reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Stefanna - kurcze, a nie mieliście mapy??? U nas wine wziął mąż, ale pan kopareczka miał stresa strasznego :-) ale jak pisałam nieco niżej a przerwałby światłowody, a to by już nie było ciekawie :-(
Cholerka, zawsze cos musi być nie tak :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A teraz jaki kolejny ruch??

reklama
Weronikaa oczywiście, że mieliśmy mapki, tyle że wynikało z niej, że rura biegnie od płotu w odległości 1m, a w praktyce okazało się, że jest o wiele bliżej naszego domu...:crazy:
No,a le trudno, stało się i już nic na to nie poradzimy...

Jeśli pytasz co będziemy teraz robić to na zewnątrz dokończymy wyrównywanie terenu, jak wywieziemy barak i to wsio - drzewek niestety nie będziemy już sadzić, bo za zimno...
Ale nie ma tego złego..!;-) Znalazłam na allegro gościa, który ma bardzo tanie brabanty i jest ze Śląska, więc na wiosnę jedziemy do niego z przyczepką po drzewka i wychodzą nas o wiele taniej niż przez ogrodnika! Do tego zaklepałam sobie rodziców na wiosnę, więc przyjedzie mój tatko i będziemy razem sadzić - i nic nas to nie będzie kosztować, poza naszą pracą of course!!!:rofl2::rofl2::rofl2:
A w domku na razie schną tynki i wylewki, ale już za dwa tygodnie mają wejść Panowie od wykończeniówki. Zaczną od ocieplenia poddasza i zabudowy g-k na górze. Chcemy też jak najszybciej odpalić piec i założyć kaloryfery, żeby wygrzewać domek!
I na razie to tyle! Powoli zabieram się za kuchnie i wybieranie sprzętu, ale po łazienkach jakoś się do tego nie wyrywam...:sorry2:

Czekam wciąż na fotki kominka i nie tylko....;-):tak:!!

Stefanna- W sumie to w takim razie to bym sie kłóciła skoro na mapce było inaczej niż w realu, za czorta bym tego nie zapłaciła:wściekła/y:
Jeśli chodzi o drzewka ile zaoszczędzicie na własnoręcznym sadzeniu (coś na ten temat wiem, bo oprócz tynków i właściwych wylewek wszystko robiliśmy sami, tzn. systemem gospodarczym) ... a później jak już wyrosną to powiesz dziewczynkom że sama sadziłaś :rofl2::-)
Oj wygrzewajcie domek bo tyle wody co poszło w tynkach :szok::szok::szok:

A co do kominka, to zrobiłam ostatnio foty ale baterie mi padły i nie mam jak zrzucić zdjęć na kompa :crazy::wściekła/y: Ale w porównaniu z tymi Twoimi cudeńkami to u mnie będzie o wieeele skromniej ;-) no ale pracą mężunia sie pochwalę, w końcu od początku do końca sam go zrobił (dodam tylko że pojęcia nie miał na początku jak się zabrać, ale upór robi swoje) :-D:rofl2:

Weronikaa na początku się Mężuś zdenerwował, ale szybko ochłonął, bo mu Pan dał do zrozumienia, że nie warto i lepiej się z nimi dogadać... :baffled:

Jeśli chodzi o tynki to praktycznie już wyschły - gorzej z wylewkami...:dry: A najgorsze jest to, że w salonie i sypialnie planujemy parkiet, a podobno wylewka schnie 1,5cm na miesiąc...!:szok: W takie wypadku musimy ten proces jakoś przyśpieszyć, bo nas Boże Narodzenie w przyszłym roku zastanie jeszcze w bloku...:-:)-:)-(
A Ty mi tu nie ściemniaj o skromności, bo piękny domek masz, a u mnie żadnych cudów nie planuję - będzie prosto i funkcjonalnie i tyle!;-):tak:
Kup baterie do aparatu i nie denerwuj mnie, tylko wrzucaj fotki z domku!:-)

A ja jutro chyba po raz pierwszy zrobię zdjęcie naszej chatki zasypanej śniegiem, bo pada u nas od kilku godzin i zrobiło się bialutko!!!:rofl2::rofl2::rofl2:

Stefanna, drogocenną macie teraz kanalizację;-) ale za to domek otulony w szarości mgielnej wygląda jak marzenie:tak:

Weronikaa, bardzo ciekawa jestem efektów pracy męża... będę nieskromna i powiem, że mój też miał problem jak do niego podejść i w końcu zrobił go sam:tak:

weronikaa bardzo fajna kuchnia:-) a kominka też jestem bardzo ciekawa, więc foteczki plizzz

stefanna nie mam ostatnio sił na komentarze na FM, więc napisze tu: bardzo podoba mi się ta bateria kuchenna i cena tez akceptowalna.. i bardzo spodobał mi się zlewozmywa Aura, który wyszukałaś, ale zastanawiam się czy nie tyczy się go to samo co móiwłyśmy o kwadratowych umywalkach.. on chyba ma dosyć ostre te kąty.. w oko wpadła mi też Aria i nie wiem czy się na nią nie zdecyduje..
aaa i jak przyjdzie co do czego to uśmiechnę się do ciebie o namiary na tego gościa ogrodowego.. no coś czuję, że na ogrody to juz malutko kasy zostanie:-(

ninja ja tez nie mam natchnienia na meblowanie, ale podciągam się trochę przy dziewczynach z FM.. a przy stefannie to juz mi nawet wstyd, bo ona sypie z rękawa wszelkimi nazwami kolekcji kafli, umywalek, toalet, pryszniców.. szoook.. i jesczze pamięta kto je na forum ma:szok::szok::szok:

wkleję wam jeszcze mebelki, które oglądnęłam w czasie naszej wspólnej wyprawy ze stefanna

do pokoiku Marysi wpadło mi w oko cos takiego i coraz bardziej si ę do tego przekonuję
icon_biggrin.gif

Orchidea
e8jpk0.jpg

dla Bartusia też mogłabym coś wybrać.. najpierw pomyśłam o takim wzorze:
2vuy43r.jpg

ale te ciemno brązowe boki są dość przytłaczające..

bartek za to wybrał dla siebie Formułę
w wersji bordowej:
2mev5af.jpg

lub niebieskiej
au8egz.jpg

pomyślimy nad tym, bo wzór Marysi wydaje mi się dość uniwersalny, a Bartka.. hmm.. być może zdecydujemy się na zwykłe jasne mebelki, a formułę przykleimy na ścianach
icon_wink.gif

Skaba - śliczne te mebelki, kiedyś wyczaiłam je na allegro :-)

Co do kominka i reszty to najchętniej wkleiłabym zdjęcia koło środy kiedy to tata skończy kleić płytki na posadzce wokół niego ;-) no ale (foty są średniej jakości:sorry2:) :

1. Domek z frontu, oklejony styropianem i tak pozostało bo pogoda nie pozwoliła na więcej :-(
2. klatka schodowa
3. zieleniutki salon z wyjściem na holl i moją pomarańczowo-stalową jadalnio-kuchnie
4. kuchnia i tatuśko wcinający bułę:rofl2:

kominek wkleję jak będzie skończony:tak:

Załączniki

• img_0825.jpg
    img_0825.jpg
    709,4 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Weronika zauwazyłam ze mamy abrdzo podobne domy;-) a nawet ustawienie:-D
pewnie na wprost drzwi od kuchni masz łazienke co;-)
Stefanna ja bym tez nie popuściła:no: skoro w planach jest 1m a nie 1,5:baffled:
Skaba bardziej podoba mi sie wersja dziewczeca;-)

Do góry