reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

remeny nic nowego nie powiem jesli chodzi o szafy. Jesli mialabym ci doradzic to drazki na wieszanie bo wtedy powiesisz i nic sie nie gnie jak dasz podwojny drazek np na 180 cm a drugi na 90 cm to na bluzki marynarki i inne krotkie rzeczy bedzie duzo miejsca. Jak najmniej szuflad i koszykow bo sporo kosztuja u nas jeden koszyk to ok 60 zl :-/ po za tym pawlacz powinien byc jak masz szafe powyzek 200 cm wysokosci. jesli chodzi o koszty to im mniej wydziwiania tym taniej. Najprosciej jest wziac drzwi z plyty w prowadnicach stalowych i ta wersja jest najtansza lustro tez jest dosc tanim materialem. Najdrozszy jest lakomat i lakobel czyli te popularne szyby mleczne, ratan i bambus. I pamietaj ze jesli bierzesz w drzwiach jakas wstawke to czesto firmy licza drzwi jako cale po cenie drozszego materialu. czyli bierzesz powiedzmy wstawke z lakomatu a placisz jak za cale drzwi w lakomacie ewentualnie jeszcze sie dolicza koszt szprosow. Nie wiem co ci poradzic. Moge ci zrobic wycene jutro jak bede w pracy ale musialabym miec z toba kontakt na gg tak jak robilam wycene weronice bo inaczej ciezko sie dogadac :-/

reklama
Spoko dzięki dziewczynki za zwierzenia,no ja nie mam szczęścia,żeby ktoś mi coś dal,pomógł:no:więc muszę liczyc na siebie,ale jak mąż będzie lepiej zarabiał i ja pójdę do jakiejś pracy,no i spłacimy istniejący kredyt to mam też trzeba będzie pomyślec o swoim kącie,dobrze by było gdyby nam rodzice(na pół)chociaż działkę kupili:tak:

Podciągając temat ;-)
U nas postępów brak, bo schły wylewki a teraz był okres Świąteczny.
Stan obecny wygląda tak: domek jest ogrzewany, kocioł sprawdza się ok (zreszta w cholerę na niego wydałam :dry:). W poniedziałek zaczynają kłaść płyty kg na poddaszu. W lutym (pod koniec) przyjeżdża nasz kumpel z Częstochowy z pracownikami i będą robili wykończeniókę (niestety bez płytek i tu cholera kiepsko).

Wena mi ciut wróciła bo mimo, że jestem bardzo wdzięczna rodzicom za "przygarnięcie" to już to nam uwiera :sorry2: i chcę w lato się przeprowadzić.

Uwaga, chwalę się :)
39b9f584817b4dcamed.jpg

b5d2032eb4e3a4a2.jpg

Remeny bardzo ladnie plytki i kolorystyka! No ale dlaczego, tak jak napisala wyzej Asze, takie skromne to chwalenie sie? ;-):-)

bo reszta mieszkania qqqqqqqqqt

jak widać mam pomocnika
reszta to na razie tylko puste ściany, zagipsowane i nawet nie wyszlifowane więc nie ma się czym chwalić, ale za tydzien, dwa pochwalę się i resztą :)

Remeny, bardzo fajne kafelki. Przytulnie będziecie mieli w łazience. Z niecierpliwością czekam na kolejne części mieszkania.

reklama
Do góry