reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Skabunia w jakim lesie...?! Nie przesadzaj!:-) Nim się obejrzysz, a będziesz parapetówę organizować!
Lepiej pochwal się jakie masz piękne, posrebrzane podłogi - mówię Wam jak ta Skaba czaruje: u niej nawet beton się mieni i błyszczy....!:cool2:

reklama
Ninja, świetnie wyszła łazienka i Twoja garderoba...:tak: fajnie wygląda te podwieszany sufit w kuchni, no i widać, że Prezesik też dogląda swoich włości:-)
Stefanna, ogród super!!! ale problemów będzie z koszeniem:-D i jakie piękne widoki... i niedaleko macie rzeczkę??
Skaba, dawaj fotki swoich włości!!!

Beti zapewne dojrzałaś ciek wodny, który jest w dole przed naszą działką.
Dzięki niemu nikt już nam się z tej strony nie wybuduje, bo jest pas ochronny, uff;-)

Weronikaa chciałaś kanapę, więc voila::cool2:
img8514v.jpg

img8517.jpg

Stefanna, kanapa do salonu super... ciekawe ja długo wytrzyma kolor;-) a i jaki efektowny dywanik pod kanapą:-D:-D:-D
No to macie zagwarantowane, ze od jednej strony nikt Wam nie będzie zaglądał w podwórko:tak:

Stefanna - kanapa super, to skóra? Bo w lecie to tyłek będzie przyklejony:-D:nerd: Kolorek świetny, ale ja bym nie zaryzykowała przy dzieciakach:baffled:

Też mieliśmy kupować meble do salonu ale po wyczynach Neli (typu soczek wychlapany na narożniku czy siuśki przy zmianie pieluchy) stwierdziliśmy że jak wyjdą z Filipem z pieluch to wtedy kupimy (czyli pewnie za 2-3 lata)

Stefanna- Kanapa swietna! Mielismy podobna na oku jak szukalismy naszej o cos takiego
10824j.jpg

Ale byly tylko biale a ja chcialam bardziej kremowa wiec kupilismy taka
6489.jpg

Tylko musisz uwazac bo niekture spodnie jeansowe jak usiadziesz to farbuja :baffled:

Weronika- Nie wydaje mi sie ze tylek sie przykleja do kanap w lecie, niewiem jakos nie zauwarzylam. Przy dzieciakach nie widze innej opcji tylko skore, bo zawsze mozna umyc jak sie pobrudzi. :-) U nas to byl meza pomysl zeby taki jasny kolor, chcial bialy ale ja powiedzialam ze nie najwyrzej moze byc kremowy, i teraz wcale nie zaluje.

Stefanna, Dusia śliczne te kanapy:tak: a najbardziej podoba mi się że macie tyle miejsca aby je wstawić - ja niestety nie mam:no: a tak lubię przestrzenie...

świetne te kanapy:-) ja mam zakup dopiero w planach.. ale też będzie jasna (kremowa) skóra.. własnie siedzę na takiej jednej i tyłek mi się przykleja;-).. tak jak pisała dusia - nie widzę innej alternatywy przy dzieciach.. moja obecna kanapa (a raczej kanapka - bo to dwójka) też jest jasna i była jedną z najtańszych, co oznacza, że skóra nie była najwyższej jakości, a pomimo tego już 6 lat wygląda dobrze, choć obecnie jest regularnie pokrywana różnego rodzaju maziami.. co jakiś czas myję ją wodą z płatkami mydlanymi i znów jest czyściutka:-)

reklama
Miło mi dziewczyny, że kanapa Wam się podoba. Dzięki :-)
Szukam jeszcze do niej jakiegoś fajnego fioletowego fotela... Takiego całkowicie z innej beczki, ale na razie nic w rozsądnej cenie nie wpadło mi w oko...

Beti, Giza bardzo proszę się nie naśmiewać z mojego dizajnerskiego dywanika - pewnie same chciałybyście taki mieć, prawda?!
Niestety muszę was zmartwić, bo to unikatowy egzemplarz...:cool2:

Dusia ale cudne te kanapy!!!:tak:;-) Ty to dopiero masz ogromny salon, że Ci się taka ogromna rogówka mieści...:szok:
Ja trochę żałuję, że mój nie ma tych 5m2 więcej, bo musiałam zrezygnować z drugiej kanapy i strasznie nad tym ubolewam....:-(
A o dżinsach też już słyszałam, że trzeba uważać...:tak:

Weronikaa tak, to skóra. Jakoś na razie nie zauważyłam, żeby mi się tyłek kleił w cieplejsze dni, ale pomieszkamy - zobaczymy.
A co do koloru i materiału, to tak jak pisała Skaba i Dusia - nie wyobrażam sobie przy dzieciach nic praktyczniejszego od skóry... Wiem, że dzieciaki będą brudzić i do pewnego wieku jest to nieuniknione. Będę przecierać wilgotną szmatka i już. Teraz moją kanapę z materiałowym obiciem musiałabym prać średnio raz na 2-3 tygodnie, bo co chwilę jest czymś udekorowana...:dry:

Ninja a jak tam Twoja elewacja?!
Odezwij się do nas..!

Do góry