reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

No to i ja Wam się pochwalę moją kuchnią - niestety na razie wirtualną...;-):tak:
Jeśli chodzi o fronty to wybrałam jasny krem na górne szafki i wysoką zabudowę, a na wyspę i dolne szafki taki nie za ciemny orzech. Uchwyty aluminiowe, chowane we frontach. Oczywiście blat z jasnego, beżowego granitu, ale obawiam się, że wyjdzie kosmicznie - najwyżej będziemy szukać innej alternatywy... :hmm:

Rzut na całość:

Ściana z zabudową - po prawej będzie wejście do spiżarki, ale będzie ładnie dolegać do całej reszty:

Wersja z szafkami kwadratowymi:

I druga opcja z szafeczkami poziomymi:

No i która Wam się bardziej podoba...?!:confused::wink:

reklama
Stefanna - w tym wypadku mi się podoba chyba bardziej wersja z szafkami poziomymi, tyle, że z drugiej strony ta pierwsza jest o wiele bardziej oryginalna, bo poziomy krem i ciemny dół to teraz w co drugiej kuchni jest..
I chyba zrobiłabym ciut dłuższą wyspę albo płytę kuchenną bardziej przesunęła do środka, bo nieporęcznie będzie gotować mając możliwość odstawienia czegoś jedynie z 1 strony - tak mi się wydaje - musiaąłbym się "przymierzyć" :-D

Miałaś mi wkleić swój zsyp! :-p Mam zero opcji na jego obudowanie (tzn. obudowa to żaden problem, ale za cholerę nie wiem, jak go zabezpieczyć przed dziećmi :eek:

Asia - Twój domek w bryle bardzo podobny do mojego! :tak:

Weronikaa - dobrze, że prysznic dobrze "działa" :-D Cudne będziecie mieć Święta w nowym, własnym domku! :tak::tak::tak:

Stefanna mnie sie podoba 2 wersja:tak:fajnei bedziesz miec w domku
Asia super wyglada twój domek:tak:
Remeny kuchnia wykorzystana w kazdym calu;-)
Weronika to teraz mzoecie prysznic brac u siebie w domku;-)a ty jestes super babka ze potrafiłas uwinac sie sama z panelami:rofl2::-)

Stefanna mi się bardziej podobają te poziome szafki, ta ściana z zabudową to wygląda bardzo futurystycznie:tak: ogólnie kuchnia wygląda na bardzo przestronną, jaką szeroką robisz tą wyspę?

Dzięki Mamuśki za opinie!:-)

Ninja
wiem, że to teraz bardzo popularne zestawienie, ale nic na to nie poradzę, bo to "moje" kolory...:sorry: Bardzo są też teraz modne czerwienie, szarości i różnego rodzaju pasiaste okleiny typu zebrano, ale myślę że szybko wyjdą z mody i się opatrzą...
Co do płyty kuchennej to zastanawiam się czy nie dać jej w ogóle w poprzek na środku wyspy - od tej strony, z której jest zlew...?!:confused:

A jeśli chodzi o zsyp to bardzo Cię przepraszam, ale przeszukałam wszystkie moje dzienniki z FM i nie znalazłam...:zawstydzona/y: Siedziałam chyba do 1-ej w nocy i d**a - zapadł się pod ziemię... Spróbuję jeszcze popytać dziewczyny i dam Ci znać!

Asiu moja wyspa ma 90cm - z jeden strony mam szuflady o głębokości 60cm, a z drugiej strony szafki o gł. 30 cm. Jeśli masz miejsce to najlepiej zrób sobie 120cm, bo wtedy masz super szeroki blat do pracy!

stefanna podoba mi sie twoja kuchnia..:tak:,ale druga wersja (prostokątna) badrziej mi się podoba:tak:..
I co do płyty..to jak zauważyła ninja w poprzek od strony zlewu..:tak:..będzie ci wygodniej..
Ja mam w wysepce płytę..i zlew..(i zmywarkę) i za duzo miejsca do "działania" na niej już niema.Mimo że ma 170\80.Ale po stronie szfek mam cały blat do działań;-)

reklama
Stefanna ja właśnie mam taki układ kuchni że wyspa raczej by się nie zmieściła, chyba że w wersji mikro, to mój rzut parteru:
f_rzut[1].jpg

Do góry