Bardzo dziękuję Dziewczyny za komplementos, ale nie przesadzajcie... U nas naprawdę jest normalnie i bez żadnych fajerwerków...
Może jest takie wrażenie, bo wszystko jest nowe - sama nie wiem..
Mrowa mówisz dopracowane, a ja się obawiam, co z tego wszystkiego wyjdzie jak wstawimy meble, bo niestety diabeł tkwi w szczegółach....
Ewa33 jak bym miała dziewczynkę i chłopca to pewnie łazienka byłaby we wszechobecnych szarościach, albo zostałabym przy turkusie tyle że bez kwiatków!;-)
Weronikaa wanna specjalnie z myślą o dziewczynkach była kupowana - myślę, że będą miały fajną radochę ze wspólnego pluskania! Najlepszy był numer, jak ostatnio byliśmy na zakupach, a Zuza zobaczyła tą wannę w sklepie i zaczęła piszczeć, że ona chce w domu taki basen, hehe
A co do kolorków, to nim się obejrzysz, a przy dwójce urwisów będziesz mieć malowanko!:-)
Asiu co do przestrzeni to na razie nie ma mebli i stąd to wrazenie, bo u mnie powierzchnie nie należą do dużych - kuchnia ma np. ok. 12m2, a salon jak na domek należy raczej do malutkich, bo ma 25m2.
U nas musieliśmy zrobić od razu całość, bo pokoje dziewczynek są na górze, a łazienki bez wanny też sobie nie wyobrażam, bo sama uwielbiam relaksować się w kąpieli.
Jak będziesz kupować to wypytaj dokładnie o brodzik z zamknięciem, bo z tego co wiem, to brodziki w prysznicach z założenia się nie zamykają.
A w pokoju na górze od grudnia śpią nasi Panowie RR, ponieważ są z Rzeszowa i dojazdy raczej nie wchodziły w grę!
;-)
Ninja jeśli chodzi o mozaikę w łazience przy naszej sypialni to jest to Dune Micro Beige - kosztuje ok. 35zł za plaser 30x30:
Mozaika DUNE Micro Beige Mozaiki dekor płytka (576428887) - Aukcje internetowe Allegro
Tu jest zbliżenie:
Z tego co pamiętam to pisałaś, że planujesz w domu kolory ziemi, więc polecam Ci jeszcze taką - Dune Safari - jest troszkę droższa, ale bardzo ciekawa, bo ma w sobie kawałki szkła połączone z kamieniem:
DUNE Safari MOZAIKA SZKLANA płytki kamień dekor (596707736) - Aukcje internetowe Allegro - pięknie pasuje do beżowo-brązowych płytek!
A jeśli chodzi o kibelki to mamy w łazience Subwaya z V&B, ale jak podobają Ci się takie obłe kształty to polecam też serię Ego z Koła - jest też bardzo ładna i trochę tańsza:
KOŁO EGO MISKA WISZĄCA + DESKA WOLNOOPADA @123@ (592355808) - Aukcje internetowe Allegro
Gdybym mogła pomóc w jakimś 'łazienkowym' temacie i nie tylko to pisz śmiało!;-)
Przerabiałam wszystko przez dobre kilka tygodni, więc jak tylko będę mogła coś doradzić, to bardzo chętnie!:-)