reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

reklama
a jeśli dom będę miała....ach to będę szczęsliwa!!!Ja to chyba przestanę tu wchodzic bo aż mi się ryczec chce,pogrążam jeszcze bardziej w tej swojej beznadziejnej sytuacji mieszkaniowej!I perspektyw nie widac!Dziewczyny skąd wy macie kasę na działki,domy?Ja mam wrażenie,że jak nie ukradnę albo nie wygram to chyba tu dożywotkę spędzimy w tym jednym pokoju:no:
albo będzie tak że ja się z małą wyprowadzę do swoich starych na to piętro a on tu zostanie sam!no i w konsekwencji pewnie się rozstaniemy:-(

remeny indukcyjną, to ja bym sobie teraz pewnie też zrobiła...znajoma ma ,i są bardzo zadowoleni..szczególnie biorąc pod uwagę,ze mają 2 dziewczynki co to zawsze mamusi pomagaja w kuchni;-):-D..i faktycznie,jest zimna:tak:
Ja mam z gorenje.i jestem zadowolona:tak:Ma blokadę,i trzeba chwiiilę trzymać palcem by odblokować..i jest tak wyżej ta blokada..Kiedyś miałam taka płytę gazową..(z aristona).też była fajna...(ale to było we Włoszech)...
Piekarnik też z gorenje mamy...i też jestem zadowolona...
mrowa co do zmywarek to my mamy candy..oczywiście 60 nie 45..(bo przynajmniej wiecej ci się zmieści:tak:)..dobrze jak ma mozliwość ustawiania wysokości ..składania drabinek na talerze...program na pół mycia..namaczanie...no niewiem co jeszcze:dry:..no i najważniejsze zużycie wody!są teraz co pobierają coś ponad 10l (nasza 13 ),no klasa AA:tak:
To takie moje obserwacje..;-)

mrowa, my chyba kupimy zmywarkę Electroluxa, wiem że są bardzo dobre. Tylko że musimy mieć 45, bo 60 nam nie wejdzie do kuchni.

marteczka, dokładnie tak jak piszą dziewczyny - kredyt do końca życia i raty pochłaniające całą moja pensję. A nawet, w dobie kryzysu, więcej niż moja pensja.

A wiecie po czym poznać czy gary nadają się do indukcji? Mam nowe garnki od mamy, szkoda mi je wymieniać, jeżeli nie nadają się do indukcji to nie ma problemu - kupujemy płytę ceramiczną.

Remeny - my również kupiliśmy gazową :nerd:
Mrowa - co do zmywary to kupiliśmy Candy i to co opisała Ewa to to wszytko co i u nas jest ;-) może ten sam model mamy:confused::tak:
Marteczka - nie wiem co Ci odpisać :-( My po prostu mieliśmy oszczędności, działkę na której stoi domek dostał M od rodziców, a i ja też dostałam od swoich i ją sprzedałam. Dzięki temu dokończyliśmy budowę.
Teraz już kasa się prawie skończyła, a nie mamy jeszcze urządzonego salonu, TV, łóżka i nakastlików do naszej sypialni,a w pokoju Nelki będzie chyba tylko łóżeczko stało i jej zabawki :-(
Ale po malutku jakoś urządzimy te nasze kąty, kredytu nie chcę brać bo mamy raty na AGD :baffled: a z moimi 459 zł wychowawczego to szaleństw nie ma:nerd:

my chyba zakupimy z elextroluxa zmywarke 60 bo jest ciut mniejsza od bosha i nam ledwo sie zmiesci do szafki a mielismy ta kupic

Marteczka ja ci powiem ze duzo zawdzieczam rodzicom (wybudowali nam dom) gdybysmy sami sie budowali bez pomocy to pewnie mielibysmy kredyty na parenascie lat a tak dzieki ich pomocy jestesmy od nich wolni:tak:

reklama
Dzięki ewa33, poczytałam trochę. Chyba jednak względy finansowe zwyciężą i kupimy płytę ceramiczną, bo sa o połowę tańsze. Musimy miec elektryczną, bo w nowych blokach teraz nie ma gazu.
Zmieniła nam sie koncepcja łazienki, teraz na tapecie mamy Tubądzin i z tamtąd Senso lub ewentalnie Inverno. Ale ja jednak jestem fanatyczna wielbicielką zieleni (biolog w końcu :)). zlokalizowałam juz ekspozycje z tymi płytkami i może jutro uda sie tam jechac i je obejrzeć.

Zaczynam chodzenie za szafami wnękowymi, póki co byłam w Komandorze.
Weronikaa
, gdzie Ty zamawiałas szafy? Porównywałscie ceny?
Anetka
, może Ty byś cos podpowiedziała? Co warto wsadzić do takiej szafy żeby było funkcjonalnie i jak najtaniej? Może pisałyście cos o tym, ale ja nie wyłapałam.

Do góry