reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Aga u nas była tylko położna na początku i to aż 6 razy co jest ponoć dziwne bo one chodzą tylko 2-3 razy.. Co prawda pierwszy raz nas nie zastała i kazała nam się zgłosić do lekarza- przez sąsiadów przekazała nam.. ale od końca stycznia już nikogo nie było.. Ponoć chodzi też lekarz pediatra na początku po domach ale ponieważ nas nie było jak położna była pierwszy raz i zgłaszaliśmy się do pediatry to już nas ta wizyta nie obowiązywała.. u sąsiadki co ma 2 miesiące starszą córcię od Oliwiera była pani doktor bodajże w drugim miesiącu życia dziecka.. może u Was nie lekarz a pielęgniarka chodzi...
A gdzie się wybieracie na wakacje??:confused: My już w marcu zamówiliśmy miejsce i wpłaciliśmy zaliczkę.. od 1 lipca będziemy 2 tyg na wczasach..:-)

Agata nie masz się co bać sepsy skoro Twoje dziewczynki nie chodzą ani do przedszkola ani do żłobka.. nie przebywasz też z nimi w większych skupiskach dzieci.. :-) Nic się nie bój.. a poza tym.. gdyby to była jakaś epidemia to już by było głośno o tym w tv...

Agnieszka pochwal sie zdobyczami.. wklejaj zdjęcia..:tak:

Ewelina a jak tam Adaś przechodzi walkę z utratą smoka??:confused: czy już ma to za sobą czy jednak wróciliście do smoczków??:confused:

reklama
Jupi super maść pomogła Julcia nawet nie zapłakała jak miała szczepienie w nóżkę:no: w rączkę stękła ale na tym się skończyło :tak::-) Od dziś na każde kolejne szczepienie będziemy stosować cudowną maść :tak:
Mój maluch waży 6 kilo i ma 64 cm długości
:-)

Następne szczepienie 21 czerwca

A co do sepsy to już się uspokoiłam po konsultacji z lekarzem:tak::-) Choć nie powiem że dalej mnie to męczy:cool2: A o tym że 10 miesięczna dziewczynka walczy o życie z sepsą mówili wczoraj w wiadomościach:tak::eek:

Jupi super maść pomogła Julcia nawet nie zapłakała jak miała szczepienie w nóżkę:no: w rączkę stękła ale na tym się skończyło :tak::-) Od dziś na każde kolejne szczepienie będziemy stosować cudowną maść :tak:
Mój maluch waży 6 kilo i ma 64 cm długości
:-)

Następne szczepienie 21 czerwca

Fajnie, że macie już szczepienie za sobą, czy ta maść to może EMLA, bo my też planujemy ją kupić. Zastanawiam się jeszcze, gdzie będzie tym razem szczepionka, bo pierwsza była w prawą rękę i lewą nóżkę.

Julcia buziak za to, że tak dzielnie zniosłaś kłucie :tak: i rośnij kobitko, żeby mama miała co trzymać na rękach ;-).
Mi normalnie już kręgosłup siada od tego mojego wielkoluda, ciekawe ile on już waży (w 6 tyg. ważył 5800 i miał 65 cm długości). Ja stawiam na jakieś 7,5 kg - zobaczymy za tydzień

A gdzie się wybieracie na wakacje??:confused: My już w marcu zamówiliśmy miejsce i wpłaciliśmy zaliczkę.. od 1 lipca będziemy 2 tyg na wczasach..:-)

Jak na razie podjęliśmy decyzję o wyjeździe, bo długo się nie mogliśmy zdecydować (chodzi przede wszystkim o Olivera). Na pewno będzie to morze, żeby mały się trochę jodu nałykał. A co do dokładnego miejsca to wszystko zależy od wolnych terminów, ja bym chciała Świnoujście. Co prawda można znaleźć wiele miejsc, ale ja mam listę miejscowości i ośrodków, bo u mnie w pracy są wczasy sponsorowane (do 2 tys. zł) pod warunkiem wybrania tzw. rekomendowanych wczasów :-). No i właśnie w przyszłym tygodniu jadę do biura podróży PIAST coś konkretnego wybrać.

Mariola, a wy gdzie wyjeżdżacie ??

Agnieszka super polowanie.. śliczne ciuszki..:tak: eh.. że też dla chłopców nie ma tak kolorowych ciuszków.. szkoda.. :baffled: Co prawda i tak znajduję dla małego wiele ładnych ciuszków ale jednak dla dziewczynek są bardziej, że tak powiem, cukierkowe..;-)
Agata Twoje zdobycze także fajniutkie.. zwłaszcza ten komplecik ze spodniami..:tak:
Aga my także mamy dofinansowanie od Piotrka z pracy.. ale u nas jest tak, że możemy sami sobie znaleźć miejsce tyle tylko, że zwrot kasy będzie po powrocie i przedstawieniu faktury.. a gdybyśmy wybrali z tego biura podróży co oferuje jego zakład to od razu mniej byśmy płacili.. jednak nie dość, że tam mają drogie wczasy to jeszcze nie było nic konkretnego.. My wybraliśmy Międzyzdroje.. dwa tygodnie my będziemy a w ostatnie dwa dni przyjadą moi rodzice- też sobie tam pokój zamówili- będziemy dwa dni razem a potem oni jeszcze na tydzień zostają.. Jedziemy autem co prawda ale nie wiem jak się pomieścimy z bagażami.. zwłaszcza, że musimy wziąć wózek.. on jednak zajmuje duuużo miejsca.. ale bez wózka nie ma szans.. no i mamy zamiar wziąć jeszcze bagaże rodziców.. oni dojadą pociągiem nad morze..
Co prawda już tak jechaliśmy dwa lata temu do Ustki.. auto to samo ale nas było o wiele więcej.. mas dwoje (jeszcze), mój brat z rodziną - trzy osoby - samych naszych bagaży z pięciu osób było sporo a też potem rodzice przyjeżdżali więc jeszcze ich bagaże mieliśmy i jakoś dojechaliśmy.. teraz zamierzamy jeszcze coś na siedzenie z przodu położyć i pomiędzy fotelami tam gdzie mały będzie siedział bo jemu ta przestrzeń "pod nogami" nie będzie potrzebna..
Koniecznie jeszcze musimy kupić nowy fotelik dla małego.. taki żeby jechał przodem do kierunku jazdy.. a to dlatego, że w tym kubełkowym już mu się nóżki nie mieszczą za bardzo.. co prawda jeszcze wystają max 5 cm ale do lipca to będzie o wiele więcej i będzie się chłopak męczył.. tyle godzin jazdy z podkurczonymi nogami..nie ma szans.. Trochę obawiam się jak to będzie.. jak tam będzie z dzieckiem.. jeszcze nigdzie nie wyjeżdżaliśmy jako prawdziwa rodzina.. mąż bardziej panikuje.. ja właściwie bardziej się cieszę niż martwię.. ale obawy też mam nie zaprzeczam.. eh.. mamy na to jeszcze półtorej miesiąca.. zobaczymy co z tego wyjdzie..

100 lat Oliverku..
rośnij zdorwy i szczęśliwy !!!
Specjalne ciumaki z okazji
3
miesiąca o
d cioci
z bb i Oliwierka...

reklama
Cześć dziewczyny...

I ja dołączam się do życzeń dla Olivierka.....100 LAT!!!!!

A ja mam tak zakręcone dni za sobą że szok. Babcia mi się tak rozchorowała że szok i pogotowie przyjeżdżało, wczoraj byliśmy w szpitalu bo miała skierowanie, to jej nie przyjęli bo przepełnienie, Jak wyszłam z domu o 11 rano tak wróciłam dopiero przed 23...
A najgorsze jest to że ona jest w takim stanie że nie nawet dojście do toalety to dla niej ogromna trudność bo się przewraca. A choruje na błędnik i to co jakiś czas nawraca tyle że raz łagodnie a innym, razem jest bardzo źle.
Ehhh....nie smucę już....:-(

Odwyk smoczkowy zakończony sukcesem..... obcięłam małemu smoczki tak, że nie dało się ich wsiąść do buzi i Adaś stwierdził że się nie da i wyrzucił je do śmieci...Jeszcze z zasypianiem wieczorem jest mały kłopot bo chce żeby koło niego się położyć, ale i to z czasem wyeliminujemy.... Najważniejsze że smoczki mamy za sobą....:tak:

Do góry