reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Jo-anna-on być może spotkałyśmy się u p.Kasi,ja tez do kwietnia chodziłam do komedu a od kwietnia do Olmedu.Jakie wrażenia jeśli chodzi o panią doktor.Moje narazie bardzo pozytywne.Ogólnie nie znoszę szpitali a lekarze mnie stresują, u niej czuję się zawsze rozluźniona.Długi miałaś poród?
Była przy twoim porodzie,tzn chodzi mi o to czy zajrzała do ciebie chociaż raz.
Czyli to mydełko muszę kupić i polecasz bambino.Częściowo torbę spakowałam.Jesli chodzi o ubranka dla małego to spakowałam 3 pary kaftaników i 3 pary śpioszków ,2 pary skarpetek,1 czapeczkę i rękawiczki niedrapki i 2 szt body z krótkim rękawem.Te majtki mam firmy baby-one.
Odnośnie pani dr - pozytywne wrażenie. Ma babka głowę na karku, co najważniejsze. Nie była przy moim porodzie (rodziłam w nocy i akurat nie miała dyżuru), chociaż jak bym się umówiła to pewno by była. Ale trafiłam też na fajną lekarkę i położne. Poród suma-sumarum trwał 2h 20 min, z czego I faza 2h 10 min. A urodzenie łożyska to już formalność. Pierwszy poród był 2 h dłuższy, z czego większość spędziłam w domu.
Polecam bambino, stara i sprawdzona przez pokolenia firma.
Ciuszki ok....
kamu -czpeczki to weź ze 2-3 bo po kąpieli zawsze trzeba założyć, a i w dzień różnie bywa, koz=smetyki to najlepiej bambino - reszta uczula. ja mam oliwkę i mydełko z Bambino. Majtki Canpol - wypróbowałam w poprzedniej ciąży, są OK.
... chociaż czapeczek na Mickiewicza nie zakładają po kąpieli a tam raczej ciepło jest cały czas. Niedrapków też nie stosowałam bo by się dziecko zapociło.

reklama
Ale szybko urodziłaś,koleżanka która rodziła u dr.Buzdygan jakieś 2 tyg temu tez tak szybko urodziła i to pierwsze dziecko.Też bym tak chciała.Zresztą wszystkie moje koleżanki które rodzą ostatnio to bardzo szybko im to idzie.

Ale szybko urodziłaś,koleżanka która rodziła u dr.Buzdygan jakieś 2 tyg temu tez tak szybko urodziła i to pierwsze dziecko.Też bym tak chciała.Zresztą wszystkie moje koleżanki które rodzą ostatnio to bardzo szybko im to idzie.
A kiedy dokładnie rodziła? może spotkałyśmy się na korytarzu?
Mnie w obu przypadkach poszło szybko. Żal mi się robiło jak patrzyłam na ciężarówki na bloku porodowym chodzące z kroplówą przez pół dnia.
Życzę Ci szybkiego porodu :tak:.

No mam nadzieje że poród będzie w miare szybki,ogólnie jestem bardzo sprawna praktycznie robię wszystko co przed ciążą tylko ostrożniej,dużo kobiet mówi mi że dzięki temu łatwiej mi się powinno rodzić,no ale chyba nie ma reguły,jestem dobrej myśli.
A ta moja koleżanka rodziła 01.06 w niedziele ok godz 15-18

No mam nadzieje że poród będzie w miare szybki,ogólnie jestem bardzo sprawna praktycznie robię wszystko co przed ciążą tylko ostrożniej,dużo kobiet mówi mi że dzięki temu łatwiej mi się powinno rodzić,no ale chyba nie ma reguły,jestem dobrej myśli.
A ta moja koleżanka rodziła 01.06 w niedziele ok godz 15-18
Ja też praktycznie wszystko robiłam co przed ciążą, może coś w tym jest...
To nie spotkałam się z Twoją koleżanką bo ja w południe wyszłam.

Wczoraj byłam u dr Katarzyny na kontroli. Następna wizyta za pół roku.
Nie byłaś też czasem?

Dopiero idę za tydzień w czwartek,kolejki pewnie były,ostatnio co tam chodzę to maja opóźnienia,raz czekalismy 2 godziny.Myślałam że wyjdę z siebie

Dopiero idę za tydzień w czwartek,kolejki pewnie były,ostatnio co tam chodzę to maja opóźnienia,raz czekalismy 2 godziny.Myślałam że wyjdę z siebie
Ja jakoś nie trafiłam nigdy na kolejki, na Sobieskiego owszem się czekało ale na Zajączka nie. :szok: że tyle musiałaś czekać. A jak się w ogóle czujesz na końcówce? Wszystko masz już kupione, przyszykowane?

A Alicja to już pewno urodziła, coś się nie odzywa. Hehe, doczytałam na lipcówkach. Alicja gratulacje!
I Madę też wcięło, nie mówiąc o Ilonce :-(

Ostatnia edycja:
Jestem,jestem:tak:Tylko,nie bardzo jest co pisac.Duzo czasu spedzamy na dworze,jak Julia spi to ja szyje a w ogole to wyrzyna sie jej 4 trojka i ma mega katar.
Alicja GRATULUJEMY:tak::tak::tak::-)

Jestem,jestem:tak:Tylko,nie bardzo jest co pisac.Duzo czasu spedzamy na dworze,jak Julia spi to ja szyje a w ogole to wyrzyna sie jej 4 trojka i ma mega katar.
A co szyjesz?
Współczuję katarku.
Ani rosną 5tki i muszę przyznać, że nawet nie wiedziałam kiedy się wyrżnęły, żadnych oznak. Jeszcze musi wyjść jedna 5ka i mamy garniturek cały na razie.
Jak Mada z wakacjami?

reklama
Do góry