reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Dlatego porozmaiam teraz z lakrzem zobaczymy co powie i moze moje samopoczucie bedzie lepsze I Oliwka bedzie szczesliwsza jak zobaczy jaka mamusia jest hapyy;-)

reklama
dzięki dziewczyny,
Aguś Elizabeth ma racje powinnaś zrobić szybciutko badania, mleko matki jest ważne ale jeżeli się nie da to jak juz ktos tu napisał mleko podane z butli z miłością jest tak samo ważne, w końcu chcemy dla naszych pociech jak najlepiej a jak Ty bedziesz chora to swoim maleństwem nie będziesz mogła się zając,

Agus - dziewczyny maja racje - ty tez musisz sie dobrze czuc!!! juz i tak dlugo karmisz Oliwke.

ja mialam zaczac z nowymi pokarmami w tym tygodniu, ale za wzgledu na chorobe Ninki musimy to przelozyc. ale tez bede zaczynac od marchewki :tak:

Wiecie co dziewczyny, ja też się naczytałam wszędzie żeby zacząć od jednej łyżeczki podawanie pokarmów innych niż mleko... ale jak rozmawiałam z pediatrą Mariki to przekonała mnie żeby dac jej od razu ok 1/3 słoiczka (to raptem wychodzą 4 łyżeczki) bo powiedziała że po jednej to nawet nie będę w stanie ocenić ani czy jej smakuje, czy szkodzi , czy jest uczulenie... zaufałam lekarzowi i jest jak na razie ok! zwiększyłam juz nawet jak pisałam do 3/4 słoiczka bo małej tak smakuje ;-)

Dokładnie tak jak Ines wprowadzałam pokarmy podając najpierw po 4 łyżeczki, a później stopniowo zwiększałam ilość:-) Teraz Mati zjada w ciągu dnia pół słoiczka zupki, i pół słoiczka przecierku:-) Mateuszek z chęcią by wsunął więcej ale uważam że jak narazie tyle mu wystarczy - ogółem wychodzi jeden słoiczek:tak: tyle że mam problem z wpasowaniem jedzonka pomiędzy mleczko boję się go przekarmić :zawstydzona/y: Ile mleczka wypijają wasze smyki:confused:

Kurcze dziewczeta to ja glodze to moje biedne dziecko :szok: ... tzn. moze nie glodze ale odbieram mu to co uwielbia ... mleczka wypija 5 butli dziennie ... i jak narazie dostaje po 5 lyzeczek przecieru jablkowego ... zjadl juz 4 lyzeczki przecieru jablkowo-marchewkowego .. a dzisiaj dostal 2 lyzeczki zupki-kremu marchewkowej z ryzem ... hmmm ... myslicie ze moge dac mu wiecej :eek: ... to chyba dla mnie jest za trudne to wprowadzanie pokarmow :laugh2:

Powiedzcie mi w ciagu ilu dni stalo sie tak, ze Wasze maluchy jedza juz prawie caly sloiczek rarytasiku ??

A co do kaszek i kleikow ... z jakich butelek dajecie te kaszki i kleiki ... bo ja mecze sie ta lyzeczka , bo nie wiem czy przejdzie przez dziurki :laugh2:

Jejciu ale mam chore problemy :-):tak:;-):-D

MoniQa - ja daję już przecierki Mateuszkowi od 2 tygodni , zupki od 1,5 tg myślę ze spokojnie możesz mu dać już troszeczkę więcej :tak:szczególnie jak ci dobrze toleruje i lubi :-)
Monia planuję dawać mu kaszkę łyżeczką

JA mam za to problem z mlekiem nie wiem czy mu nie daję za mało lub za dużo:confused: ( boję się go przekarmić), Mati je w ciągu dnia 3x150 ml , 1x 80ml, 1x 180ml ( na noc) do tego dochodzi pół słoika przecierku i pół słoika zupki + herbatka około 50ml.

No to trochę mi rozjaśniłyście i wydaje mi się, że Ineskowy lekarz ma rację, no bo niby co to jest jedna łyzeczka - jutro ide na zakupy i zaczynamy od 4 łyżeczek

Moniqa no ja też bym w życiu nie przypuszczala, że taka to będzie dla mnie zagwozdka :-D

reklama
Z tego co mowila mi pediatra i to co czytalam to maluch w tym wieku powienien teraz zjadac 4 x 180 ml mleczka a 5 posilek zastapic zupka lub deserkiem i soczkiem ...

Dawidek zjada mleczka 5 razy dziennie z czego 3 razy to 130 ml, 1raz 150 ml i 1 raz na noc 170 ml + deserek lub zupka w ciagu dnia ... ale jak wprowadze caly sloiczek zupki to bede starac sie dawac Dawidkowi wlasnie 4 razy mleczko :happy:

A co ile dni wprowadzacie nowy produkt?:confused:

Do góry