reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Oj tak mu smakuje, że aż się boję kolejnego ważenia, bo ostatnio, jako dwumiesięczniak ważył 6100 :))))))))))

reklama
Ale numer to moja ważyła w sobotę 3820g, od wyjścia ze szpitala prawie 2 miesiące temu przytyła 1015g :baffled: Jakbym chciała mieć takiego głodomorka, teraz tata walczy z butelką schodzi się już godzinę. :-( A ubranka na 56 jeszcze na nią wchodzą :-D

Dzieci średnio ważą trzy z czymś jak się rodzą, więc jak mają ponad 6 kilo po dwóch miesiącach to znaczy, że duuuuuuuuże są :-D

Ale teraz tak jest....już z brzuszka wychodzą wielkoludki :-D

No to Paulinka kruszynka jest. A niech tata teraz zobaczy jak to jest z karmieniem..... Niech on sie troche podenerwuje a Ty sobie odpocznij ;)

Masz kawał synka :D ja nie wiem nawet ile teraz moje maleństwo waży :( okaże się wszystko jak już po wszystkim będzie ;) ehhh zawsze jakies głupoty to głowy przychodza :D

Dobrze że masz pokarm, mnie leciało po kilka kropli z obu piersi mimo że maltretowałam cycki przez miesiąc laktatorem :baffled: wiem że dziewczyny nawet przy wcześniakach mają pokarm a ja tak chciałam karmić piersią. Najlepsze jest to, że choć Paula nigdy w szpitalu nie dostała piersi (no bo pusta) to jak w domu jej pokazałam, że jest coś takiego, to dorwała się jak małpa do kitu :-D:-D:-D a tam pusto ;-) nieraz jak ją trzymam na klatce piersiowej i tak sobie leżymy to szuka tego cyca, szkoda mi, że nie mamy tej bliskości. Ale na butelce też się chowa dzieci :-)

Ja się bardzo bałam o karmienie bo niestety miałam cesarkę (zaczęłam rodzić sn a skończyłam cc) :-( i owszem na początku było ciężko, ale miałam ogromne parcie na karmienie i w koncu się udało :-D

Hehe....jeśli chodzi o ubranka to mój już śmiga w 68 :tak: niektórych małych ciuchów w ogóle nie zdążył założyć :crazy:

Marta może twój mały chce wyjść tylko mu się drogi pomyliły :-D
A w ogóle jak będzie miał na imię twój malec?

Ostatnia edycja:
Każdy mówi, że małe dzieci strasznie szybko rosną i większosc ubranek nawet nie zdaży się założyc ;)

Kasia całkiem możliwe że drogi się jemu pomyliły :laugh2: Igorek będzie :-)

reklama
MamaPaulinki nie denerwuj się tak bi dziecko to wyczuwa i może być jeszcze gorzej. Jedne dzieci przybierają mniej inne więcej, dziewczynki zazwyczaj są drobniejsze i mniej przybierają niż chłopcy,ja udzielam się na lipcówkach i tam dziewczynki to porównując z Maksem to drobinki. Uważam że kg w miesiąc to mieści się w normie.
A jak jesteś przemęczona i czujesz się pod denerwowana to magnes sobie zażyj,pomaga
Marta,no może Igorek faktycznie już do wyjścia się szykuje,daje o sobie chłopak znać.
Kasik mój to też był taki głodomor,że raz przytył 700g w 2 tyg!!! Zawsze był i jest większy od większości rówieśników,apetyt ma,słodyczy w ogóle nie dostaje,ale schudł,jest wysoki jak na swój wiek,dużo się rusza.Nawet żeberka mu widać,a pulpet to z niego był i miałam co nosić,teraz ok 15 kg waży,ale ubranka na 98 i większe
Ale dziś pogoda,ciemno jak nie wiem

Do góry