reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Ale śliczne dziewczyneczki:-)
Ja sobie siedzę w pracy, ale nudno strasznie.
Muszę pochwalić mojego smyka, że wreszcie robi postępy nocnikowe, co prawda nie woła ale jak już siedzi na tym nocniku to widzę, że siusia świadomie. Jakieś światełko w tunelu:-)

reklama
Witajcie w sobotnie południe :D
Musiałam odespac nocke bo cos ciężko sie spało :/ gosci rano odprawialm w dalsza droge i spokoj mam :D
Śliczne te Wasze dzieciaczki.
Kamu gratulacje dla Maksia teraz to tylko z górki będzie :D dzielny chłopak jest....

Dorota to super jak już @ jest... przynajmniej nie masz co sie zamartwiac ;) bo sama sprawa sie wyjasniła...

A mnie cos gardło zaczeło bolec :/ chyba trzeba jakas płukankę ze soli sobie zrobic bo widze, że coraz bardziej boli :( ehhh te pogody tylko choróbska można złapac. Do wieczora sama jestem bo mąż pojechał do swoich rodziców na wykopki, dosc że przyjezdza tylko na weekendy to jeszcze zawsze musi sie cos trafic :/ no ale takie życie.... byle do wieczora :D pewnie przyjedzie zmeczony i tak po chłopie będzie... ale dosc marudzenia :D za dobre mam samopoczucie i humorek żeby sobie psuc ;)

Kasik śliczny synuś :tak: Ja też chciałam mieć kiedyś synka ale się nie udało za to teraz ma córcię tatusia oczywiście ;-)
Ja już poprałam, zaraz popróbuję nakarmić rzygusia bo inaczej już jej nazwać nie mogę. Ale wiecie co? Tak sobie od wyjścia ze szpitala wszystko notuję ile zjadła, czy były wymioty, kupka, jakie leki o której godz podałam itd. Wagę sprawdzamy przed kąpielą bo akurat jest rozebrana. I jak policzyłam, to co tydzień jest z reguły przyrost od 80g do nawet 180g. Jakieś 500g na miesiąc. No to jak na takie wymioty to i tak nam dziewczyna rośnie tyle, że wolniej. Ciuchy mi na dłuuugo starczą, a mam od siostry 3 wielkie pudła różowiutkich ciuszków ;-):-D:-D

Dorota no to super jak przybiera na wadze... powolutko i duza dziewczynka będzie ;)... Jak tyle ciuszków to chociaz nie musisz czesto prac i mozesz stroic Paulinke ;) dobrze że na dłużej starcza bo nie wyrośnie tak szybko ;) zawsze sa jakies plusy i minusy :D

Stroję ją kilka razy dziennie i to raczej z przymusu :rolleyes2: Ale faktycznie ciuszki od siostry super, wszystko zagramaniczne na ciuchach wyszperane ;-) Nawet 3 sukieneczki takie jakby leciutko beżowe, na wyjście a nawet do chrztu. Ale to może za rok założy. Chrzciliśmy ją w szpitalu jak była w krytycznym stanie, oczywiście był ksiądz. Teraz nie spieszymy się z dopełnieniem. Wystarczy w sumie podać rodziców chrzestnych i załatwić formalności ale chcemy, żeby była msza dla bliskich, kameralna, bez obcych, bo to też zagrożenie zarazkami a mamy unikać dużych zgromadzeń :-)

Chrzciny to teraz najmniejszy problem ;) mała podrośnie troszke i wykuruje się to wtedy mozecie chrzcic... kazdy przeciez rozumie ta cała sytuacje, że to dla dobra małej.
No to fajnie jak ciuszki ładne :) jak modeleczka będzie w nich wyglądała :D Kurcze na dziewczynki to zawsze cos ładnego sie znajdzie, a to jakas kiecuszke albo bluzeczki, na chłopców nie ma juz takich ładnych rzeczy ( może i sa łądne ale nie robia takie wrazenia), zreszta w sumie to kobieta strojnisia jest :D

A ja pojadłam obiadu i sobie drzemke zafundowałam :D oglądałam powtórke "Majki" i przysnelam :D

MamoPaulinki super, że okres jednak przyszedł :-)
Słodziutka Paulinka :tak:

Angelus Przefajna ta Twoja Wikusia...bardzo podoba mi się to zdjęcie jak śpi i trzyma sobie rączkę pod główką :laugh2:A chłopcy twoi to już prawdziwa kawalerka :D i do tego jaka przystojna :tak:

Zobacz załącznik 282796
A to mój "maluszek" :-D
Dziękuję Kasik, też jestem dumna z moich pociech.
A Twój Maluszek słodki, naprawdę! Spory kawaler!!!

Witajcie w poniedziałkowy poranek....
Widzę że wątek zamarł :(
A ja chora :( na szczescie nie mam goraczki, ale katar, kaszel i gardło boli :/ jak na zlosc na samej koncowce... Noc cięzka była przez to wszystko, nie bede sie dzisiaj za bardzo udzielała chce wylezec w łóżku moze przejdzie. Pozdrawiam

reklama
E tam zamarł :-) zaraz go ożywimy :tak:

Ja wczoraj nie zaglądałam , bo musiałam się moim dzieckiem nacieszyć. Nie mam pojęcia co się stało, ale wczoraj był po prostu aniołem...znam moje dziecko już trochę i tym bardziej mnie dziwi, że wczoraj był swoim totalnym przeciwieństwem :-D
TO był wspaniały dzień :laugh2:

Marta ale Cię biedulo dopadło na samą końcówkę :-( mam nadzieję, że szybciutko zwalczysz infekcję i na poród będziesz pełna sił :tak: trzymaj się cieplutko

Angelus dziękuję za komplementy :-D Misio faktycznie jest sporym chłopczykiem :-) już całkiem duży się urodził, a teraz na dodatek baaaaaaaaardzo mu smakuje mamusine mleczko, więc pięknie przybiera :tak:

MamoPaulinki a jak Tobie minął weekend?

Trzymajcie dziewczyny kciuki żeby Mikołaj dziś też był w tak dobrym humorku :-D

PS. Czy bardziej doświadczone mamusie powiedzą mi gdzie mogę kupić Miśkowi kurteczkę jesienną? bo i ile kombinezony w sklepach są, to na teraz czy na typową jesień nic nie znalazłam :no:

Do góry