, por, ogórek (pod koniec 1.roku)

Mikshake oo to musze poszukac :happy:
Ja znalazlam z BoboVity lagodna zupke krem z krolikiem i warzywka z delikatnymi kawalkami indyka po 5 miesiacu z Kuchni Alergika :happy:

wogole trzeba uwazac na sklad tych sloiczkow. ja np. jak kupowalam sok jablkowy, to okazalo sie, ze gerbera ma w skladzie tez sok z winogron, ale oczywiscie z przodu na etykiecie nie bylo napisane :baffled:

ja jak na razie kupuje hipp, bo pasuje do idei wprowadzania nowych produktow naszej pani doktor. a do tego mam taki formularz promocyjny i jak wysle kody, to sabie moge rozne prezenciki wybrac :tak:

MONIQO DZIEKUJĘ ZA INFORACJĘ..NIE WIEM JEDNAK KIEDY PODAM MACKOWI COKOLWIEK...MA PRAWDOPODOBNIE JAKIEGOS WIRUSA I NIE CHCE MI NIC JEŚĆ.

POZA TYM PODEJRZEWAM ZE ZNOWU DZIĄSEKA GO BOLĄ!!!!!

mnie zostalo pol sloiczka marchewki i dodalam do tego jeszcze ze 4 lyzeczki jablka. Ninka wciognela wszystko i pewnie jeszcze dalej by jadla, jakbym miala przygotowane :tak: jutro dam jej samo jablko i zobaczymy reakcje

Dziewczyny a jakie soczki dajecie maluszkom do picia???Czy w ogole dajecie???Bo ja np.podaje teraz Oliwii soczek Bobo Vity winogronowy z ziolami rumiankiem i czyms tam jeszcze...i jest ok.

Dowiedziałam się właśnie że Hipp to firemka malutka i nie mają jakiś rewelacyjnych procedur - Ala się chyba przytruła soczkiem ze słodkich jabłek i zaczełam drążyć ....

Więc uważajcie

Dowiedziałam się że najlepiej używac Gerbera czyli Bobovity
Nutrica to też Gerber

reklama
Hmmm... Agnieszka wiesz w tym cos musi byc ... dalam Dawidkowi soczek jablkowy z Hippa ... jakies 2 godziny po nim Dawidek zaczal sie prezyc i tak mial przez 3 dni ... ale inne soczki jakos w porzadku ... poki co , odpukac ;-) ... ale jak piszesz ... bede uwazac teraz :happy: i chyba faktycznie przerzuce sie na soczki z BoboVity :-)

Ja dzisiaj Dawidkowi kupilam lagodna zupke krem z krolikiem ... oraz warzywka z delikatnymi kawalkami indyka ... spobujemy dzisiaj zupki troszke i zobaczymy ... jesli bedzie OK to super :happy: ... sa to dania z Kuchni Alergika :happy:

Do góry