reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

dziewczyny ile mozna trzymac otwarta sol fizjologiczna?

czy po przetarciu mokrymi chusteczkami trzeba przed nalozeniem osuszyc pupke wacikiem lub pieluszka?

reklama
Manya - odpowiem Ci jak to u nas wygląda:

ja nie pieluszkuję podwójnie, ie kazali mi w szpitalu. USG bioderek mam za trzy tygodnie - zobaczymy wtedy.

ja używam kremu przeciw odparzeniom Nivea Baby i smaruję wszystko - oczywiście pipeczkę tylko na zewnątrz

z kosmetyków używam tylko mydła, tego kremu, chusteczek i oliwki... niczego więcej (no i krem na każda pogodę na dwór)

a co do soli to tez się ostatnio zastanawiałam... w lodówce to kilka godzin można, ale nie długo...

MANYA spokojnie nie panikuj
a wogóle dzieje się cos złego ???
bo jak nie to nawet woda wystarczy ;-);-);-)

kiedyś nie było żadnych specjałów i dzieci żyja

ja np. już wogóle w nocy nie przewijam (chyba że mamy kupe )

i tak jak napisał MAJAKO krem do pupy, mydło do kąpieli, oliwka po kapieli
no i niestety idzie zima więc krem przed spacerem

Dzieki dziewczyny juz powoli zaczynam lapac co robic i jak ;-) Panika przechodzi...:-D

Martwie sie tylko pepkiem. Mala jeszcze ma kikut i od wczoraj ta skorka wokol jest zaczerwieniona i jakby z jednej strony zapuchnieta...nie wiem czy to przed odpadnieciem tak sie dzieje czy cos go zle pielegnujemy...niby nic sie nie saczy z niego...

Jak myslicie?

nie zgodzę się Diana,wacikiem nie wolno bo zostają nitki,najlepeij kupić zakraplacz w aptece i kropić,a resztę spirytusu wokół pępka jak się uleje wytrzeć,ponadto jeśli nie odpadł jeszcze pępuszek należy odgiąć go trochę i kropić pod nim!

reklama
Do góry