reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Asiu super domek w zimowej scenerii się prezentuje...!:-)
Poproszę o widoczki z pozostałych stron!

Remeny
widzę, że zdolnego masz Mężusia - wykorzystał każdy centymetr w kuchni!!!;-):tak: Metraż faktycznie masz nie za duży, ale grunt to dobry pomysł!:-)

Jeśli chodzi o kuchnię to mam w domku przewidziane 12m2 i obok tego jadalnia na 18m2, więc nie narzekam...
Chyba jakoś się pomieszczę, jak myślicie...?!:sorry:;-):laugh2:

reklama
Remeny - każdy kąt wykorzystany :-)

Ja się pochwalę, że w środę do domku wróciliśmy o 3 rano :szok: ale efekt taki, że ułożyłam panele w całym salonie i hollu (została tylko jadalnia ale to juz tylko 7,5mkw więc moment nieuwagi :-D:rofl2:
A chłopaki wczoraj skończyli składać kuchnię, szafki stoją i wiszą na swoim miejscu (tylko ci z zamówienia powalili i te co miały być po 2 szt są po sztuce :wściekła/y::angry: musimy domówić 3 szafki)

ogólnie - :rofl2::rofl2::rofl2:

Weronika to super się spisałaś, fajnie że już kuchnia prawie gotowa do pracy :-)

Stefanna my będziemy mieć kuchnię jadalnię i "pokój dzienny" połączone i to razem będzie mieć 40 metrów. Kuchnia będzie mieć 8 ale to według mnie dużo, bo przecież stołu tam nie zamierzam wstawiać. No i jak pomyślę że tu mamy 56m wszystkiego a potem same te trzy pomieszczenia będą mieć 40 to aż nie mogę w to uwierzyć czasami :-)
Zdjęć mam tylko kilka z aparatu, dużo zdjęć ma mąż na komórce ale nie zgrał na kompa :baffled: wkleję kilka zdjęć które mam ale to są jeszcze jak nie było okien na wykuszu.
to jest widok na stronę z balkonem i tarasem
domek.JPG

a teraz kilka detali:

okna (drewniane, kolor wiśnia, mąż zamówił u lokalnego producenta i robili 3 miesiące :baffled:)

okno.JPG

drzwi balkonowe

drzwi balkonowe.JPG

wejście (jeszcze trochę zostało do zrobienia)

wejście.JPG

No i jako bonus- garaż

garaż.JPG

moja kuchnia ma 9mkw.. duzo to nie jest.. zobaczę ile Pan kuchenny mebli nam tam naustawia.. ale stołu tam nie będzie

Asia piękne okna:-) domek się ładnie prezentuje.. a jak mieszkańcy wypełniągo życiem to mmm.. życzę wam, żeby to nastąpiło jak najszybciej! a kiedy planujecie przeprowadzkę?

weronikaa jak dojde do tego etapu to zatrudnię cię jako wysoce wykwalifikowaną ekipę wykończeniową:-) fajnei tak samemu swój domek dopieszczać:-):-)

Boże ale fajne te wasze domki!
Weronika
super żywe kolorki wybrałaś
że też sobie człowiek nie wziął takiego męża co by mógł taki niewielki domek wybudowac:-(już byłabym w stanie sama wszystkiego pilnować i wybierać...nawet tak by było mi lepiej;-)

hehe Skaba- nie ma sprawy!:-D:rofl2:
Marteczka - dzięki!:-)

Ja tylko dodam, że dziś kręciliśmy listwy przy panelach a na koniec dnia "przetestowaliśmy" prysznic - czy działa :-D:zawstydzona/y::-D:zawstydzona/y:

Dziewczyny ja was podziwiam ze potraficie sie tak zorganizowac i za odwage zeby wogole ruszyc z budowa :-) Ja bardzo marze o domku ale kredyt mnie przeraza :( i te wszystkie formalnosci. Podziwiam was ze jestescie takie zorganizowane :-) Zazdroszcze

Anetka - ja raczej słynę z braku zorganizowania, naprawdę - w pracy wszystko notuję w terminarzu bo mam sklerozę i kolejne wykonane zadania wykreślam bo np. mogłabym zadzwonić do jakiejś osoby a za 2 godziny dzwonić i pytać o to samo... Jestem roztrzepana od urodzenia i niestety już mi to nie przejdzie...
Na razie jestem na macierzyńskim, ale gdybym pracowała i miała jeszcze 2 dziecko to na pewno nie dałabym rady...

reklama
Stefanna my będziemy mieć kuchnię jadalnię i "pokój dzienny" połączone i to razem będzie mieć 40 metrów. Kuchnia będzie mieć 8 ale to według mnie dużo, bo przecież stołu tam nie zamierzam wstawiać. No i jak pomyślę że tu mamy 56m wszystkiego a potem same te trzy pomieszczenia będą mieć 40 to aż nie mogę w to uwierzyć czasami :-)

Asiu
ja mam bardzo podobnie, bo kuchnia z jadalnią ma ok. 30m2, a salon który ma ponad 25m2 jest od nich oddzielony tylko częściową ścianką z kominkiem.
Też mi sobie ciężko to wyobrazić, gdy pomyślę, że teraz mieścimy się ze wszystkim na 64 metrach, hehe:-D:-D
No i śliczne okienka macie - pięknie się domek prezentuje!;-):tak:

Weronikaa no i jak tam kuchnia i panele na dole - żadnych fotek nie wklejasz...?!:cool2:
No i napisz proszę jakie sprzęty wybrałaś do kuchni!:tak:

Do góry