reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

W niedziele podobno mial angine, a w poniedzialek tylko lekko gardlo czerwone, juz nic nie rozumie, czy niektorzy lekarze nie potrafia odpowiedniej diagnozy postawic.:angry:
Cale szczescie ze nie chcial tego wczesniejszego antybiotyku, podobno bardzo mocny, tak powiedziala lekarka w przychodni.
Temperatura mu spadla i czuje sie lepiej wlasciwie to nie ma rzadnych innych obawow, jedynie jeszcze oczka mu sie szkla i nie ma apetytu..U nas w pracy panuje jakis wirus, ktory objawia sie bolem gardla, wysoka goraczka i kaszlem.Mnie tez cos bierze.
Mada80 a jak twoja iskierka, zdrowa juz?
Asiu a u was jak wszystko w porzadku, jak sie wykurujemy to wybierzemy sie do kina, juz mamy weekendy obydwoje wolne, wiec nie bedzie problemu.

reklama
Angina przeszła po podaniu antybiotyku ktory skonczyłysmy tydzien temu w niedziele.Niestety od wczoraj katarek..A te czworki dolne to wychodza i wyjsc nie moga...mam nadzieje ze na katarku sie skonczy bo w przyszłym tygodniu planowałam isc na szczepienie,juz i tak przez antybiotyk przełozone 2 tygodnie.Mam nadzieje,ze lada moment przyjdzie wiosna i skoncza sie te chorobska:baffled:

Katarek moze miec od zabkow, moj Darus prawie zawsze dostawal jak wychodzily zabki, a czworki sa najgorsze, ale w koncu sie wybija.Najwazniejsze, ze angina ustapila.
Tez sie nie moge doczekac wiosny.
Synek juz pomalu odzyskuje apetyt i zaczyna brykac tylko mu sie kaszelek pojawil, ale mam nadzieje ze to juz koncowa faza, podaje mu syropek.

Ilonka to dobrze, że to jednak nie angina. Co do lekarzy to przemilczmy... A co do wirusów to też należałoby przemilczeć (u mnie w pracy rodzina kolegi zaległa na jelitówkę...) wszędzie ich pełno...
Fajnie, że macie juz wolne weekendy :-).
U nas w porządku tylko ostatnio wieczorami jestem taka padnięta, że mi się nic nie chce ale to kwestia ciśnienia. Jutro idę dodatkowo do pracy więc sobie zbytnio nie wypocznę ale weekend tuż tuż...
Pozdrawiam i życzę Wam zdrówka.

Mada tak, katar może być od zębów. Zdrówka dla małej.

Niestety nie jest od zebow bo za mocny:tak:Poza tym wcxzoraj zaczał sie od rana kaszel,dzis poszłam do lekarza(wczoraj podawałam wapno i syrop ale nie pomogło)i juz jest zapalenioe oskrzeli:szok:znow antybiotyk.Połtora tygodnia temu skonczyłysmy antybiotyk przy anginie..Co zeby to jakies chorobsko ale teraz to juz przegiecie:wściekła/y:

Mada80 jejku zpalenie oskrzeli, to tak jakby angina byla nie wyleczona i przeszla w zapalenie oskrzeli.Chyba ze lekarka przesadza tak jak w moim przypadku.Darus mi tez pokasluje, jutro chyba sie znim rowniez wybiore do lekarza bo mnie przestraszylas. A twoja mala ma goraczke czy nie? Zwalczcie szybko to chorobsko.

Nie ma goraczki i nie miała.Goraczke miała tylko raz w zyciu przy tej anginie tydzien temu.Wydaje mi sie ze angina była wyleczona,ponad tydzien było ok,wczoraj zaczał sie brzydki kaszel(nagle,rano po obudzeniu)a dzis juz jak ja trzymałam to słyszałam jak jej wszystko rzezi.Podaje ten antybiotyk i flegamine,oklepuje ja co chwile i mam nadzieje,ze w koncu wyjda te zeby i sie skonczy chorowanie:wściekła/y:Katar juz prawie sie konczy.
Duzo zdrowka dla Darusia:tak:

To biedna Julcia, oby jej jak najszybciej przeszlo i niech wiecej nie choruje, zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia.
Mada80 moze wkleisz jakies zdjecie Julki cobysmy ja poznaly?
Darus byl dzisiaj u kontroli i wszystko w porzadku, a kaszelek to koncowa faza.
Wczoraj bylam w dwoch przedszkolach pobralam kwestionariusze, musze je wypelnic dac do podbicia w zakladzie pracy, zlozyc i czekac na potwierdzenie czy maly sie dostal czy tez nie.

reklama
Pewnie ze wkleje tylko musze najpierw przegrac zdjecia z aparatu albo raczej kogos o to poprosic,bo nie umiem.U mnie specem od kompa jest maz ktorego nie ma teraz:tak:

Do góry