reklama
Katka
Użyszkodnik ;)
ja mam urzadzenie do gotowania na parze;i uzywam go w kolko,do warzyw:brokuly,marchew,kalfiror,fasolka itp i do pyz;
jak gdzie jade na dluzej,to zawsze szykuje moim dziewczynom taki jarski obiadek,mix warzywek,kazda ma swoje pudeleczko i jest si...
jak gdzie jade na dluzej,to zawsze szykuje moim dziewczynom taki jarski obiadek,mix warzywek,kazda ma swoje pudeleczko i jest si...
Czarodziejka
Fanka BB :)
TO JA POPROSZE JAKIES PRZEPISY...DO ZROBIENIA WARZYWEK NA PARZE
HA! My też nabyliśmy właśnie parowar. jedliśmy jużniego pstrąga ziemniaczki i brokuły marchewna pietrucha-myślałam że padnę z rozkoszy. niesamowity smak, jak zwykły kartofel smakuje inaczej bez soli nie z wody. I szybciej się "gotuje".
Renik
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
- Dołączył(a)
- 25 Maj 2006
- Postów
- 1 036
Asiuk prawda jakie zapachy sie unoszą normalnie warzywek!!!
a Emilka wcinała obiadek, ze aż miło.
Czarodziejko niestety przepisów żadnych nie mam, ale wrzucam wszystkie warzywka jakie mam mam pod ręką, dla Emi zrobiłam to samo co dla mnie tylko sobie zrobiłam sos z jogurtu i różnych przypraw pyszny mi wyszedł.
a Emilka wcinała obiadek, ze aż miło.
Czarodziejko niestety przepisów żadnych nie mam, ale wrzucam wszystkie warzywka jakie mam mam pod ręką, dla Emi zrobiłam to samo co dla mnie tylko sobie zrobiłam sos z jogurtu i różnych przypraw pyszny mi wyszedł.
Iwonko tak poza tematem to Twój Kuba jest o jeden dzień młodszy od mojego:-) (tak spojrząłam na suwaczek).
A co do przepisów na parze to tego pstrąga tak poprostu cały wypatroszony do środka przyprawy (pieprz, majeranek) świeżą zieloną pietruszkę i margarynę w dużej ilości oraz cebukę pokrojoną w talarki) i tyle- 40 minut na parze. Marchewkę i pietruszeczkę w plasterki kroimy takie ok 5 mm grube, brokuły w różyczki- wszystko bez przypraw, bez soli a ma takiego smaka że ech! A "pampuchy" czyli te kluski na parze t zawsze jedliśmy u babci sama nie umiem robić :-( kupuję gotowe i tylko odgrzewam:-(
A co do przepisów na parze to tego pstrąga tak poprostu cały wypatroszony do środka przyprawy (pieprz, majeranek) świeżą zieloną pietruszkę i margarynę w dużej ilości oraz cebukę pokrojoną w talarki) i tyle- 40 minut na parze. Marchewkę i pietruszeczkę w plasterki kroimy takie ok 5 mm grube, brokuły w różyczki- wszystko bez przypraw, bez soli a ma takiego smaka że ech! A "pampuchy" czyli te kluski na parze t zawsze jedliśmy u babci sama nie umiem robić :-( kupuję gotowe i tylko odgrzewam:-(
reklama
Podziel się: