reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

ja juz nie smaruje...nie trzeba, a na buzce procz przegotowanej wody przestalam smarowac bo ma ten tradzik a kremy dodatkowo natluszczaja ...

A ja z innej beczki:

poradzcie mi ...
chodzi o kombinezon zimowy...
Wkopalam sie bo kupilam ten taki wlochaty co i Reniferek i Din ale niestety w rozmiarze 62...glupia bylam bo jak chce wlozyc tam mala i jeszcze w sweterku i ubrankach to ona sie poprostu nie miesci...wiec wywalilam kase w bloto...uzylam go 2 razy.
Wychodzi na to ze musze kupic jakis ale chce by starczyl na cala zime i by byl wygodny takze do fotelika samochodowego...
Powiedzcie w jakim rozmiarze wy macie kombinezony, w jakim rozmairze kupic by starczyl na cala zime?

Czy lepiej kupic taki z nozkami czy taki zakonczony w formie spiworka?/ wydaje mi sie ze szybciej sie taki ubiera/

z gory dziekuje za rade

reklama
Manya co do rozmiaru to ci nie doradze, bo u mnie wszystko jest na zasadzie 0-3 miesiaca, 3-6 itd...ale jezeli chcesz cos dobrego do wozeczka to lepszy jest taki bez nozek, bo nawet jak jest za duzy na teraz to nie przeszkadza dzidzi...a starczy na dluzej:-)

Ja mam takie swa na 3-6 miesiecy

(od tego drugiego mozna odpiac kurteczke )
I taki mam na maluszka (ale poki co malemu raczki gina w srodku hahaha)

A ja natłuszczam maluszka oliwką .....bo uważam ,że nie ma nic cudowniejszego niż zapach bobaska pachnącego oliwką ....:-D:-D:-D:-D:-D

Din moze ty masz 68? albo nie wiem...moja Ala jest bardzo dluga...przy urodzeniu miala 58cm i teraz pewnie wiecej bo ciuszki na 62 sa na nia dobre...na 58 zadnych nie mialam i nie uzywalam a te 62 juz mi sie czasem wydaja tak w sam raz i ze niedlugo beda male...wiec jak wsadzam ja w ten kombinezon to w sweterku juz raczki nie chca sie wepchac a ogolnie to jest na styk wepchana:-(

U nas dwa dni było dobrze przy kapieli a teraz znowu drze się niemiłosiernie. W pokoju mam nagrzane. W wanience jest OK, ale jak tylko wyciągnę ją na ręcznik to tak daje czadu, że szybko ją ubieram i ledwo zdążę pępuszek polać spirytem (nota bene muszę kupić kolejną ćwiartkę;-))

Moja mala cala kapiel jest cichutka jak aniolek :-) ale jak zaczynam ja ubierac to sie tak drze, ze az nie moze oddychac, robi sie czerwona jak buraczek i mam wrazenie ze za moment wybuchnie :wściekła/y:

Rudson ja kupilam taki spiworek bo myslalam ze bedzie mi wygodniej ale on sie nadaje tylko do wozka nie wsadzisz w nim dziecka do fotelika mimo tej dziury bo ona jest za nisko i jak zapinasz pasy miedzy nogami to sie jeszcze do gory podciaga i lipa bo dziecko ma strasznie nogi skrepowane. wiec nie polecam,taki caly kombinezon mnie tez denerwowal bo maly wygladal w nim jak pulpet i sie nie mogl ruszac,ale ostatnio fajny kupilam 2 czesciowy i jestem bardzo zadowolona bo nadaje sie do wozia i do fotelika
wkleje Ci zaraz link z fotka

Michas dostal strasznej wysypki na buzi wyglada to jak kaszka takie drobne i pelno ich, co to moze byc?? a do tego podrapal mi sie po buzi wiecie czym mozna takie podrapania posmarowac zeby sie ladnie i szybko zagoilo???

reklama
Do góry