reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Skabunia w jakim lesie...?! Nie przesadzaj!:-) Nim się obejrzysz, a będziesz parapetówę organizować!
Lepiej pochwal się jakie masz piękne, posrebrzane podłogi - mówię Wam jak ta Skaba czaruje: u niej nawet beton się mieni i błyszczy....!:cool2:

reklama
Ninja, świetnie wyszła łazienka i Twoja garderoba...:tak: fajnie wygląda te podwieszany sufit w kuchni, no i widać, że Prezesik też dogląda swoich włości:-)
Stefanna, ogród super!!! ale problemów będzie z koszeniem:-D i jakie piękne widoki... i niedaleko macie rzeczkę??
Skaba, dawaj fotki swoich włości!!!

Beti zapewne dojrzałaś ciek wodny, który jest w dole przed naszą działką.
Dzięki niemu nikt już nam się z tej strony nie wybuduje, bo jest pas ochronny, uff;-)

Weronikaa chciałaś kanapę, więc voila::cool2:
img8514v.jpg

img8517.jpg

Stefanna, kanapa do salonu super... ciekawe ja długo wytrzyma kolor;-) a i jaki efektowny dywanik pod kanapą:-D:-D:-D
No to macie zagwarantowane, ze od jednej strony nikt Wam nie będzie zaglądał w podwórko:tak:

Stefanna - kanapa super, to skóra? Bo w lecie to tyłek będzie przyklejony:-D:nerd: Kolorek świetny, ale ja bym nie zaryzykowała przy dzieciakach:baffled:

Też mieliśmy kupować meble do salonu ale po wyczynach Neli (typu soczek wychlapany na narożniku czy siuśki przy zmianie pieluchy) stwierdziliśmy że jak wyjdą z Filipem z pieluch to wtedy kupimy (czyli pewnie za 2-3 lata)

Stefanna- Kanapa swietna! Mielismy podobna na oku jak szukalismy naszej o cos takiego
10824j.jpg

Ale byly tylko biale a ja chcialam bardziej kremowa wiec kupilismy taka
6489.jpg

Tylko musisz uwazac bo niekture spodnie jeansowe jak usiadziesz to farbuja :baffled:

Weronika- Nie wydaje mi sie ze tylek sie przykleja do kanap w lecie, niewiem jakos nie zauwarzylam. Przy dzieciakach nie widze innej opcji tylko skore, bo zawsze mozna umyc jak sie pobrudzi. :-) U nas to byl meza pomysl zeby taki jasny kolor, chcial bialy ale ja powiedzialam ze nie najwyrzej moze byc kremowy, i teraz wcale nie zaluje.

Stefanna, Dusia śliczne te kanapy:tak: a najbardziej podoba mi się że macie tyle miejsca aby je wstawić - ja niestety nie mam:no: a tak lubię przestrzenie...

świetne te kanapy:-) ja mam zakup dopiero w planach.. ale też będzie jasna (kremowa) skóra.. własnie siedzę na takiej jednej i tyłek mi się przykleja;-).. tak jak pisała dusia - nie widzę innej alternatywy przy dzieciach.. moja obecna kanapa (a raczej kanapka - bo to dwójka) też jest jasna i była jedną z najtańszych, co oznacza, że skóra nie była najwyższej jakości, a pomimo tego już 6 lat wygląda dobrze, choć obecnie jest regularnie pokrywana różnego rodzaju maziami.. co jakiś czas myję ją wodą z płatkami mydlanymi i znów jest czyściutka:-)

reklama
Miło mi dziewczyny, że kanapa Wam się podoba. Dzięki :-)
Szukam jeszcze do niej jakiegoś fajnego fioletowego fotela... Takiego całkowicie z innej beczki, ale na razie nic w rozsądnej cenie nie wpadło mi w oko...

Beti, Giza bardzo proszę się nie naśmiewać z mojego dizajnerskiego dywanika - pewnie same chciałybyście taki mieć, prawda?!
Niestety muszę was zmartwić, bo to unikatowy egzemplarz...:cool2:

Dusia ale cudne te kanapy!!!:tak:;-) Ty to dopiero masz ogromny salon, że Ci się taka ogromna rogówka mieści...:szok:
Ja trochę żałuję, że mój nie ma tych 5m2 więcej, bo musiałam zrezygnować z drugiej kanapy i strasznie nad tym ubolewam....:-(
A o dżinsach też już słyszałam, że trzeba uważać...:tak:

Weronikaa tak, to skóra. Jakoś na razie nie zauważyłam, żeby mi się tyłek kleił w cieplejsze dni, ale pomieszkamy - zobaczymy.
A co do koloru i materiału, to tak jak pisała Skaba i Dusia - nie wyobrażam sobie przy dzieciach nic praktyczniejszego od skóry... Wiem, że dzieciaki będą brudzić i do pewnego wieku jest to nieuniknione. Będę przecierać wilgotną szmatka i już. Teraz moją kanapę z materiałowym obiciem musiałabym prać średnio raz na 2-3 tygodnie, bo co chwilę jest czymś udekorowana...:dry:

Ninja a jak tam Twoja elewacja?!
Odezwij się do nas..!

Do góry