reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Asiu super domek w zimowej scenerii się prezentuje...!:-)
Poproszę o widoczki z pozostałych stron!

Remeny
widzę, że zdolnego masz Mężusia - wykorzystał każdy centymetr w kuchni!!!;-):tak: Metraż faktycznie masz nie za duży, ale grunt to dobry pomysł!:-)

Jeśli chodzi o kuchnię to mam w domku przewidziane 12m2 i obok tego jadalnia na 18m2, więc nie narzekam...
Chyba jakoś się pomieszczę, jak myślicie...?!:sorry:;-):laugh2:

reklama
Remeny - każdy kąt wykorzystany :-)

Ja się pochwalę, że w środę do domku wróciliśmy o 3 rano :szok: ale efekt taki, że ułożyłam panele w całym salonie i hollu (została tylko jadalnia ale to juz tylko 7,5mkw więc moment nieuwagi :-D:rofl2:
A chłopaki wczoraj skończyli składać kuchnię, szafki stoją i wiszą na swoim miejscu (tylko ci z zamówienia powalili i te co miały być po 2 szt są po sztuce :wściekła/y::angry: musimy domówić 3 szafki)

ogólnie - :rofl2::rofl2::rofl2:

Weronika to super się spisałaś, fajnie że już kuchnia prawie gotowa do pracy :-)

Stefanna my będziemy mieć kuchnię jadalnię i "pokój dzienny" połączone i to razem będzie mieć 40 metrów. Kuchnia będzie mieć 8 ale to według mnie dużo, bo przecież stołu tam nie zamierzam wstawiać. No i jak pomyślę że tu mamy 56m wszystkiego a potem same te trzy pomieszczenia będą mieć 40 to aż nie mogę w to uwierzyć czasami :-)
Zdjęć mam tylko kilka z aparatu, dużo zdjęć ma mąż na komórce ale nie zgrał na kompa :baffled: wkleję kilka zdjęć które mam ale to są jeszcze jak nie było okien na wykuszu.
to jest widok na stronę z balkonem i tarasem
domek.JPG

a teraz kilka detali:

okna (drewniane, kolor wiśnia, mąż zamówił u lokalnego producenta i robili 3 miesiące :baffled:)

okno.JPG

drzwi balkonowe

drzwi balkonowe.JPG

wejście (jeszcze trochę zostało do zrobienia)

wejście.JPG

No i jako bonus- garaż

garaż.JPG

moja kuchnia ma 9mkw.. duzo to nie jest.. zobaczę ile Pan kuchenny mebli nam tam naustawia.. ale stołu tam nie będzie

Asia piękne okna:-) domek się ładnie prezentuje.. a jak mieszkańcy wypełniągo życiem to mmm.. życzę wam, żeby to nastąpiło jak najszybciej! a kiedy planujecie przeprowadzkę?

weronikaa jak dojde do tego etapu to zatrudnię cię jako wysoce wykwalifikowaną ekipę wykończeniową:-) fajnei tak samemu swój domek dopieszczać:-):-)

Boże ale fajne te wasze domki!
Weronika
super żywe kolorki wybrałaś
że też sobie człowiek nie wziął takiego męża co by mógł taki niewielki domek wybudowac:-(już byłabym w stanie sama wszystkiego pilnować i wybierać...nawet tak by było mi lepiej;-)

hehe Skaba- nie ma sprawy!:-D:rofl2:
Marteczka - dzięki!:-)

Ja tylko dodam, że dziś kręciliśmy listwy przy panelach a na koniec dnia "przetestowaliśmy" prysznic - czy działa :-D:zawstydzona/y::-D:zawstydzona/y:

Dziewczyny ja was podziwiam ze potraficie sie tak zorganizowac i za odwage zeby wogole ruszyc z budowa :-) Ja bardzo marze o domku ale kredyt mnie przeraza :( i te wszystkie formalnosci. Podziwiam was ze jestescie takie zorganizowane :-) Zazdroszcze

Anetka - ja raczej słynę z braku zorganizowania, naprawdę - w pracy wszystko notuję w terminarzu bo mam sklerozę i kolejne wykonane zadania wykreślam bo np. mogłabym zadzwonić do jakiejś osoby a za 2 godziny dzwonić i pytać o to samo... Jestem roztrzepana od urodzenia i niestety już mi to nie przejdzie...
Na razie jestem na macierzyńskim, ale gdybym pracowała i miała jeszcze 2 dziecko to na pewno nie dałabym rady...

reklama
Stefanna my będziemy mieć kuchnię jadalnię i "pokój dzienny" połączone i to razem będzie mieć 40 metrów. Kuchnia będzie mieć 8 ale to według mnie dużo, bo przecież stołu tam nie zamierzam wstawiać. No i jak pomyślę że tu mamy 56m wszystkiego a potem same te trzy pomieszczenia będą mieć 40 to aż nie mogę w to uwierzyć czasami :-)

Asiu
ja mam bardzo podobnie, bo kuchnia z jadalnią ma ok. 30m2, a salon który ma ponad 25m2 jest od nich oddzielony tylko częściową ścianką z kominkiem.
Też mi sobie ciężko to wyobrazić, gdy pomyślę, że teraz mieścimy się ze wszystkim na 64 metrach, hehe:-D:-D
No i śliczne okienka macie - pięknie się domek prezentuje!;-):tak:

Weronikaa no i jak tam kuchnia i panele na dole - żadnych fotek nie wklejasz...?!:cool2:
No i napisz proszę jakie sprzęty wybrałaś do kuchni!:tak:

Do góry