reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Agula a poza tym jedna z grudniówek ma pewną teorię na to do kogo ma być dziecko podobne..:
"Podobno matka natura tak wymyśliła, że dziecko na początku podobne jest do taty żeby wiadomo było czyje dziecko żeby nie mógł się wyprzeć"
Więc jak na razie u Ciebie się zgadza.. u mnie zresztą też.. choć na początku były dwie opinie 1. że Oliwier do mojego brata jest podobny a 2. że do teściowej albo do męża (mąż był bardzo do matki podobny)

reklama
Hej dziewczynki moje Kochane:-) Korzystajac z tego ze mam wkoncu wolna niedziel,bo przez 3 tygodnie pod rzad mialam zjazdy:baffled: , to dzis ide na basen poplywac z mysla ze zaczne chudnac:wściekła/y: tylko niewiem jak to przezyje poniewaz bardzo sie wstydze rozebrac:zawstydzona/y: a najbardziej to mi szkoda tych ludzi ktorzy tam beda,mam nadzieje ze biedaki niepopadaja na zawal serca jak mnie zobacza:szok: :eek:

Pozdrawiam i milej niedzielki zycze:-)

Ale ladniutka pogoda sie szykuje, moje dzieciaczki pojechaly juz do parku kaczuszki pokarmic , na ten czas co ja bede na basenie:-)
Oki uciekam papapa

Mariola nie jestem pewna czy to dziś, ale wypatrzyłam w kalendarzu więc
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI IMIENIN

Agata, odrobina samokrytyki jest każdemu potrzebna, ale Ty to już trochę przesadzasz kobito:-) :tak: a swoją drogą to poopowiadaj jak było na tym basenie, też bym chciała, ale niestety nie umiem pływać:-(

:cool2::cool2::cool2: Agula dziękuję za życzenia.. :cool2::cool2::cool2: Tak tak.. to dziś..:tak: A ja jestem nieco na rauszu.. wypiłam dwa spore malibu (mmm.. jak mi tego trzeba było.. pierwszy alkohol od roku..:-p) No i nie tylko z tej okazji to było.. bo na 50% nasze maleństwo obchodzi dziś roczek..hehe..;-) albo 23 albo 25 został "zrobiony" Oliwierek...:-D

A co tu takie pustki ??:confused: Agata miałaś opowiedzieć jak było na basenie..:baffled: Dziewczyny co z Wami??:confused:
My dziś zaliczyliśmy tyle km spaceru, ze nogi mało mi w .... nie weszły.. teraz nie mam siły na nic..:baffled: Trochę odpocznę i wezmę się za dom bo strasznie wygląda.. mąż na nockę pojechał więc nikt nie będzie mi w sprzątaniu przeszkadzał..

Dziewczyny niebylo tak zle, niepotrzebnie tak panikowalam, bo takich grubasow jak ja bylo znacznie wiecej:tak: :baffled: A wrecz przeciwnie bylo fantastycznie:-) i juz niemoge sie doczekac srody bo znow ide, mam zamiar chodzic przynajmniej 2 razy w tygodniu i zaczynam cwiczyc bo to niema zartow trzeba wkoncu cos ze soba zrobic:tak: wiosna idzie, lato juz za pasem a ja jak sumo wygladam:eek: :zawstydzona/y: Kurcze jak bym piersia niekarmila to bym taka diete sobie walnela ze szybko bym zchudla:tak: :baffled:

No to super Agata, że Ci się podobało. Czytałam, że pływanie świetnie działa na sylwetkę, bo pracują wszystkie mięśnie, czy coś takiego:-) Sama niestety nie wypróbuję bo tak jak pisałam nie umiem pływać:-(

Wczoraj byliśmy z mężem na zakupach. Majce nie kupiłam ubranka, zamówiłam dziś na Allegro. Chciałam coś cieplejszego, z polarku a w jednym sklepie z dewocjonaliami nie było nic w jej rozmiarze, a w drugim nic mi nie wpadlo w oko. Kupiłam tylko buciki, bo na Allegro nie ma w zestawie, świecę, ozdobę na nią i koszulkę chrzcielną. Za to sobie kupiłam fajny komplecik, żakiet i spodnie, jeszcze tylko muszę dokupić jakąś bluzeczkę pod spód i możemy chrzcić niuńkę:tak: Mam tylko nadzieję, że jej ubranko zdąży dotrzeć na czas:-)

A dzisiaj byliśmy z Majulką u ortopedy. Zbadał, zrobił USG i na całe szczęście wszystko jest w porządku. Już nie musimy szeroko pieluchować:-)

Agula pochwal się jakie ubranko dla Majeczki zakupiłaś..:tak: no i dla siebie oczywiście.. Fakt, że w legnickich dewocjonaliach nie ma nic ciekawego do chrztu.. ja butów dla małego dłuuuugo szukałam.. ostatecznie musiał mieć niebieskie bo białe były tylko atłasowe a do polaru atłas to jak kwiatek do kożucha..:baffled:
Mam jeszcze pytanie odnośnie ortopedy.. byłaś u tego lekarza co mi dawałaś namiary? :confused:Ile kosztowała wizyta? :confused:I czy trzeba się umawiać wcześniej??:confused: Ja dostałam w końcu skierowanie do ortopedy ale najwcześniejsze terminy są na koniec maja wiec to by była druga wizyta bo do 6 miesiąca mają być dwie..

Tutaj jest ten komplet, z tym że ja wybrałam kolor biały z różowymi lamówkami i haftem a zamiast czapki widocznej na zdjęciach będzie kapelusik:tak:
Chrzest lub Roczek od Carpe diem R.62 (179333028) - Aukcje internetowe Allegro
A swojej kreacji muszę najpierw zrobić zdjęcie, postaram się jutro wkleić.

Co do ortopedy to tak, byłam u tego, na którego dawałam Ci namiary. Rejestrować trzeba się przynajmniej tydzień wcześniej, wizyta razem z USG kosztuje 50zł.

reklama
Agula śliczny komplecik.. Nie ma to jak mieć dziewczynkę..:tak: choć ja wcale nie zamieniłabym mojego syneczka na żadną dziewczynkę!
Spróbuję się zarejestrować do tego lekarza. Jeszcze dziś tam zadzwonię.
Prócz tego bratowa miała mi podać namiar na lekarza w przychodni vita bo tam ponoć 20 zł kosztuje USG a robi to ortopeda wiec dwa w jednym. Jednak skoro u Twojego (atk go nazwijmy) ortopedy jest tydzień zastoju to i tak będzie czas w razie czego znaleźć coś innego.
Moje dziecko ostatnio pięknie przesypia noce.. od 21-22 do 6-7 bez przerwy i potem jeszcze do 9 śpi. Ale dziś o 6.30 miał ochotę po jedzeniu pogadać z mamą.. on usnął po 7 ale ja już nie mogłam zasnąć..:baffled: Teraz jestem nieco niewyspana ale to nic.. to i tak nie to samo co 2 pobudki nocne i nad ranem jak mąż do niego wstawał..
Zaraz jedziemy na większe zakupy do reala i castoramy a małego babci zostawiamy..
Miłego dnia..:-)

Do góry