reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

reklama
ja na poczatku używałam na przemian sudokrem i bepanten
a teraz jakoś tylko bepanten sam , ale to chyba dlatego że nie mam żadnego problemu z odpażeniami

buzię smaruję raz dziennie kremem przeważnie przed spacerem

i jakieś to moje dziecko dziwne bo nie płacze nawet po kąpieli :sorry:

Moja Lenka strasznie płacze przy kąpieli. Już jak zaczynam ją rozbierać to ona w ryk. Nawet przy zmianie pieluchy i wietrzeniu pupci płacze. Możecie mi coś poradzić??

Mój też bardzo płacze przy kąpieli, trochę pomogło kupienie fotelika do kąpieli i rada Di o większej ilości wody, wczoraj mieliśmy tylko 2 krótkie napady paniki, wtedy starałam się małemu patrzeć w oczy i w marę szybko mu przeszło :-p.Wychodzi że płacze jak tylko traci równowagę tak samo przy zmianie pieluszki:baffled:.

ARABELLA współczuje Ci i Cię rozumiem, bo mam to samo - małemu tylko jak rozepne jakis guzik, to wrzeszczy jak opetany... podczas kąpieli tak samo... normalnie szok... i naprawde ciepło mam w łazience, w której dokonuje kąpieli i przebierania... moge małego owijac, przytulac, nic nie działa ... on chyba lubi płakac...

mam pytanie apropo pielęgnacji buzi - co z nia robicie? położna mi kazała tylko przemywac przegotowaną wodą ale bużka małego wydaje sie taka sucha troche i zastanawiam sie nad kremem...

ponadto oliwkujecie pupe bądż smarujecie ją kremem przy każdej zmianie pieluchy???

jeny, ale jestem niedoświadczona!!!

Ja używam serii Linomag, oliwki po kąpieli, i kremu z tlenkiem cynku i pudru (u nas położna mówiła żeby nie łączyć pudru z oliwką bo wtedy te grudki powstają) mam też bepanten ale wydaje mi się że pupcia małego lepiej wygląda po tym linomagu z tlenkiem cynku. Jak mały skończy miesiąc to chce przejść na Linomag bobo A+E do ciała bo podobno oliwki starsze niemowlęta nie zawsze dobrze tolerują ale jeszcze poczkam jak się sytuacja oliwkowa będzie rozwijała :-p

Co do oczek to niestety niewiem :(

Aniaa, Magdalenka już nie płacze przy kąpieli:-) Kąpię ją sama, delikatnie, cały czas do niej mówię i wszystko jest OK.

Dziewczyny, czy Wy masujecie dzieciom stópki? U nas w szpitalu był rehabilitant i każdemu dziecku kazał masować kilka razy dziennie.
A pielu****ecie szeroko?

mnie powiedzieli w szpitalu żeby profilaktycznie stosować podwójne pieluszkowanie, rehabilitant powiedział to samo,co do masowania nie wiem,bo i tak mamy masaże i ćwiczenia m.in. stópek:tak:

Kacper dostał na czole i skroniach jakiejś wysypki,takie właściwie krosty czerwone,czy to są potówki?
poza tym jest niespokojny od wczoraj,krzyczy przy jedzeniu,kupy nie może zrobić,źle śpi:wierci się i marudzi,a mnie zaczyna brakować cierpliwości!

Moja Mala tez zawodzi przy kapieli..wczoraj bylismy wszyscy troje mokrzy..my od potu...i wszedzie woda na podlodze...:zawstydzona/y:

Czy bepanthenem smaruje sie tylko posladki i pupke czy tez faldki i pipeczke?

A mi nic o tym pieluszkowaniu podwojnym nie mowili...zaklada sie dwie pieluszki?

reklama
wogole stwierdzam ze jestem zielona w pielegnacji, laktacji itp...wiem ze przyjdzie z czasem ale narazie wpadam w panike i jestem sparalizowana co robic...czegu uzywac...koszmar hehehe

Do góry