reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Melduję się po dwu dniowej prawie przerwie.. Wczoraj nie miałam netu bo gdzieś po drodze kabel robotnicy uszkodzili i dopiero dziś nas podłączyli do świata..;-)
Ostatnio taka ładna pogoda, że prawie całe dnie spędzamy na dworze.. a to spacerek, a to na ogródku siedzimy a to dziś na działce cały dzień.. Nieco mnie już chwyciło słonko..:cool2: na twarzy jestem czerwona jak burak mimo, że dziś cały dzień uciekałam do cienia na działce.. Mały ma chyba uczulenie na słonko bo od wczoraj tylko na dworze dostaje jakiejś dziwnej wysypki wokół ust i na policzkach.. hmm.. muszę mu kupić krem z jakimś mocniejszym faktorem..:baffled:
Zastanawiałam się już czy to nie jest czasem wysypka pokarmowa.. ale ani wczoraj ani dziś nie dostał nic poza mlekiem a mimo wszystko pojawiła się ta wysypka..
Jutro jedziemy do mojego brata na obiad więc także dopiero wieczorem się pojawię o ile będę miała jeszcze siłę..
Przedwczoraj przymierzaliśmy małego do spacerówki.. co prawda aby w niej jeździł to jeszcze trochę ale tak tylko się przymierzyliśmy.. Może zaraz wkleję fotki..

reklama
Oto nasze lenistwo w ogródku..

Tak Oliwierek się przymierzał do spacerówki:

A takie pozy przyjmował podczas opalania..hehe.. czapkę sam sobie ściągał bo mu za gorąco było..

I tak wyglądało nasze karmienie.. a że do domu mamy nie daleko to raz dwa i flacha gotowa..

Chcieliśmy dzisiaj kupić Majce krzesełko do karmienia, w Realu nie było nic a w Carrefourze coś tam było, ale nie rzuciło mnie na kolana. Moglibyśmy jeszcze pojeździć po jakichś hurtowniach, ale już wypatrzyłam fajowe na Allegro i pewnie znów stanie na zakupie przez neta:tak: Fakt, że jeszcze na razie Majka nie będzie z niego korzystała, ale nie chcemy, aby wszystkie jej pieniążki z chrztu rozeszły się na jakieś pierdoły:tak:

Agata my z Majką też byliśmy prywatnie, pomimo tego, że miała skierowanie do szpitala:tak:

Niuńka to świetnie, że dzieciaczki wracają do zdrowia:-)

Mariola, widać, że Oliwierkowi spodobała się jazda próbna w spacerówie:-)

Ja mogę polecić takie jak my mamy- mały dostał własnie na chrzciny i od tamtej pory go używamy- ma kilka pozycji do siedzenia ale mimo to dajemy jeszcze poduchę pod spód by nie siedział a był w pozycji półsiedzącej..
To jest zdjęcie z 4 lutego więc ponad dwa miesiące temu..
to krzesełko ma jeszcze tacę z przodu a właściwie dwie tace.. jeszcze ich nie używamy bo nie ma potrzeby a teraz by tylko zawadzały..

Witam po weekendzie :-) Mój był nieciekawy bo całą sobotę i niedziele siedziałam na uczelni :baffled: Dziś również nie mam za bardzo czasu, a na dodatek Sandrunia płacze że ją brzuszek boli :eek:mam nadzieje że to nic poważnego i zaraz przejdzie:-( Agula fajne krzesełka widziałam na ul.Mickiewicza, koło parku w hurtowni dla dzieci:tak: ja tam kupiłam krzesełko Sandruni coś podobnego do tego Krzesełka drewniane do karmienia i zabawy+PREZENT (185269636) - Aukcje internetowe Allegro

Hej dziewczyny.. Ostatnio jakoś całe dnie spędzamy na spacerach albo na ogródku i nie zawsze mam czas czy siłę na kompa.. wczoraj byliśmy u mojego brata, bratowa nas na spacerze przegnała po okolicy zosinka, drzymały i kawałek chojnowskiej.. pokazywała małemu ruskie koszary dawne..hehe.. Potem jeszcze u nich na ogrodzie posiedzieliśmy a wracając do domu jeszcze do jezierzan wstąpiliśmy i posiedzieliśmy nad jeziorem.. I po tym słońcu normalnie wieczorami padam.. mały też.. :dry:
Musimy coś konkretnie ustalić co do spotkania.. zaproponujcie jakąś datę.. może najpierw Niuńka.. Jak już Twoje maluchy będą zdrowe to może się w parku gdzieś umówimy.. ja jak już mówiłam dostosuję się.. Agula zdaje się też mówiła, że jej każdy termin pasuje.. Teraz jeszcze Aga i Agata.. No to zdaje się, że najwięcej zależy od Niuńki..:tak:
Czekam na jakiś znak i działamy..:tak:

reklama
A co do krzesełek.. oba fajne..:tak: A jeśli chodzi o te drewniane.. sprawdzają się ponoć wyśmienicie.. bratowa takie miała dla Matysia i była bardzo zadowolona.. my właśnie po Matysiu mamy je dla Oliwierka tylko, że u mojej mamy stoi..i tam też będzie z niego korzystał.. no i jest nieco inne z wyglądu tzn kształty ma takie bardziej proste.. Mały jeszcze z niego nie korzysta bo musiał by już w nim sam siedzieć bo tam nie ma regulacji "plecków" i to bardziej dla takich większych maluchów..

Do góry