reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Agnieszka wcale nie podchodze do tego książkowo, tak zacytowałam...
z doświadczenia wiem, ze jak kupiłam Kubusiowi słoiczek własnie z opisem po 8 m-cu to były tam kawałki jedzenia i wcale nie wielkości ziarenka ryżu, to fakt dzieci w wieku 8 m-cy mają już ząbki ale zazwyczaj są to jedynki, ja gryze zebami trzonowymi i maluchy chyba tez gryzą tylną częścią szczęki a nie ząbkami z przodu..
Wiesz ja nie chciałam skrytykowac Twojego posta,a mam wrażenie że tak to odebrałaś... bo Twoja wypowiedź była dosyc ostra, a moze ja tez ją źle odebrałam? nie gniewaj się, bo nie mam nic do Ciebie ale odnosze wrażenie że Twoje musi zawsze byc na wierzchu...
Najlepiej niech Asiuk napisze o jaki typ jedzenia chodzi...

reklama
Aninaaa to jak znajdziesz na to jakiś sposób to daj mi prosze znać bo ja ten problem niejedzenia mleka) mam już od kilku tygodni, i jak Emi widzi biały płyn we flaszcee to od razu sie wykręca, więc przemycam mleko w kaszkach ale co to jest :blink:

Elizabeth - nie chodzi o to że moje ma być na wierzchu, ale wydaje mi się że już raz to wszytsko przeszłam i jestem o ten raz mądrzejsza ( nie od Was, ale od siebie wtedy)

Jeśli chodzi o miejsce gryzienia - nie wiem jak Twój maluch ale Alunia gryzie przednimi ząbkami - może troszkę czasem śmiesznie to wygląda ale tak jest

Acha i jak absolutnie sie nie gniewam tylko sobie polemizujemy i wymieniamy doświadczenia i już . Nie czuj się też urażona bo to nie o to chodzi, mnie też czasem krytykują inne dziewczyny i nic sobie z tego nie robię
(no może czasem się zastanowię:-), że może jakiś osioł jestem)

Agnieszka ok, właśnie o to chodzi żeby wymieniac zdania...
A widzisz mój Kubuś własnie gryzie tylną częścią, nawet teraz jak go karmiłam to się dokładnie przyjrzałąm...
Myślę jednak że nie jest ważne to czy gryza zębami czy dziąsłami ale ważne jest to żeby sobie to jedzonko jakoś tam pomemlały, żeby ten nawyk wyrobić...
Nawer jak dasz malcowi mały kawałek dobrze ugotowanego ziemniaczka to poradzi sobie z nim i bez zębów, a niestety niektóre maluchy wypluwają te kawałeczki, wiem bo mój Kuba tak robi (nie zawsze na szczęście), może Twoje dzieci tego nie robią ale to tylko się cieszyć, bo nie musisz się denerwowac przy karmieniu i każdej próbie wsadzenia łyżeczki do buzi...
NIE JESTEŚ OSIOŁ... nawet tak nie myśl... fajnie że masz doświadczenia z wcześniejszym dzieckiem i się z nami nimi dzielisz ale my tez możemy coś "mądrego" czasami napisać...
A mnie też krytykują, he he...
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Elizabeth wyraziłaś się dobrze tylko nie sprecyzowałś , że do nas mówisz ;-)ja już patrzałam na te mleczka i nawet miałam w rękach ale one sa od roku i ja to się troche obawiam czy mogęjej już podać, chociaz z drugiej strony robiłam próbe z mlekiem krowim i tez było bleeeee, ale po urodzinkach ide na szczepienie to o wczystko wypytam lekarza, może da jej jakies witaminki na wapń i żelazo, żeby nie miała malo. a dzisiaj to wogóle dzień pod znakiem niejedzenia łoj :-(

reklama
Dziewczyny mam pytanko odnoście podawania obiadku,czy u Was składa sie z 2 dań w jakims odstepie czasowym czy dajecie tylko drugie albo zupkę z mięskiem?

Do góry