reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

reklama
hejka a ja sie pochwale bo nabyłam parowar, i od jutra gotuje Emilce na parze zobacze czy będzie jeść, a jakby któraś miała takie coś to bym prosiła o wskazówki co gdzie i kiedyi jak

ja mam urzadzenie do gotowania na parze;i uzywam go w kolko,do warzyw:brokuly,marchew,kalfiror,fasolka itp i do pyz;
jak gdzie jade na dluzej,to zawsze szykuje moim dziewczynom taki jarski obiadek,mix warzywek,kazda ma swoje pudeleczko i jest si...

dzięki Katka włąsnie zamierzam zdrowo się odżywiać (może więcej schudne) i myśle, że dla Emi tez to będzie dobre

HA! My też nabyliśmy właśnie parowar. jedliśmy jużniego pstrąga ziemniaczki i brokuły marchewna pietrucha-myślałam że padnę z rozkoszy:-D. niesamowity smak, jak zwykły kartofel smakuje inaczej bez soli nie z wody. I szybciej się "gotuje".

Asiuk prawda jakie zapachy sie unoszą normalnie warzywek!!!
a Emilka wcinała obiadek, ze aż miło.
Czarodziejko niestety przepisów żadnych nie mam, ale wrzucam wszystkie warzywka jakie mam mam pod ręką, dla Emi zrobiłam to samo co dla mnie tylko sobie zrobiłam sos z jogurtu i różnych przypraw pyszny mi wyszedł.

Iwonko tak poza tematem to Twój Kuba jest o jeden dzień młodszy od mojego:-) (tak spojrząłam na suwaczek).
A co do przepisów na parze to tego pstrąga tak poprostu cały wypatroszony do środka przyprawy (pieprz, majeranek) świeżą zieloną pietruszkę i margarynę w dużej ilości oraz cebukę pokrojoną w talarki) i tyle- 40 minut na parze. Marchewkę i pietruszeczkę w plasterki kroimy takie ok 5 mm grube, brokuły w różyczki- wszystko bez przypraw, bez soli a ma takiego smaka że ech! A "pampuchy" czyli te kluski na parze t zawsze jedliśmy u babci sama nie umiem robić :-( kupuję gotowe i tylko odgrzewam:-(

reklama
Hmm..... narobilyscie mi smaka ;-). Niestety nie mam parowaru:no:. Moze poprosze Mikolaja...:eek::blink:.

Asiuk twoj Kubus jest z 10 a moj z 11:-)

Do góry