reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

reklama
Hej dziewczynki moje Kochane:-) Korzystajac z tego ze mam wkoncu wolna niedziel,bo przez 3 tygodnie pod rzad mialam zjazdy:baffled: , to dzis ide na basen poplywac z mysla ze zaczne chudnac:wściekła/y: tylko niewiem jak to przezyje poniewaz bardzo sie wstydze rozebrac:zawstydzona/y: a najbardziej to mi szkoda tych ludzi ktorzy tam beda,mam nadzieje ze biedaki niepopadaja na zawal serca jak mnie zobacza:szok: :eek:

Pozdrawiam i milej niedzielki zycze:-)

Ale ladniutka pogoda sie szykuje, moje dzieciaczki pojechaly juz do parku kaczuszki pokarmic , na ten czas co ja bede na basenie:-)
Oki uciekam papapa
Oj super masz z tym basenem.....
Sama bym się gdzieś pomordowała, bo w końcu lato tuż tuz ale nie mam kompletnie czasu nawet na domowe cwiczenia...ale na 8 pietro chodzę z buta:-):tak:

Tutaj jest ten komplet, z tym że ja wybrałam kolor biały z różowymi lamówkami i haftem a zamiast czapki widocznej na zdjęciach będzie kapelusik:tak:
Chrzest lub Roczek od Carpe diem R.62 (179333028) - Aukcje internetowe Allegro
A swojej kreacji muszę najpierw zrobić zdjęcie, postaram się jutro wkleić.

Co do ortopedy to tak, byłam u tego, na którego dawałam Ci namiary. Rejestrować trzeba się przynajmniej tydzień wcześniej, wizyta razem z USG kosztuje 50zł.

Śliczny komplecik, no Majunia będzie powalać na kolana jaki nic:tak::tak:

Aga do 3 miesiąca dziecko powinno być przebadane profilaktycznie przez ortopedę. Potem drugi raz do 6 miesiąca. Ja się za późno dowiedziałam,że taka jest konieczność bo już dawno byśmy się wybrali. Fajnie, że Oliver tak dzielnie zniósł szczepienie..:tak: Oby tylko nie miał gorączki i łagodnie zniósł tą szczepionkę. A na jaką się zdecydowałaś szczepionkę??
Dziś dzwoniłam do tego ortopedy co mi Agula podałaś ale na razie nie rejestrują. Kazali zadzwonić po świętach.
Dziewczyny co się z Wami dzieje?:confused: Co znów forum zamiera?:confused: Ostatnio znów tylko Agula i ja piszemy.. Aga z Agatą od wielkiego dzwonu.. o Niuńce nie wspomnę.. A już Ciebie Agata wogóle nie rozumiem.. piszesz, że niedługo musisz oddać kompa, że nie wiesz jak bez bb wytrzymasz ale widzę, że jakoś nie bardzo Cię tu ostatnio ciągnie.. jednak widać nie będzie tak źle bez bb..:dry: A co ze spotkaniem.. przy takim tempie odzywania się to powinnyśmy już chyba się na maj umawiać.. przecież nie możemy podać jednego terminu i w nosie.. powinnyśmy się jakoś do każdej dostosować ale chyba to się wogóle nie odbędzie..:baffled:

Co do ortopedy to przyznam się że z Adasiem nie byłam wcale choć dwa razy dostałam skierowanie:baffled: ale na szczęście wszystko jest ok. Z Paula byłam raz, później miałam po roku skontrolować i też nie poszłam....ehhh ale ze mnie matka:baffled::sick:

A co do całej reszty wypowiedzi.....daj mi gotowy przepis na powiększenie doby:tak:;-) to może będę częstszym gościem bo póki co to jeszcze jak na złość zabrali godzinę:-p;-) A spotkanie musi się odbyć, innej opcji nie widzę....:tak::tak::tak::cool2::cool2::cool2:

Dzień dobry :-)
Kochane tak wzięłam się ostatnio za wiosenne porządki że niemal zapomniałam o bożym świecie :tak:;-) mam już pomyte okna, kafelki wszystko już gotowe na święta:-) dlatego też nie miałam zbytnio czasu i siły na siedzenie przy komputerze:zawstydzona/y: zresztą moje dzieci nie przestawiły sie jeszcze z czasem i np.Julka śpi mi do 21 i dopiero ok 22 kąpiel:baffled: Sandrunia za to potrafi usnąć o 18 i spać do 6 rano:baffled: wrry co ja sie mam z tymi moimi dziewczynkami to wam mówię:cool2:
Hmmmmmm....a może i u mnie chociaż okna pomyjesz:confused:;-);-) Bo ja to tak tylko na nie patrze i mówie - trzeba umyć i nic się nie dzieje:-);-)

A zapomniałam się pochwalić że wczoraj kupiliśmy w końcu aparat cyfrowy i teraz będę mogła częściej wklejać zdjęcia moich dziewczynek:-)

Aga a poniżej mój mąż z Sandrunią (poto czy znacie się:-p)

Super to teraz rozumiem że zasypiesz nnas zdjęciami, a apropos męża to mam wrażenie że skąś go znam, czy jest on może z rocznika 1984?? Kurczę.....:confused::confused:
Ale zemnie gapa zapomniałam się pochwalić że moja super dziewczynka Sandrunia już wogle nie używa pieluszek :-) Duma mnie rozpiera bo sama zdecydowała o tym że już nie bedzie w nich spała i przestała sikać w pieluszki nocą:-):-):-)

No to już chyba wszystko:-) zarazie wszystko zamierzam tu jeszcze dziś zagladnoc

Gratulacje!!!!! To już teraz aniołeczek zamienia się w młodą damę....:tak:

Ja się przymierzam do nauczenia Adaśka rob ienia na nocnik. Póki co to przynosi nocnik minutę po załatwieniu swoich potrzeb w pampiora. To musi się zmienić, zwłaszcza że rozumie w czym rzecz:tak:

No... teraz macie co nadrabiać:tak::tak::tak:
zajrzę jeszcze później....
A na razie muszę to zdjęcie zmienić w avatarze bo wyglądam jak nie ja:sick:

Niuńka, Aga a czy sądzicie, że ja czy Agula mamy dłuższą dobę?? Ja też mam dziecko, dom, męża i wiele zajęć. Ale jakoś starcza mi czasu na zajrzenie tu i czasem skrobnięcie kilku słów.. Ale przecież nikt tu nikogo nie zmusza.. a co do spotkania.. ja sie dostosuję.. teraz Wy coś pokombinujcie..:-p
Agata przekaż gratulacje dla Sandruni..:tak: duża kobietka na razie pochodzi sobie bez pampersa.. ale jeszcze parę latek i znów zacznie nosić pampki tylko takie dla dorosłych kobiet..;-)
A to jest ten leżaczek co wczoraj kupiliśmy. Co prawda nie tak kolorowy i elegancki ale spełnia swoją rolę.. Agata możesz jeszcze taki upolować w real'u bo wczoraj jak zabraliśmy go z pułki to panie z obsługi między sobą mówiły, że jest miejsce na kolejny leżak a druga mówi na to "i co znów będzie tak zepsuty jak ten poprzedni".. czyli mają takich więcej tylko kompletnie się na tym nie znają i myślą, że to uszkodzone..hehe..

Normalnie szok:szok: wchodzę na forum a tu wszystkie kobitki się odezwały:-) super:tak: O Mariolę się nie martwię bo pewnie jeszcze się odezwie. A swoją drogą to super kobitka z Ciebie Mariola, nawet z wiertarą dajesz sobie radę :-) Leżaczka zazdrościmy, też by się przydał :tak:

Agata gratuluję takiej mądrej córeczki:-)

Aga sporo gości będziecie mieć na chrzcinach. U nas tylko najbliższa rodzina, w sumie 10 osób:tak:

Wiecie co, wychodzi na to, że moja Majulka jest najmniejsza z naszych dzieciaczków:tak:

Mariola uporałaś się z ciemieniuchą u Oliwierka? Bo Majce zrobiła się taka skorupka w jednym miejscu, chyba też to cholerstwo:wściekła/y:

Martwi mnie to, że ona wogóle nie zasypia sama w łóżeczku, tylko przy cycu, albo noszona na rękach. I często jest tak, że na rękach słodko śpi a po włożeniu do wyrka otwiera szeroko oczy i jest gotowa do zabawy, albo ryczy i noszenie zaczyna się od początku. Czasem robię kilkakrotne podchody zanim w końcu zaśnie na dobre. Dobrze, że chociaż nocki ładnie przesypia, bo nie wyobrażam sobie takich wędrówek w środku nocy. Mam nadzieję, że jak już będzie bardziej kumata, to uda mi się ją nauczyć zasypiania samodzielnie:tak:

reklama
No to się pochwalę jak nieraz z moim malutkiem sobie śpimy nad ranem.. Ogólnie dziecko śpi w łóżeczku ale rano czasem biorę go sobie potulić..

Do góry