reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Czesc Asiu, mowisz ze moja czcionka jest bycza, moze i tak bo powiekszam zeby cos widziec, a to co wy piszecie jest bardzo pomniejszone. Zeby odczytac musze wklejac do worda.

Czyli spektakl ogolnie podobal sie Ani, wiec i wy mozecie wybrac sie do kina, moze za dwa tygodnie wybierzemy sie razem z dzieciaczkami, co wy na to?

Z ta jazda na rowerze to faktycznie przesadzilas, a nie odreagowalas jej pozniej? Wiecej tego nie rob:no::angry:

Podobno od poniedzialku przechodze na dwie zmiany, mam juz dosc tych ciaglych zmian, znowu nas wymieszaja:wściekła/y:

Plac zabaw w Olsztynie jest zaraz za ogrodzeniem, chyba na posesji kosciola. Darus go dojrzal i nas tam zaciagnal, nie chcial wogole isc do domu, tak mu sie tam spodobalo.

Co mam zrobic z tym pomniejszonym tekstem, co sie moglo stac?

Pozdrawiam

reklama
Witaj Mada80, o nas mozesz poczytac na wczesniejszych stronach, tam napisalysmy o sobie. Jaka jest twoja corcia, jaki ma temperament, napisz cos o niej?

Pozdrawiam

Jest cudna,wyczekana,wymarzona,zdrowa i słodziutka:tak:Ale....Nie nalezy do dzieci ułozonych:no:Charakterek ma diabełka,nie chodzi tylko biega i wszystko powtarzam jej 100razy a ona dalej swoje:wściekła/y:jak jej czegos zabronie to złosci sie niemozliwie.Teraz ida jej 4ki dolne(zeby) i miałysmy pare ciezkich dni w zeszłym tygodniu..Wyobrazcie sobie,ze miała cztery doby biegunke i wymioty..Byłam pewna,ze to jelitowka a to angina:baffled:Co za dziadostwo..Na szczescie miała dobrze dobrany antybiotyk i prawie od razu pomogł.Ale wy pewnie na temat chorob juz sporo wiecie...
Nie wiem czy dam rade przebrnac przez tyle stron...Moze choc w skrocie cos napiszcie a ja powoli bede nadrabiac zaległosci:tak::-)

Jak narazie wyczytałam,ze Ania jo-anna-on i twoj synek Ilona1009 sa u lekarza identyczni jak moja Julia.A moze im to juz przeszło?Za dwa tygodnie mamy szczepienie i nie wiem jak sobie dam rade.bo Julia wrzeszczy i wyrywa sie od samego badania az po wyjscie:-(
Ilona1009 jak ma twoj synek na imie,bo nigdzie nie znalazłam jeszcze,sorry:confused:

Dziewczyny moja czcionka sie naprawila, pewnie maly mi cos poprzestawial, juz moge was czytac bez problemu.:-)

Mada80 twoja Julka jest identyczna jak moj Darus, tez jak mu cos zabraniam to wielka awantura, ale tak to juz jest z naszymi lobuzami, testuja nasza cierpliwosc.:tak:Szczerze mowiac to nie za wiele, odpukac Darus nie choruje mi za czesto, ostatnio mial trzydniowke(przez trzy dni utrzymywala mu sie temperatura, a w ostatnim trzecim dniu minela nagle tak jak sie pojawila) poza tym nic innego mu nie dolegalo, jedynie w trzecim dniu troche go wysypalo w okolicy pachwin. Jeden raz tez mial zapalenie gardla i strasznie wymiotowal, a tak poza tym to jedynie katarek od czasu do czasu. Choroba u dziecka to najgorsze co moze byc, ono sie meczy a my razem z nim, dlatego niech nas chorobska omijaja z daleka.
U lekarza jest bez zmian nadal nie przepada za badaniem.Pozniej napisze cos o sobie.
Asiu czy zamierzasz poslac Anie do przedszkola, bo ja tak(jesli oczywiscie jeszcze uda mi sie znalezc miejsce), po niedzieli ide sprobowac moze uda mi sie go zapisac.

Witam.
Mój szkrab już śpi więc spokojnie mogę zasiąść przed kompem :-):tak:.
No nie wiem..mnie lekarz juz w pierwszym trymestrze uprzedził,zebym rower schowała do piwnicy..Odwazna jestes..nie ma co:tak:
Hmm... odważna...

Czyli spektakl ogolnie podobal sie Ani, wiec i wy mozecie wybrac sie do kina, moze za dwa tygodnie wybierzemy sie razem z dzieciaczkami, co wy na to?

Z ta jazda na rowerze to faktycznie przesadzilas, a nie odreagowalas jej pozniej? Wiecej tego nie rob:no::angry:

Podobno od poniedzialku przechodze na dwie zmiany, mam juz dosc tych ciaglych zmian, znowu nas wymieszaja:wściekła/y:

Plac zabaw w Olsztynie jest zaraz za ogrodzeniem, chyba na posesji kosciola. Darus go dojrzal i nas tam zaciagnal, nie chcial wogole isc do domu, tak mu sie tam spodobalo.
Ilonka jak będzie coś fajnego leciało w kinie to chętnie się z Wami wybierzemy za dwa tygodnie. Jestem zupełnie nie w temacie co teraz leci na ekranie, muszę przejrzeć repertuar Cinema City.
Po wycieczce rowerowej nic mi nie było, zresztą jechałam na najlżejszych przerzutkach więc sięnie namęczyłam ale i tak mi było okropnie gorąco i zaraz po eskapadzie musiałam się wykąpać. Na razie nie ponawiam prób jazdy, może spróbuję w połowie maja ;-);-);-). A na pewno wybieram sięna basen, tylko mam nie skakać do wody :-D:-D:-D;-);-);-).
Faktycznie nieciekawie z tymi zmianami, nic sobie nie można zaplanować. Moze to już na stałe będą ustalone.
Daruś ma dobre oko ;-). Nasze dzieciaki są bystrzaki - debeściaki.

Ale wy pewnie na temat chorob juz sporo wiecie...
Właściwie to nie za dużo. Oprócz trzydniówki i zapalenia grnych dróg oddechowych to nam Ania nie chorowała. Miała tylko przez jakiś czas bakterie w moczu ale to sprawa pieluch. Teraz, odpukać, jest zdrowa i oby tak dalej.

Jak narazie wyczytałam,ze Ania jo-anna-on i twoj synek Ilona1009 sa u lekarza identyczni jak moja Julia.A moze im to juz przeszło?
Ostatnio byłam z nią chyba w listopadzie u nefrolożki i mówię, że wchodzimy do gabinetu a Ania, że nigdzie nie pójdzie. Ale lekarka ją jakoś zagadała i jakoś tam było. Potem na ważeniu u pediatry też nie było tak źle, jakoś ją zagadaliśmy. Twoja córa wkrótce też powinna zmienić zachowanie u lekarza, przecież coraz więcej rozumie.

Asiu czy zamierzasz poslac Anie do przedszkola, bo ja tak(jesli oczywiscie jeszcze uda mi sie znalezc miejsce), po niedzieli ide sprobowac moze uda mi sie go zapisac.
Zapisy oficjalnie zaczynają się od marca. Zresztą w sobotę w Gazecie Wyborczej będą informacje dotyczące przedszkoli. Kup i poczytaj.
My jednak w tym roku nie poślemy Ani do przedszkola. Trochę sięboję, że jak pójdzie to zacznie przynosić ciekawe choróbska a przy malutkim dziecku to bym nie chciała tego. Poza tym organizacyjnie będzie mi tak wygodniej. Myślałam, żeby ją zapisać na jakieś zajęcia ale nie wiem, czy i gdzie są takowe organizowane (np. plastyczne, ruchowe).
jak dzwoniłam w lutym do przedszkola to mi powiedziano, że już zapisują i że pierwszeństwo mają samotne matki i rodzeństwo już tam uczęszczających. A dopiero później dzieci pracujących rodziców. I że jest dużo chętnych :baffled:.
He he a za trzy lata to nasze pójdą do 1. klasy :baffled::sorry2::shocked2:.
Pozdrawiam.

U mnie tez choruje rzadko ale zawsze jak ida zeby..czytam,ze Ilona pracujesz na dwie zmiany..wspołczuje,a w jakiej branzy jesli moge zapytac?Ja na razie siedze w domciu ale gdzies za rok dam mała do przedszkola a sama mam nadzieje wrocic do pracy..Zobaczymy jak to jeszcze bedzie.

Darus mi sie rozchorowal (nie moge glosno mowic na temat choroby:no:)ma angine. Wczoraj bylismy u lekarza i maly nie chce zarzywac antybiotyku, dzisiaj Darus idzie ponownie do lekarza po nowe lekarstwo. Ma bardzo wysoka goraczke, ktora ciagle sie pojawia, totez niedziela nie nalezala do udanych.:-(

Od dzisiaj zaczynam pracowac na dwie zmiany, a wczesniej pracowalam na trzy. Branża motoryzacyjna.

Asiu szczeze mowiac to ja tez nie jestem zbytnio poinformowana co do repertuaru Cinema City i zawsze jak sobie cos zaplanuje to cos wypadnie.

Mam juz wybrane przedszkola, nawet dzisiaj mialam sie wybrac i malego zapisac, ale musze to przelozyc na inny dzien ze wzgledu na chorobe Darusia.
Ja tez nie wiem czy Darus bedzie chcial chodzic, zobaczymy, nie mam zamiaru go do niczego zmuszac, jak nie zechce to tez pojdzie w wieku 4 lat.
Niestety ale to prawda, biedactwa beda mialy skrocone dziecinstwo.Z naszych dzieci chca zrobic Einsteinow.

reklama
Darus mi sie rozchorowal (nie moge glosno mowic na temat choroby:no:)ma angine.

Asiu szczeze mowiac to ja tez nie jestem zbytnio poinformowana co do repertuaru Cinema City i zawsze jak sobie cos zaplanuje to cos wypadnie.

Mam juz wybrane przedszkola, nawet dzisiaj mialam sie wybrac i malego zapisac, ale musze to przelozyc na inny dzien ze wzgledu na chorobe Darusia.
Cześć Ilonka. Biedny Daruś. Angina to paskudne choróbsko. Pewno nie chce brać leków bo go bardzo boli gardło. Mam nadzieję, ze jakoś się uda nowy lek zaaplikować. Zyczymy Darusiowi szybkiego wyzdrowienia. Pisz w miarę na bierząco jak się mały czuje.
Do kina jeszcze się zdążymy wybrać, pod warunkiem, ze do maja się wyrobimy ;-).
Życzę Ci powodzenia z tymi przedszkolami, oby Wam się w którymś udało.
Pozdrawiam.

Do góry