reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

No to i ja Wam się pochwalę moją kuchnią - niestety na razie wirtualną...;-):tak:
Jeśli chodzi o fronty to wybrałam jasny krem na górne szafki i wysoką zabudowę, a na wyspę i dolne szafki taki nie za ciemny orzech. Uchwyty aluminiowe, chowane we frontach. Oczywiście blat z jasnego, beżowego granitu, ale obawiam się, że wyjdzie kosmicznie - najwyżej będziemy szukać innej alternatywy... :hmm:

Rzut na całość:

Ściana z zabudową - po prawej będzie wejście do spiżarki, ale będzie ładnie dolegać do całej reszty:

Wersja z szafkami kwadratowymi:

I druga opcja z szafeczkami poziomymi:

No i która Wam się bardziej podoba...?!:confused::wink:

reklama
Stefanna - w tym wypadku mi się podoba chyba bardziej wersja z szafkami poziomymi, tyle, że z drugiej strony ta pierwsza jest o wiele bardziej oryginalna, bo poziomy krem i ciemny dół to teraz w co drugiej kuchni jest..
I chyba zrobiłabym ciut dłuższą wyspę albo płytę kuchenną bardziej przesunęła do środka, bo nieporęcznie będzie gotować mając możliwość odstawienia czegoś jedynie z 1 strony - tak mi się wydaje - musiaąłbym się "przymierzyć" :-D

Miałaś mi wkleić swój zsyp! :-p Mam zero opcji na jego obudowanie (tzn. obudowa to żaden problem, ale za cholerę nie wiem, jak go zabezpieczyć przed dziećmi :eek:

Asia - Twój domek w bryle bardzo podobny do mojego! :tak:

Weronikaa - dobrze, że prysznic dobrze "działa" :-D Cudne będziecie mieć Święta w nowym, własnym domku! :tak::tak::tak:

Stefanna mnie sie podoba 2 wersja:tak:fajnei bedziesz miec w domku
Asia super wyglada twój domek:tak:
Remeny kuchnia wykorzystana w kazdym calu;-)
Weronika to teraz mzoecie prysznic brac u siebie w domku;-)a ty jestes super babka ze potrafiłas uwinac sie sama z panelami:rofl2::-)

Stefanna mi się bardziej podobają te poziome szafki, ta ściana z zabudową to wygląda bardzo futurystycznie:tak: ogólnie kuchnia wygląda na bardzo przestronną, jaką szeroką robisz tą wyspę?

Dzięki Mamuśki za opinie!:-)

Ninja
wiem, że to teraz bardzo popularne zestawienie, ale nic na to nie poradzę, bo to "moje" kolory...:sorry: Bardzo są też teraz modne czerwienie, szarości i różnego rodzaju pasiaste okleiny typu zebrano, ale myślę że szybko wyjdą z mody i się opatrzą...
Co do płyty kuchennej to zastanawiam się czy nie dać jej w ogóle w poprzek na środku wyspy - od tej strony, z której jest zlew...?!:confused:

A jeśli chodzi o zsyp to bardzo Cię przepraszam, ale przeszukałam wszystkie moje dzienniki z FM i nie znalazłam...:zawstydzona/y: Siedziałam chyba do 1-ej w nocy i d**a - zapadł się pod ziemię... Spróbuję jeszcze popytać dziewczyny i dam Ci znać!

Asiu moja wyspa ma 90cm - z jeden strony mam szuflady o głębokości 60cm, a z drugiej strony szafki o gł. 30 cm. Jeśli masz miejsce to najlepiej zrób sobie 120cm, bo wtedy masz super szeroki blat do pracy!

stefanna podoba mi sie twoja kuchnia..:tak:,ale druga wersja (prostokątna) badrziej mi się podoba:tak:..
I co do płyty..to jak zauważyła ninja w poprzek od strony zlewu..:tak:..będzie ci wygodniej..
Ja mam w wysepce płytę..i zlew..(i zmywarkę) i za duzo miejsca do "działania" na niej już niema.Mimo że ma 170\80.Ale po stronie szfek mam cały blat do działań;-)

reklama
Stefanna ja właśnie mam taki układ kuchni że wyspa raczej by się nie zmieściła, chyba że w wersji mikro, to mój rzut parteru:
f_rzut[1].jpg

Do góry