reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Agula z ciemieniuchą już sobie poradziliśmy.. Kompres z oliwki w żelu - grubo nasmarowana główka, na to woreczek i czapka i tak conajmniej 30 min.. potem kąpiel i wyczesanie i z głowy- u nas po dwóch razach zeszło.
A tak mały reagował na kompresik..hehe..

reklama
Czesc

Kopnijcie mnie któraś w dupe, może się w końcu ruszę i wezmę za porządki:-p:dry:

A pogoda za oknem cuuuudna...a mnie leń dopadł:eek:

Mariola po zdjęciach widać że Olikowi bardzo się podobało to co mamusia robiła z jego główką:-)

Niuńka Witaj:-)

Mariola ja też się wybieram z Julcią do tego lekarza z bioderkami po świętach więc może się przypadkiem spotkamy:-) A leżaczek superr dziś chyba wyślę siostrę na łowy:cool2:

Agula wydaje mi sie ze jeśli nie nauczysz teraz Mai spania samodzielnie to później będzie jeszcze trudniej:baffled:

Oki uciekam na spacerek :-) miłego dzionka życze

łaaaa...pomyłam okna:tak::tak::tak: i jestem szczęśliwa że to już za mną. A całą resztą zajme się jutro:-)

Agula rzeczywiście jeśli teraz nie nauczysz malutkiej samodzielnego spania to później będzie kosmos. Lepiej wcześniej póki taki maluch przyjmuje zmiany dość szybko.
Adaś przespał ze mną może ze dwie noce i teraz beż żadnych problemów śpi w swoim pokoju, dodam że mają łóżko piętrowe i Adaśko wcale nie jest uwiązany jak w łóżeczku, ma tylko taką barierke ochronną co by nie zleciał podczas snu i bardzo ładnie sam zasypia...

A ja dziś także wzięłam się za sprzątanie przedświąteczne.. Wygnałam męża na spacer z Oliwierkiem i wzięłam się za okna najpierw, potem meble pomyłam, nieco w kuchni porządków.. miałam jeszcze kwiaty poprzesadzać ale jakoś zabrakło mi czasu.. jutro to może zrobię.. Na noc jeszcze firany nastawię i rano tylko wykrochmalę i na ogródek wyniosę..:dry:
Dziś miałam zebranie wspólnoty.. zaplanowałam je na początku tyg i ustaliłam z wszystkimi czy piątek pasuje tylko zapomniałam o sobie.. nie pomyślałam, że nie będę miała co z dzieckiem zrobić..:baffled: mąż w pracy na nockę, mama z pracy wraca o 20, tato ma dziś turniej brydża i poszłam na zebranie z małym.. Jeszcze w ostatniej chwili 5 min przed zebraniem on się głodny zrobił.. więc spóźniona przyszłam.. no i pierwsza wyszłam bo przecież mały za długo nie wytrzymał.. Teraz usnął a ja sie zastanawiam czy na dobre czy tylko zajęczym snem śpi..
Agula dziewczyny mają rację.. Maja jak teraz nie przyzwyczai się do spania sama to zapomnij o jej łóżeczku.. Moja bratowa tak małego nie odzwyczajała wcześniej a teraz Mateusz ma 8 lat i dopiero oducza się spania z mamą..
Oliwier śpi sam od urodzenia.. nieraz biorę go do siebie dla przyjemności by z nim spać jak np mąż ma nocną zmianę. Rano tez jak się rozbudza a ja chcę jeszcze dospać to biorę go do siebie i on sobie ogląda sufit a ja dosypiam.. ale generalnie śpi sam w łóżeczku i co najważniejsze- sam zasypia w nim!!! Nie trzeba kołysać, nosić.. NIC! Poprostu po kąpieli i butli małego kładę do łóżeczka, przykrywam, i wychodzę z pokoju! Jak stoję obok czy wogóle gdzieś w pokoju to za chiny nie uśnie. Jak wychodzimy z pokoju- 5 min i mały śpi.

Dziewczyny źle mnie zrozumiałyście, Maja śpi w swoim łóżeczku, tylko nie zasypia w nim sama. Do siebie, do łóżka biorę ją tylko rano na karmienie i jeszcze sobie ewentualnie dosypiamy:tak:

Wygląda na to, że jeszcze tylko ja mam bałagan w domu:-) Ale wezmę się w przyszłym tygodniu, bo przyjeżdża męża siostra, która mieszka w Niemczech i jest bardzo stęskniona za Majką. Do tej pory widziała ją tylko po urodzeniu przez parę dni, a tak to przesyłamy jej aktualne zdjęcia no i patrzy sobie na nią przez kamerkę internetową:tak: Więc zapowiedziała, że przez ten tydzień Majka jest jej a ja z tego skorzystam i zrobię sobie porządki:-)

Czy możemy mieć świąteczne życzenia-prośby??:confused: Każda z nas po jednym do wszystkich.. co Wy na to??:confused:
Jeśli się zgadzacie to ja poproszę najaktualniejsze zdjęcia bąbelków!!:tak: Wszystkich dzieciaczków!!!

reklama
Dzień dobry.....:-)
Pierwsza:-):-)

Już zaczęłam sprzątanko i uwaga!!!! od wczoraj zaczęłam oduczać małego od pampersów:tak::tak: Chodzi sobie w majtach i wszystko zasikuje, ale co tam..przemęczymy sie jakoś:laugh2::-p

No i mam dziś wizytę u stomatologa:errr: ale mam stracha....jak zaw2sze zresztą..:dry:

Fanti świetny pomysł...a ja poprosze fotki ślubne kazdej z Was;-):tak:

No to zmykam....do później

Do góry