reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Stefanna - PIĘKNIE!!!!!!!!!!:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:
Łazienka dziewczynek super, mimo, że kolory kompletnie nie moje. Ja bym w życiu nie umiała zaplanować tak każdej płytki :szok:
Poddasze macie pięknie wykończone kg, no i fajnie wyglądają wnęki w ściankach kolankowych.:tak:
No i oczywiscie strasznie mi się podoba mozaika w Waszej łazience! Co to za kolekcja?

Aha - zdradź jeszcze co to za sanitariaty w Waszej łazience - właśnie coś takiego chcę, żeby nie miało żadnych "zakątków"

reklama
Stefanna myślę że fajnie będzie się mieszkało na bank:-D a zwłaszcza u dziewczynek w pokojach takie słoneczne kolorki to mi się podobają :tak:
Tylko kto tam u nich już śpi? :cool2:

Bardzo duże wydają się przestrzenie w Twoim domku, nie wiem, może już pisałaś, ale nie pamiętam, ile ma salon?

Też bym chciała taką dużą wanne, ale z racji kosztów na razie robimy tylko dolną łazienkę a tam przewidziany jest prysznic :baffled: Nie wiem jak to zniosę, bo dzieciom to zawsze można nalać wody do brodzika i się wykąpią, ale ja będę musiała się przyzwyczaić do prysznica.

Bardzo dziękuję Dziewczyny za komplementos, ale nie przesadzajcie... U nas naprawdę jest normalnie i bez żadnych fajerwerków...:zawstydzona/y::tak: Może jest takie wrażenie, bo wszystko jest nowe - sama nie wiem..:sorry2:

Mrowa mówisz dopracowane, a ja się obawiam, co z tego wszystkiego wyjdzie jak wstawimy meble, bo niestety diabeł tkwi w szczegółach....:cool2:
Ewa33 jak bym miała dziewczynkę i chłopca to pewnie łazienka byłaby we wszechobecnych szarościach, albo zostałabym przy turkusie tyle że bez kwiatków!;-):tak:
Weronikaa wanna specjalnie z myślą o dziewczynkach była kupowana - myślę, że będą miały fajną radochę ze wspólnego pluskania! Najlepszy był numer, jak ostatnio byliśmy na zakupach, a Zuza zobaczyła tą wannę w sklepie i zaczęła piszczeć, że ona chce w domu taki basen, hehe:-D:wink:
A co do kolorków, to nim się obejrzysz, a przy dwójce urwisów będziesz mieć malowanko!:-)

Asiu co do przestrzeni to na razie nie ma mebli i stąd to wrazenie, bo u mnie powierzchnie nie należą do dużych - kuchnia ma np. ok. 12m2, a salon jak na domek należy raczej do malutkich, bo ma 25m2.
U nas musieliśmy zrobić od razu całość, bo pokoje dziewczynek są na górze, a łazienki bez wanny też sobie nie wyobrażam, bo sama uwielbiam relaksować się w kąpieli. :cool2:
Jak będziesz kupować to wypytaj dokładnie o brodzik z zamknięciem, bo z tego co wiem, to brodziki w prysznicach z założenia się nie zamykają.:no:
A w pokoju na górze od grudnia śpią nasi Panowie RR, ponieważ są z Rzeszowa i dojazdy raczej nie wchodziły w grę!:-p;-)

Ninja jeśli chodzi o mozaikę w łazience przy naszej sypialni to jest to Dune Micro Beige - kosztuje ok. 35zł za plaser 30x30: Mozaika DUNE Micro Beige Mozaiki dekor płytka (576428887) - Aukcje internetowe Allegro

Tu jest zbliżenie:

Z tego co pamiętam to pisałaś, że planujesz w domu kolory ziemi, więc polecam Ci jeszcze taką - Dune Safari - jest troszkę droższa, ale bardzo ciekawa, bo ma w sobie kawałki szkła połączone z kamieniem:
DUNE Safari MOZAIKA SZKLANA płytki kamień dekor (596707736) - Aukcje internetowe Allegro - pięknie pasuje do beżowo-brązowych płytek!:tak:

A jeśli chodzi o kibelki to mamy w łazience Subwaya z V&B, ale jak podobają Ci się takie obłe kształty to polecam też serię Ego z Koła - jest też bardzo ładna i trochę tańsza: KOŁO EGO MISKA WISZĄCA + DESKA WOLNOOPADA @123@ (592355808) - Aukcje internetowe Allegro
592355808

Gdybym mogła pomóc w jakimś 'łazienkowym' temacie i nie tylko to pisz śmiało!;-):tak:
Przerabiałam wszystko przez dobre kilka tygodni, więc jak tylko będę mogła coś doradzić, to bardzo chętnie!:-)

Ostatnia edycja:
Stefanna - Dzięki za podpowiedź z kibelkami! :tak:
Boshe, nawet nie wiesz, jakie to dla mnie ułatwienie - żeby coś takiego znaleźć to trzeba przewalać net (bo przecież nie wpisze w google "miska o obłych kszatałtach" :baffled: albo łazić po sklepach, czego ani nie mam czasu robić, ani nie chce mi się weekendu marnować... Dzięki baaaardzo!
(ja to mam tak, że najpierw sobie coś wymyślę, a potem tego dopiero szukam - no jak sprzedawcom poopisuję to zawsze jest problem bo mi mówią "takei rzeczy to tylko w erze"... :baffled:)

Mozaika super - cena jeszcze dla mnie przystępna, ale na razie kompletnie nie mam koncepcji na dolną łązienkę (na górze chciaąłbym biało czerwoną, ale teki ostry kolor czerwieni - w sklepach badziew: wszystko malinowe albo przełamane pomarańczem :dry: Znalazłam hiszpańskie płytki - IDEALNE, ale jedna szt. kosztuje 56 zł :szok::szok::szok:

ps - to zdjęcie kibelka, któe wkleiłaś to ze sklepu, do którego mam parę km :-D

Stefanna- bardzo nowocześnie :tak:. Widać ogromne zaangażowanie i energię w to włożoną, bo każdy szczegół do siebie pasuje:tak:

Steffanna, śliczności:-) a czemu zmieniakie kolor pokoju Martynki? pewnie żyby lepiej się komponowało z zielenią...
a i lawendowa łazienka super, a wasza widać, że dopracowana w najdrobniejszych szczegółach:tak: od razu widadomo, czyja to praca:-) urzekła mnie ściana z kominkem:tak:

Trochę głupio teraz wrzucać zdjęcia po "taaaakiej Stefannie" :-D:-D:-D:-D

U nas dalej bałagan , no ale płytki w końcu są kładzione :)
Na razie sama robię garderobę dużą (pieprzę sie z nią już tak dlugo, bo nie mam czasu, żeby dłużej tam coś porobić) ale taki mi kolor wyszedł, że już sama nie mam zamiaru więcej malować :-D - to miał być "złamana biel", jak najdelikatniejszy bez, hahahahaahaha, a wyszły lody jagodowe!Masakra, hahahahaa :-p

Mam nadzieję, że przeprowadzka we wrześniu realna (bo dopiero wtedy będziemy mieć wodę :wściekła/y:)

łazienka na dole:

widok z salonu na kuchnię:

garderoba robiona "tymi ręcami":

reklama
Ninja, bardzo ciekawe kafle. Już sie nie mogę doczekać jak będzie wyglądała całość. A garderoba może nie w beżu, ale też nie jagoda. No może koktajl mleczny z jagodami ;-) Widać, ze sporo pracy już w to włożyłaś. A kiedy Ty masz czas na wykańczanie domu? Po pracy, czy jak Bubuś zaśnie?

Do góry