reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Hihihi coś czuję, że nachodzisz się do tego szpitala tak jak ja :-D
Umawiałam się z ginkiem cztery razy chyba a rodziłam dopiero za piątym u kogoś zupełnie innego :tak:
Najśmiejszniejsze było to, że my co jazda do szpitala, to zabieraliśmy ten cały ekwipunek w razie czego :-D

reklama
hehe no to nieźle.... Ja dzisiaj nie brałam pakunku ale w piatek chyba wezme w razie czego ale w aucie zostawie jak cos to mama mi doniesie... Nie dziwie Ci sie tez bym brała bo ilez to mozna chodzic a trzeba byc przygotowanym na kazda chwile :D
Ja sie juz klade bo mały cos marudzi w brzuchu i bardzo sie prezy jak siedze. Maruda moja mała :D zycze milej nocki. Jutro sie odezwe. Dobranoc

Ja też zmykam...mój juz śpi, więc i ja muszę zbierać siły na następną wspólną dniówkę :p

Spokojnej nocy Marta

Witajcie...
Melduje się w dwupaku, jak na razie dalej cisza, chociaż troche w nocy brzuch mnie pobolewał ale to pewnie nic nie znaczy bo bol taki jak przed @, w sumie wole zeby mnie zebrało raz ale porzadnie a nie zeby sie meczyc długo z bolami.... Jutro znów do szpitala, zobaczymy co lekarz powie, pewnie znowu za dwa dni bedzie kazał się pojawic.... Przeziebie jak na razie ładnie przechozi, katar mi został ale nie jest juz tak meczacy jak wczesniej... jest nadzieja ze jak szybko przyszło tak szybko przejdzie :-)

Marta - też bym wolała raz a porządnie. Niestety, jak bóle wzięły mnie w sobotę ok 16, tak urodziłam w poniedziałek o 10:45......Całą ciążę miałam spokój, to ściorało mnie na końcówce. Nie spałam, nie umiałam jeść, całą niedzielę spędziłam w wannie z ciepłą wodą...skurcze co chwilę, ale akcja postępowała niezwykle wolno. W niedzielę ok 23 rozwarcie było na opuszek! opuszek!!!
Nie jest to oczywiście regułą i Tobie życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania.

Moje dziecie wczoraj skończyło dwa latka, a my obchodziliśmy 3 rocznicę ślubu. Niestety, na odległość.....szanowny mąż w trasie....:zawstydzona/y::-:)sorry2: No cóż....bywa i tak.....

Miłego dnia życzę ;-)

Kasiulka dziękuje, zobaczymy jak to ze mną będzie... Co do rocznic i tak świąt małżeńskich to też osobno z moim spędzamy, wiem co to znaczy, no ale nic się nie poradzi, trzeba się pogodzic z tym faktem. Dlatego bym wolała jakoś w weekend urodzic bo mąż tylko wtedy jest..
Wszystkiego najlepszego dla córci!! i oczywiście Wszystkiego dobrego dla Was z okazji rocznicy!!
Również miłego dnia życzę.

Witam my po wizytach, u kardiologa ok, a neurolog mnie wkurzyła, jak się zbiorę to napiszę dokładnie co i jak. Morfologia niby ok ale... limfocytów za dużo a neurofili za mało :-( Zaczęłam czytać w internecie o co chodzi i szybko przestałam, bo to nie na moje nerwy. Do tego u małej zauważyłam dziś takie dwa małe białe punkty na dziąsełku, tak jakby na miejscu dolnych dwójek i teraz nie wiem czy ma pleśniawki (nie wiem jak to wogóle wygląda) czy to możliwe, że szły by jej zęby? Nie chce jeść od 3 dni, a te plamki zobaczyłam dopiero dzisiaj. Jezu, jaki człowiek jest niedoinformowany przy pierwszym dziecku :-(

Do tego u małej zauważyłam dziś takie dwa małe białe punkty na dziąsełku, tak jakby na miejscu dolnych dwójek i teraz nie wiem czy ma pleśniawki (nie wiem jak to wogóle wygląda) czy to możliwe, że szły by jej zęby? Nie chce jeść od 3 dni, a te plamki zobaczyłam dopiero dzisiaj. Jezu, jaki człowiek jest niedoinformowany przy pierwszym dziecku :-(

Bardzo możliwe, że to ząbki. Plesniawki byłyby na języku. Małej pewnie dokuczają te zębiska i dlatego nie chce jeść. Poszukaj w aptece żelu na złagodzenie takich objawów. Może trochę pomóc. Spokojnie....całe życie człowiek sie uczy ;-)

też mi się wydaje że pierwsze ząbki idą :D a Ty sie nie denerwuj bo to nic nie da, szkoda tylko Twojego zdrowia....... i nie czytaj bo czasem mozna sobie głupot do glowy powbijac przez rzeczy ktore pisza....

reklama
mi też się wydaje, że nie pleśniawki bo język ma czysty, a do tego ciepłe mleko jej nie idzie, zaczyna wyć ale to tak, że chyba cały blok słyszy a jak mleczko ostygnie to zje. Tylko to na brzuszek niedobrze. No i ja jej po każdym jedzeniu myję butle we wrzątku z płynem do naczyń a potem jeszcze parę minut gotuję, to chyba dostatecznie dbam o higienę.

Do góry