reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Fajne te buciki. Takie zaczarowane ;-) (to z bajki ;-)). Julce będzie w nich wygodnie.

Teraz kupiłam Ani 2 nry większe buty ale nie ma tu porównania, bo w zeszłym roku były z deichmana a oni mają większą rozmiarówkę niż w ccc. A nóżka rośnie w swoim tempie, ale ogólnie nie ma za małej, raczej z tych większych. CHyba jej wzrost idzie w pięty ;-).

Oczywiście w sobotę byliśmy w Potoku, już poprawiłam posta.
W niedzielę udało nam się tylko iść do kościoła i jak byliśmy przy furtce w drodze powrotnej zaczęło kropić i od tej pory zaczęła isę paskudna pogoda. No ale Ania jeszce wyszła z tatą poskakać po kałużach. Dzisiaj też byłyśmy na dworze sprawdzić stan wody w kałuzach. Mam nadzieję, że juzsię poprawi pogoda, bo wolę siedzieć na dworze niż kisić się w domu. Dzisiaj chociaż skńczyłam sprzątanie w szafie łazienkowej, mama umyła mi okna a ja powiesiłam sobie firanki.

Co do PW to zostawiam Ci wiadomość na gg ;-).

Pozdrawiam.

reklama
Pogoda paskudna i kisimy sie w domu...Nie wychodziłam z mała bo tak zimno i wieje ze az mi sie nie chciało.Pewnie zreszta kazała by sie nosic albo zaliczyła wszystkie kałuze:tak:
Oj,oj nie ładnie zlecac mamie syzyfowe prace(widac chociaz ze te okna były myte?)
ponoc ma sie pogoda poprawic dopiero w niedziele.
Co do butow to Julii na pewno bedzie wygodnie bo maja bardzo mieciutka podeszwe i sa dosc szerokie(Julia ma wysokie podbicie),zreszta jest regulacja a to duzo daje.Mowisz,ze zaczarowane?jest tam taka magiczna błyszczaca wstawka to moze cos w tym jest?;-)
To posty mozna poprawiac??:szok:O tym nie wiedziałam...to ja teraz swoj tez musze poprawic?Bo jak nie poprawie to wyjdzie na to ze pijana byłam jak sie czepiałam?:-D:-D:crazy:
Zapisałam sobie twoj numer gg i wysłałam zaproszenie na NK Papappa słodkich snow:rolleyes2:

Asia znowu nie ma siły pisac:-)a na gg to buszuje;-)
I jak sie podobały zdjecia na NK?
Chciałam Julci kupic taka zwyczajna parasolke laske,ktora zajmuje mało miejsca i wszedzie ja mozna zabrac ale nie moge sie zdecydowac...moze mi pomozesz?Bede wdzieczna...
CHICCO EXPLORER CT 06 NOWY W KARTONIE (367032876) - Aukcje internetowe Allegro
PARASOLKA DELTIM DELTI MOUSE 4kg NIESAMOWITA CENA (366551697) - Aukcje internetowe Allegro
PARASOLKA DELTIM DELTI MOUSE 4kg NIESAMOWITA CENA (366721139) - Aukcje internetowe Allegro

Witam Mada.
Jestem jeszcze.
Twoja malutka słodka, zresztą cała rodzinka też :tak:. Córa chyba do Ciebie podobna.
Wczoraj miałam dzień zakupowo - sprzątaniowy. Dzisiaj w końcu święto a ja będę miała sprzątanie jutro z głowy.
Co do wózków to ten z Deltima mi się podoba ale na Twoim miejscu jechałabym do Deltima przymierzyć córkę, bo może się okazać, że ma wąskie siedzisko i niewygodne, poza tym nie wiesz jak się prowadzi. Czy jest stabilny przy tej wadze. A tutaj nie można regulować siedziska, czy Ci to jest potrzebne czy nie. Tak na zdjęciu wyglądają fajnie, szczególnie ten czerwony mi isę podoba.

Ania w taką pogodę zalicza niestety wszystkie kałuże i przychodzi ze spodniami mokrymi/zaciapanymi. Ale chociaż ma dużo radochy. Dzisiaj byliśmy na spacerze po dzielnicy i też sobie polatała w "gumiakach" po kałużach. I dziecko szczęśliwe. Zresztą zauważyłam, że jak nie wyjdzie na dwór to się wścieka, lata, szału dostaje, wkurza się, jest nieznośna.A jak sobie polata po dworze to od razu lepiej i nam nerwów nie strzępi.
Julka chyba ma kaloszki?

Mama mi myła okna bo mi nie pozwoliła samej umyć, cobym jakiegoś upadku nie zaliczyła. Akurat popadało trochę wcześniej i ten cały pył z kurzu i z drzew kwitnących opadł i okna od poniedziałku są jeszcze czyste.

Widzę, że już odkryłas, gdzie można edytować posty.

No nic, odpocząć chwię sobie trzeba i do kościoła za godzinę.

Pozdrawiam.

Z tymi wozkami to oczywiscie masz racje,tyle,ze nie za bardzo mam jak jezdzic po sklepach:-(zwłaszcza wozkowych,bo sa na obrzezach a z Julia ciezko sie tam wybrac.Mnie tez sie ten dletim podoba(red)ale zastanawiam sie,czy Chicco nie bedzie bardziej wytrzymały?No i ma daszek.Tylko,ze ta babka od Chicco nie ma ani 1 komentarza to troche ryzykowne u niej kupowac:confused:Wiesz,wozka teraz juz bedziemy uzywac raczej tylko na zakupy i ewentualnie dłuzsze spacery a taki łatwiej przewiezc albo schowac.Jak juz coi pisałam mam Baby Design Tiny z regulowanym oparciem ale składa sie od raczki do podnozka wiec po złozeniu zajmuje wiecej miejsca.Ty chyba pisałas ze masz jakas lekka spacerowke?Masz tak daszek?przydaje sie?A regulacje siedziska?Mysle,ze Julcia juz raczej nie bedzie spac w wozku,,
Co do okien,to masz oczywiscie racje,w koncu lada moment przybedzie wam kolejny członek rodziny,musi byc czysto:tak:Moje choc dwa tygodnie temu myte to wygladaja strasznie,ale plastiki bardzo sie brudza i po kazdym deszczu trzeba je wytrzec..
Ciesze sie ,ze ci sie nasza rodzinka podoba:-),a Julcia rzeczywiscie podobna jest do mnie bardzo.I niestety nie ma kaloszy:no:Chyba bede musiała jej jakies kupic,choc okazji do chodzenia po deszczu nie ma az tak duzo.A gdzie mozna wogole kupic kalosze?
Alez sie rozpisałam:szok:A ty jak sie czujesz?Brzusio sie obnizył?

Mam spacerówkę Deltim kolor silver oraz deltima x-landera xa, który niebawem będzie miał gondolkę więc pozostanie mi dla Ani parasolka Kazoo. Ale teraz za często nie używamy wózków, jak idę z babcią i Anią na zakupy a jak z tatusiem spacerujemy to Ania na nóżkach bądź na barana u tatusia. Ania zresztą już powoli wyrasta z wieku wózkowego więc mam z głowy.
Jak Ci będzie potrzebny wózek tylko na zakupy to faktycznie nie warto inwestować ale ja i tak bym nie kupowała nie oglądając go. Niby ten z chicco ma daszek ale jakoś tak nie wywarł na mnie wrażenia. Są to moje odczucia i w żadnym wypadku się nie sugeruj, piszę Ci po prostu co ja bym zrobiła.
Kaloszki ostatnio kupowałam na Kilińskiego niedaleko teatru ale są praktycznie w każdym sklepie z obuwiem dziecięcym więc problemu miec nie powinnaś. Nam się przydają bardzo.
Brzuch mi się już jakiś czas temu zaczął obniżać, teraz to już chyba mi nieźle wisi, bo mi podbrzusze drętwieje. Czekam i czekam. Torba spakowana prawie do końca....

8dni do konca to malutko:tak:własciwie mozesz rodzic lada moment...Juz dzis ci zycze szybkiego i udanego porodu,bez zadnych komplikacji:tak::tak::tak::-)
Co do kaloszy to pomysle o nich pod koniec lata i niech młoda pobiega sobie po kałuzach jesienia:tak:
Co do wozka to cału czas sie zastanawiam,chce kupic własnie taki bo mozna go złozyc i schowac np do szafy a tamten stoi w domu i moje dziecko włazi do niego i wyłazi kiedy chce,poza tym kaze sie w nim usypiac a ja chciałabym zeby usypiała bez wozka,no i nastepna sprawa to taka,ze tamten łatwiej bedzie wziazc ze soba na wczasy.
Byłysmy dzis z Julia na długim spacerze i przy okazji na zakupach.Kupiłam sobie fajna bluzke i mezowi pare koszulek i spodenki.Byłas kiedys w Vobbisie na PKP?Sa tam koncowki kolekcji oryginalnych firm..cenowo sporo tansze.Weszłam tam dzis i były spore przeceny.Zawsze mozna tam cos fajnego znalezc,zwłaszcza dla mezczyzn:tak:
Jutro zaplanowałam sobie mycie okien i wielkie sprzatanie,mam nadzieje,ze nie bezdie padac,bo umowiłam sie tez na spacer z kolezanka:-)

reklama
Wklejam jeszcze dwa:tak:Moje dziewczyny z pazdziernika mnie nauczyły:-):-):-)

2e9426fd1325da2bm.jpg

Do góry