reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

dziękuję za miłe przywitanie !!!
mieszkam na lisińcu i stąd pochodzę, chodziłąm do 13, ptem do ekonomika na augustyna a potem na zarządzanie na PCZ.
Mój Jasiek bardzo się cieszy że będzie mial braciszka - Tomusia i mówi że go kocha najbardziej na świecie, domyślam się że do czsu jak mały nie pojawi sie na świecie i nie będzie płakał ;-), ale pożyjemy zobaczymy...

jo-anna-on gratulacje, i zazdroszcze ci tak szybkiego porodu

reklama
Alicja nie bedzie tak zle,na pewno bedzie troche zazdrosny ale złoze sie ze nie pozwoli nikomu dzidziusia dotknac:-)Jestes z lisinca?O ile dobrze pamietam to Asia tez:tak:

wczoraj wieczorem mialm jakieś dziwne skurcze, ale przeszło na szczęście, przez te wieczorne numery już dzisiaj się spakowałam do szpitala i Tomcia oczywiście też... w razie czego jestem gotowa;-)

Alicja jeszcze za wcześnie na rodzenie. Dobrze, że Ci przeszły te skurcze.
Ja Cię chyba kojarzę z tego, co dojrzałam na avatarku.
Ja chodziłam rok niżej do 13tki. Nadal mieszkam na Lisińcu.
Mada jak będziesz mieć drugą dzidzię to zobaczysz, że czas się dziwnie kurczy ;-).
Malutka jak na razie spokojniejsza od Ani, mniej płacze od niej. Śpi ładnie w nocy i niestet muszę sobie budzik nastawiać, żeby ją przewinąć i nakarmić. Nie chcę, żeby przesypiała tyle godzin bez jedzenia i druga sprawa żeby mi się nie zrobił problem z mleczarnią.
Ani podoba się siostrzyczka chociaż zazdrosna jest i dzisiaj jak miałam stereo (a Natalka rzadko płacze) nie pozwoliła mi podejść do dzidzi tylko ją musiałam tulić i uspokajać. Dopiero jak ją przekupiłam czekoladką to odpuściła.

Asia domyslam sie ze krucho z czasem w koncu Ania jest jeszcze mała i tez wymaga uwagi:tak:
Widze ze wkleiłas nowe zdjecia..szukałam wczoraj na NK ale nie było nic a bardzo byłam ciekawa Natalki:tak:Dziewczynki macie sliczne:-)Ania jak sie zmieniła..a Natalia jaka kruszynka:-)
Ala dobrze ze sie spakowałas..lepiej miec wszystko spakowane niz latac w ostatniej chwili:tak:na skurcze dobra jest Nospa.

Witajcie chciałabym do was dołączyć jako kolejna częstochowianka.
Mieszkam na Rakowie Zachodzie.Termin mam na 23 lipca.Rodzić mam w szpitalu na Mickiewicza.
Widzę że Jo-anna-on tam rodziła to może jak będzie miała chwilkę to mi coś napisze o tamtejszej porodówce.Co mi potrzebne jest do tamtego szpitala.Dostałam listę rzeczy jakie mam spakować od położnych z 1000-lecia ale wiem że podobno na mickiewicza nie wolno uzywac oliwki i chusteczek nawilżających.Pozdrawiam wszystkie częstochowianki

Duzo nas tu nie ma ale dziekujemy za pozdrowienia.I witamy:tak:Ja rodziłam na Tysiacleciu wiec z ta lista ci nie pomoge..chyba ze miałabys inne pytania:-)

Kamu, No Wiedzilam Ze Jesteś Z Czewy, Kja Mieszkalam Na Rakowie Przez 5 Lat Po ślubie A Teraz Wróciłam Na Stare Smieci Tj. Lisiniec
Joanna - Niestety Nie Kojarzę Cię Bo Nie Widzialam Twoich Zdjęć - Z Kim Chodzilaś Do Klasy?

Wrescie jest nas troche wiecej:tak: My wczoraj byłysmy na festynie parafialnym(zbierali pieniazki na dofinansowanie wakacji dla dzieci z naszej parafii) i Julia wybawiła sie na maksa.I wczoraj o 18.15 zostałam ciocia Sewerynka:-)Moja przyjaciołka urodziła 10dni po terminie,wazył 3100.:-):-):-)

reklama
Witam. Właśnie się chłodzimy w domu. Piszę jedną ręką, na drugiej Natalka.
Witajcie chciałabym do was dołączyć jako kolejna częstochowianka.
Mieszkam na Rakowie Zachodzie.Termin mam na 23 lipca.Rodzić mam w szpitalu na Mickiewicza.
Widzę że Jo-anna-on tam rodziła to może jak będzie miała chwilkę to mi coś napisze o tamtejszej porodówce.Co mi potrzebne jest do tamtego szpitala.
Witam kolejną Częstochowiankę.
Masz lekarza na Mickiewicza?
To Ci się przyda do szpitala:
Karta ciąży, lepiej weź też dokumenty, dla Ciebie kosmetyki, koszule do karmienia i na poród, podkłady poporodowe kilka paczek, coś do czytania, woda do picia niegazowana, klapki pod prysznic, ręczniki, termometr, sztućce, kubek, talerz płytki, papier toaletowy.
Dla dzidzi: ubranka (jak będą upały weź body krótki rękaw), rożek, pampersy, mydełko, ręcznik, spirytus, ja miałam swoje tetry kilka sztuk.
Krzywo patrzą na biustonosze do karmienia, trzeba wietrzyć mleczarnię. Majtki zakazane. Komórki chowamy na obchód. Do higieny pupci malucha mydełko i ciepła woda, będą Cię uczyć chwytu malucha. Właściwie to z kosmetyków tylko mydełko, w domu możesz stosować co chcesz.
Jak będziesz miała jakies pytania to pisz.

Widze ze wkleiłas nowe zdjecia..szukałam wczoraj na NK ale nie było nic a bardzo byłam ciekawa Natalki:tak:Dziewczynki macie sliczne:-)Ania jak sie zmieniła..a Natalia jaka kruszynka:-)
Na NK jeszcze nic nie ma, jak znajdę czas i zrobię nowe fotki to wkleję i tam.
Tak, moje dziewczynki cud-miód :-):tak:. A Ania chyba wydoroślała, tak mi się wydaje. Poza tym poczyniła postępy w wołaniu na nocnik, malowaniu i rysowaniu. Oprócz tego niestety robi na złość, stawia się i jest strasznie uparta.

Joanna - Niestety Nie Kojarzę Cię Bo Nie Widzialam Twoich Zdjęć - Z Kim Chodzilaś Do Klasy?
Wkleję jakąś fotkę w takim razie. Nie wiem, kogo znasz z mojej klasy ale napiszę Ci, do kogo chodziłam - do p. Klimkiewicz.

Do góry