reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Ja mam dziś obiad gotowca, więc zrobiliśmy sobie z małym dzien odpoczynku od wszystkiego. Nie pościelaliśmy łóżka i siedzimy cały dzień pod kołderką :-D ja stukam troszkę na laptopku a dziecina śpi :-D

U Was też tak zimno? moje mieszkanie normalnie w momencie się ochłodziło :-(

reklama
Cześć, wczoraj napisałam długiego posta,ale oczywiście mi wcięło i już nie miałam siły pisać go od nowa, bo Maks miał kiepski humor i trzeba było się z nim bawić.
Też bym sobie posiedziała cały dzień pod kołderką,ale moje dziecko postanowiło zrobić pobudkę o 6.30 i nie było zmiłuj się tylko trzeba było wstać, a humor miał tragiczny, wył o wszytko, sąsiedzi to chyba mieli nas już dosyć rano.
Kasik witaj na forum!!!

I jestem......
Oczywiście musiałam wystać swoje żeby się zarejestrować ehhh no, ale w końcu odbębniłam wizytę....
mamaPaulinki, _Kasik_ chodzę do Lemańskiego i mam zamiar rodzić na PCK, co do tych reklamówek to coś mi się obiło ale nie byłam pewna no ale chyba dla świętego spokoju zapakuje żeby później przepakowywania nie było. Ale to mają być zrywki czy zwykłe reklamówki??? zresztą trochę dziwne że takie coś wprowadzili no ale jak trzeba się przystosować to nic się nie poradzi.
Co do wizyty i gin doczłapałam się pod gabinet, jak na razie cisza, na stan dzisiejszy wszystko jeszcze jest wysoko. Jestem umówiona z gin do szpitala, przed terminem porodu powiedział, że zbadamy i zobaczymy co robić dalej.... Ja coś czuję że przechodze i to ostro :D chociaż w tej sytuacji nie da się nic przewidzieć, wyniki mam w porządku więc można powiedzieć że wizyta udana.

_Kasik_ żebym to ja mogła jeszcze spać ;( jak w dzień prześpię to mi się poprzestawia noc z dniem i wtedy już totalna katastrofa, oczywiście urządzam sobie drzemki w dzień :D

A tu ciągle pada, pada, pada i końca nie widać ;/

Kamu Maksiu najwidoczniej też ta aura za oknem dokucza, zresztą jak większości.....

U mnie w mieszkaniu aż tak zimno nie jest, ale za ciepło też nie, jest coś koło 23 stopnie, ale będzie palone dzisiaj chyba :D więc będzie ciepluteńko :D

uffff chyba wszystko napisałam :D acha co do obiadu też mam gotowca hehe zupa została kto będzie chciał to sobie zjem a jak nie pasuje to do restauracji :D

Ja mam dziś obiad gotowca, więc zrobiliśmy sobie z małym dzien odpoczynku od wszystkiego. Nie pościelaliśmy łóżka i siedzimy cały dzień pod kołderką :-D ja stukam troszkę na laptopku a dziecina śpi :-D

U Was też tak zimno? moje mieszkanie normalnie w momencie się ochłodziło :-(

Ja nie mogę małej wykąpać tak mamy zimno a sezon grzewczy za miesiąc się zaczyna :no: rodzice mi przywiozą w sobotę piecyk to będziemy podgrzewać pokój no teraz to nawet masaży nie moge małej zrobić bo jak rozbiorę ją to od razu szczęka jej lata :-D obiady u mnie gotuje teściowa ale dziś jest w Katowicach na kontroli z okiem, mogą ją zatrzymać więc na mnie spadają obowiązki. :-(

Cześć, wczoraj napisałam długiego posta,ale oczywiście mi wcięło i już nie miałam siły pisać go od nowa, bo Maks miał kiepski humor i trzeba było się z nim bawić.
Też bym sobie posiedziała cały dzień pod kołderką,ale moje dziecko postanowiło zrobić pobudkę o 6.30 i nie było zmiłuj się tylko trzeba było wstać, a humor miał tragiczny, wył o wszytko, sąsiedzi to chyba mieli nas już dosyć rano.
Kasik witaj na forum!!!

Kamu ja nakarmiłam małą o 6 bo jęczała od 5 rano a potem zadowolona zaczęła sobie gadać no to nici ze spania i złożyłam kanapę zrobiłam sobie kawkę i tak się bujam od rana ;-)

I jestem......
Oczywiście musiałam wystać swoje żeby się zarejestrować ehhh no, ale w końcu odbębniłam wizytę....
mamaPaulinki, _Kasik_ chodzę do Lemańskiego i mam zamiar rodzić na PCK, co do tych reklamówek to coś mi się obiło ale nie byłam pewna no ale chyba dla świętego spokoju zapakuje żeby później przepakowywania nie było. Ale to mają być zrywki czy zwykłe reklamówki??? zresztą trochę dziwne że takie coś wprowadzili no ale jak trzeba się przystosować to nic się nie poradzi.
Co do wizyty i gin doczłapałam się pod gabinet, jak na razie cisza, na stan dzisiejszy wszystko jeszcze jest wysoko. Jestem umówiona z gin do szpitala, przed terminem porodu powiedział, że zbadamy i zobaczymy co robić dalej.... Ja coś czuję że przechodze i to ostro :D chociaż w tej sytuacji nie da się nic przewidzieć, wyniki mam w porządku więc można powiedzieć że wizyta udana.

_Kasik_ żebym to ja mogła jeszcze spać ;( jak w dzień prześpię to mi się poprzestawia noc z dniem i wtedy już totalna katastrofa, oczywiście urządzam sobie drzemki w dzień :D

A tu ciągle pada, pada, pada i końca nie widać ;/

Kamu Maksiu najwidoczniej też ta aura za oknem dokucza, zresztą jak większości.....

U mnie w mieszkaniu aż tak zimno nie jest, ale za ciepło też nie, jest coś koło 23 stopnie, ale będzie palone dzisiaj chyba :D więc będzie ciepluteńko :D

uffff chyba wszystko napisałam :D acha co do obiadu też mam gotowca hehe zupa została kto będzie chciał to sobie zjem a jak nie pasuje to do restauracji :D

Marta dobrze, że wizyta ok masz jeszcze ciut czasu, nie stresuj się. ;-):-)
U nas codziennie musi być inny obiad raz zupa raz drugie, tak tych chłopów teściowa przyzwyczaiła i koniec. No to ja zmykam rwać sałatę :-D:-D:-D

Cześć :)
Ale ruch się zrobił na regionalnym... W szoku jestem :) Zaglądam tu raz na kilka tygodni, ale chyba będzie trzeba częściej :tak:

Co do reklamówek do szpitala - ja rodziłam na PCK, reklamówki są dlatego, żeby nie przenosić na torbach szpitalnych bakterii do domu, po wyjściu reklamówki można spokojnie wywalić a wszystko ze szpitala należy od razu prać. Tak mówiła położna na "szkole rodzenia" na PCK :tak:

Ale naskrobałyście :tak: aż się oczka cieszą jak widać tyle postów :tak:

Marta ja też chodzę do Lemańskiego :D też się z nim spotykałam w szpitalu, niestety jak przyszło co do czego to rodziłam przy takim jednym rzeźniku :-(

Ja pod koniec ciąży w ogóle nie sypiałam. Całą noc siedziałam na necie, a przysypiałam dopiero jak mąż wychodził do pracy czyli koło 7.30 ...a teraz po dwóch miesiącach z Mikołajem uwierzyć w to nie mogę...teraz jeszcze głowy do poduszki nie przyłożę i już spię :p

kama, Kamile85 witajcie :-D

Ostatnia edycja:
Marta no to Kamile już ci wytłumaczyła czemu na PCK reklamówki,początkowo wydawało mi się to dziwne,ale jak położna z PCK wytłumaczyła na szkole rodzenia to faktycznie powinni wprowadzić ten nakaz we wszystkich szpitalach.Lemański fajny lekarz sporo moich koleżanek u niego rodziło.
Marta a wchodziłaś na pieluszkową szkołę rodzenia?Ja oglądałam to kilka razy przed porodem,bardzo fajne odcinki,tylko musisz się zarejestrować RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKO

reklama
Dzięki kobitki już wszystko rozumiem :D w sumie racja bo bakterii w szpitalu nie brakuje na dodatek tyle ludzi się kręci.

Kamu kiedyś trafiłam na tą stronę dobrze że mi przypomniałaś bo nie miałam linku do niej bo nie zapisałam sobie a miałam obejrzeć odcinki ale jeszcze za wszcześnie było ale teraz najwyższy czas :D

Poleżałam chwile i aż inaczej się czuję, nie mogę długo siedzieć bo mnie brzuch boli zaraz :( Co do lemańskiego chodzę tylko do niego, ale co do opinii jeśli chodzi o poród nie słyszałam złych, a jak będzie to się okaże, zresztą chyba największą rolę ma położna, nie wiem bo to pierwsza ciąża więc nie mam doświadczenia :D A stres zawsze jest pomimo tego że niby człowiek się nie stresuje ;)

Do góry