reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Dzięki za odpowiedź,czyli najlepiej jakie mydełko kupić?Ja kupiłam ten płyn jonsona bo nam polecały położne z 1000-lecia.Ja sobie kupiłam takie jednorazowe majtki poporodowe,ale zdaje sobie sprawę że nie można ich używać.Położne od noworodków pomagają kąpać dzieciaczki?
Mam tam swoją lekarkę dr. Katarzynę Buzdygan taka wysoka blondynka po 30-tce,a chodzę do przychodni prywatnej do Olka

Ostatnia edycja:
reklama
O ja,ale tam rezim:szok:Na Tysiacleciu mozna majtki, i staniki, a talerze i termometry maja swoje:tak:
Moja Julia dzis odstawiła taka histerie na placu zabaw,ze wiecej chyba tam nie pojde.Przynajmniej dopuki jej zeby nie wyjda-wyrzynaja sie gorne trojki.Chłopiec nie chciał jej dac wiaderka i zaczeła płakac,wrzeszcze,bic mnie,rzucac sie,byłam w szoku..Ma swoje zabawki a zabiera innym dzieciom i jeszcze nie da dotknac..zabrałam ja do domu,cała droge płakała i jeszcze w domu 30min.Podałam jej Nurofen i dopiero sie uspokoiła.
Mało tego,dostałam uczulenia na truskawki i na słonce i pozbyc sie dziadostwa nie moge:confused:

No dosyć maja takie dziwne zasady tam na mickiewicza ale ja i tak zamierzam te majtki zakładać,nie wyobrażam sobie inaczej,po to są szyte ze specjalnego materiału żeby były przewiewne.Na obchód będę ściągać.w ogóle wkurza mnie to że co szpital to inne zasady.Chodziłam do szkoły rodzenia a tam wręcz położne zalecały żeby nawet spać w tych biustonoszach.
Czasami tam z dziećmi bywa,pewnie ją tak boli że musiała gdzieś się wyżyć.
Co do uczulenia to współczuję ja jem te truskawki póki jeszcze mogę.

ja tez jem truskawki na potęgę i ogórki małosolne też, pyszne.
co do szpitala, to rzeczywiście wszedzie mają inne zasady, to zależy od ordynatora mi się wydaje. w łodzi - CZMP nie preferują majtek jednorazowych ale i nie zabraniają, prof wyznaje zasadę "wietrzenia" więc jaksię lezy to nawet podpasek nie można mieć, co do biustonoszy to jak ich nie nosić?a jak się uleje pokarm to co?
Mada - mój Jasiek przy kazdym ząbku miał goraczkę i od razy był chory, każdy ząb to była gehenna.

Na Tysiacleciu było tak,ze nie mowili co wolno a co nie...po prostu przed opbchodem przychodziła pielegniarka i uyprzedzała ze za chwile bedzie i zeby sie przygotowac>Wiadomo,trzeba było sie umyc i zmienic wkład a majtki na ten czas schowac.One sa z fizeiny,bardzo sa przewiewne i szerokie wiec nie zaszkodza.A bez stanika trzebaby było wziasc ze soba z 10koszul.Zreszta czy ktos moze przyjsc i zabronic czegos dorosłej kobiecie?Watpie.Co najwyzej moze sugerowac.

Dzięki za odpowiedź,czyli najlepiej jakie mydełko kupić?Ja kupiłam ten płyn jonsona bo nam polecały położne z 1000-lecia.Ja sobie kupiłam takie jednorazowe majtki poporodowe,ale zdaje sobie sprawę że nie można ich używać.Położne od noworodków pomagają kąpać dzieciaczki?
Mam tam swoją lekarkę dr. Katarzynę Buzdygan taka wysoka blondynka po 30-tce,a chodzę do przychodni prywatnej do Olka
hehehe :-D:laugh2::-D:laugh2::-) jakoś tak wyszło, że nie spotkałyśmy się u pani Kasi na wizycie. Prowadziła moje dwie ciąże. Do kwietnia chodziłam do Komedu na Sobieskiego a od kwietnia na Zajączka do Olmedu.
Jednorazowe majtki stosuję jeszcze do tej pory, jakoś tak wygodniej a w szpitalu to Ci wisi, czy ci wisi ten podkład czy nie, większość czasu się leży i wietrzy.
Co do mydełka polecam bambino, johnson często ponoć uczula.
Położne kąpią maluchy, sama zmieniasz pieluszki.

Na Tysiacleciu było tak,ze nie mowili co wolno a co nie...po prostu przed opbchodem przychodziła pielegniarka i uyprzedzała ze za chwile bedzie i zeby sie przygotowac>Wiadomo,trzeba było sie umyc i zmienic wkład a majtki na ten czas schowac.One sa z fizeiny,bardzo sa przewiewne i szerokie wiec nie zaszkodza.A bez stanika trzebaby było wziasc ze soba z 10koszul.Zreszta czy ktos moze przyjsc i zabronic czegos dorosłej kobiecie?Watpie.Co najwyzej moze sugerowac.
Chodziły położne przed obchodem i mówiły, żeby chować komóry, zdjąć majtki i takie tam.
Koszule i tak często zmieniać trzeba bo się pocisz a poza tym jeszcze nie ma takirego nawału i faktycznie jest przewiewniej i chłodniej bez stanika, kwestia pogody.
A majtki jednorazowe polecam Canpola.

Witam!!
Ja póki co z Częstochowy to nie jestem, ale od sierpnia (taki jest plan) mamy się tam przenieść. Ponieważ już wtedy będziemy w trójkę :) to chciałam zapytać o jakiś dobrych lekarzy dla maluchów?? Może ktoś mógłby kogoś polecić i podać adres przychodni w której można się "zalogować". Niestety miasto znam dość pobieżnie (głównie z okna auta), może bym tam nie zginęła. Wiem tyle, że ulica gdzie będziemy mieszkać jest niedaleko Jasnej Góry - czyli centrum... Pozdrawiam

Jo-anna-on być może spotkałyśmy się u p.Kasi,ja tez do kwietnia chodziłam do komedu a od kwietnia do Olmedu.Jakie wrażenia jeśli chodzi o panią doktor.Moje narazie bardzo pozytywne.Ogólnie nie znoszę szpitali a lekarze mnie stresują, u niej czuję się zawsze rozluźniona.Długi miałaś poród?
Była przy twoim porodzie,tzn chodzi mi o to czy zajrzała do ciebie chociaż raz.
Czyli to mydełko muszę kupić i polecasz bambino.Częściowo torbę spakowałam.Jesli chodzi o ubranka dla małego to spakowałam 3 pary kaftaników i 3 pary śpioszków ,2 pary skarpetek,1 czapeczkę i rękawiczki niedrapki i 2 szt body z krótkim rękawem.Te majtki mam firmy baby-one.

reklama
kamu -czpeczki to weź ze 2-3 bo po kąpieli zawsze trzeba założyć, a i w dzień różnie bywa, koz=smetyki to najlepiej bambino - reszta uczula. ja mam oliwkę i mydełko z Bambino. Majtki Canpol - wypróbowałam w poprzedniej ciąży, są OK.
mika_28 - witaj, ja niestety nie polece ci żadnego pediatry z czewy, bo żaden wg mnie nie jest godzien polecenia, ja jeżdzę do lublińca - ok 20 min od czewy do dr Muszewskiego - jest bardzo ok, z drugiim dzieciaczkiem też do niego będę jeździć.

Do góry