reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

W odpowiedzi na pytanie ninjacorps - mieszka się dobrze. Tylko ciągle dookoła hałasy, kucie, wiercenie, ale wiedzieliśmy w co sie pakujemy przeprowadzając się jako pierwsi na klatkę. Tylko bezpośrednich sąsiadów mamy średnich, szczerzę się do nich jak do sera a oni nic. Starsze małżeństwo, niesympatyczne, palące, dresowe, z nastoletnimi córkami i psem szczeniaczkiem, który robi kupy w ogródku tuż pod oknami naszego pokoju gościnnego :/ Ale jakoś ich obłaskawimy, nie widzę innego wyjścia.
Sprzęty nabyte działają bez zarzutu, jeszcze trzeba kupić parę rzeczy, w tym meble do dużego pokoju, a nie bardzo jest za co... Moi rodzice obiecali dofinansowanie, więc może uda się kupić sofę. Macie meble od Wajnerta? Zastanawiam się, jakiej one sa jakości, bo wypatrzyłam tam sofę bardzo podobna do takiej z Ikei która bardzo mi odpowiada, ale tu jest o połowę tańsza.

reklama
Asia widzę, że i u Ciebie postępy na budowie!;-):tak:
No i piękne widoki będziesz miała z okna!:-)

Remeny super, że fajnie się mieszka!:-) No niestety trochę czasu minie zanim się wszyscy wprowadzą i nie będzie słychać wiertarki, ale coś za coś!
Szkoda tylko, że Ci sąsiedzi tacy nie teges, ale może się wyrobią..?!:sorry2:

A u nas wczoraj zakończyliśmy pewien etap wykończeniowy.
Dzisiaj wyjechali od nas Panowie RR i wrócą dopiero w maju na ostateczne malowanie, jak już będziemy po montażu schodów i po cyklinowaniu parkietów.:cool2:
No i pochwalę Wam się wczoraj że wczoraj zamówiłam kuchnię i wszystkie inne pozostałe meble robione na wymiar - będą na koniec maja!:-)

Kuchnia ma wyglądać tak, ale jak wyjdzie to się okaże za kilka tygodni:

Wrzucę później kilka aktualnych fotek z tych pomieszczeń, które są już skończone...!;-)

Stefanna kuchnia będzie super:-) u nas nie będzie tak dopracowana, bo mamy zamiar kupić gotowe szafki, teraz używamy z ikei i jestem zadowolona, najważniejsze że nie trzaskają jak Ala je próbuje z całej siły zamknąć :-D
U nas ekipa od kominka przychodzi tylko w soboty, "dorabiają" sobie u nas;-)
No i jeszcze chyba jutro i za tydzień i koniec, bo dwie soboty już robili. A robią nam z rozprowadzaniem ciepła w całym domu.
Poza tym przełączyliśmy się wreszcie z prądu tymczasowego na zwykłą taryfę.

Dzięki Asiu!;-)
No to jak Panowie skończą kominek to można kafelkować i malować!:-) A potem jeszcze kilka drobiazgów i można się przeprowadzać!:cool2:

No to teraz zasypię Was trochę fotkami z mojego domku...!:sorry2:
Na początek wiatrołap:

Tu widok na kuchnię i całą część dzienną:

Nasza sypialnia:

Łazienka przy naszej sypialni - jeszcze bez kabiny prysznicowej:

Stefanna no pieknie to juz wyglada jeszcze chwila i bedziecie szczesliwymi mieszkancami tego cudeńka.:cool2:
Jak nie przepadam za brazem tak wiatrołap uwazam za przepiekny i stasznie mi sie podoba ten motyw na plytkach w łazience nie znam sie ale to wyglada jak cieknaca woda.No chyba wiesz o co mi chodzi;-);-)

No to teraz zapraszam na pięterko!:cool2:
Kolorki u Martynki - niestety pokoik będzie przemalowany na jaśniejsze odcienie żółtego:

Różowo mi - pokoik Zuzi:

A trzeci pokoik na górze to gościnny - gabinet:;-)

Dzięki Befatka - ta myśl dodaje mi sił...!;-) :tak:
Ja akurat w brązach się kocham, ale w życiu się nie spodziewałam, że wyjdzie tak zarąbiście...:-p
A co do łazienki to jest to moja miłość od pierwszego wejrzenia - jak tylko zobaczyłam te płytki to pomyślałam, że w jednej z łazienek muszę je mieć! Na szczęście Mężuś dał się przekonać, bo niestety nie były tanie...:sorry2:

Wrzucę Wam jeszcze łazienkę dziewczynek - pamiętacie, że początkowo miała być turkusowa..?:confused: Bardzo się cieszę, że zmieniłam koncepcję, bo lawenda wyszła super i myślę, że fajnie pasuje do dziewczęcej łazienki. Dodam tam jeszcze ładne bibeloty i będzie git..!:-)

Stefanna dech mi zaparło :szok::tak::-)
bosko wyglada wasz domek :tak: wszystko wodac dopracowane
oj bedize wam sie tam super mieszkało:happy2:;-)

stefanna noo zajebiście!! niewiem co powiedzieć:szok:!..poprostu przepięknie!:tak:
Faktycznie łazienka dziewczynek lawendowa baardzo ładna..pasuje dla dziewczynek:tak:...a swoją drogą ciekawe jak bys miała dziewczynkę i chłopca?;-):-D.
To juz lada chwila przeprowadzka...super będzie wam sie mieszkac w tak ślicznym domku:tak:

reklama
Stefanna - piękny domek!!!!!!!!!! Aż dech zapiera, i śliczne kolorki u dziewczynek. Łazienka lawenda super, i juz widzę dziewczynki pluskające sie w wannie :-)
Swoją drogą to ja już bym brała pędzel i przemalowywała wszytkie pokoje :baffled:

Do góry