reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A jak z zajsciem po laparoskopii?

Kochana nawet tak nie myśl!!!! Nie wolno. Ja juz mam na brzuchu ciecie po wyrostku i po 2 laparo. przecież to jest najmniejszy problem. Ważne że ktoś się za nas zabrał i dzieki temu wiemy co i jak! W ten sposób na to patrz.
Tak jak maćku napisała ani się nie obejrzymy i bedziemy rodzić dzieciaczki jeden po drugim:-)
Maćku Ty też czekasz na laparoskopie?
Nie do konca. W przyszlym tyg ide do nowego gina, ktory mam nadzieje, ze mi to zaproponuje...

reklama
suzi1- ja mam pcos i dlatego miałam laparo,przy okazji wyszło ze mam lewy jajowód niedrożny, prawy "lekko" drożny i miałam dużo zrostów w miednicy małej :(
ale chociaż mam teraz samoistną owulke :D

MAM PYTANIE PO JAKIM CZASIE WASZE BLIZNY PO ZABIEGU ZROBIŁY SIĘ BLADE ? JA MIAŁAM LAPAROSKOPIE 2,5 MIESIĄCA TEMU A MOJE BLIZNY SĄ NADAL CZERWONE :eek:

suzi1- ja mam pcos i dlatego miałam laparo,przy okazji wyszło ze mam lewy jajowód niedrożny, prawy "lekko" drożny i miałam dużo zrostów w miednicy małej :(
ale chociaż mam teraz samoistną owulke :D

MAM PYTANIE PO JAKIM CZASIE WASZE BLIZNY PO ZABIEGU ZROBIŁY SIĘ BLADE ? JA MIAŁAM LAPAROSKOPIE 2,5 MIESIĄCA TEMU A MOJE BLIZNY SĄ NADAL CZERWONE :eek:
Hej Lilu:-)
Wiesz co u mnie po pierwszej laparo szybko wszystko ładnie się zagoiło:tak: A teraz zobaczymy. Jestem prawie tydzień po i wszystko mnie swędzi:-D

A powiedz mi kochana jakieś leczenie masz? Co lekarz powiedział?
No i kiedy zaczęły się staranka? Ile po laparo?

suzi1- ja laparo miałam w 18dc a tydzień po już zaczęłam starania :) @ zjawiła się 3 tyg po zabiegu. w 1 cyklu po, brałam metformax i norprolac, owulacje miałam w 17 dc ale cykl był dziwny bo strasznie tempka mi skakała po owulce :szok: cykl trwał 28 dni, sukces :-)
teraz jestem obecnie w 24 dc w 2 cyklu po laparoskopii, w tym cyklu nie brałam tz. wspomagaczy bo musiałam brać duomox na zęba a owulka i tak się zjawiła również w 17dc :tak: i tym razem tempka jest ładna ;-)
Mój gin kazał od razu się starać ponieważ moje jajniki zaczną znowu zarastać po jakimś czasie :-(

suzi1- ja laparo miałam w 18dc a tydzień po już zaczęłam starania :) @ zjawiła się 3 tyg po zabiegu. w 1 cyklu po, brałam metformax i norprolac, owulacje miałam w 17 dc ale cykl był dziwny bo strasznie tempka mi skakała po owulce :szok: cykl trwał 28 dni, sukces :-)
teraz jestem obecnie w 24 dc w 2 cyklu po laparoskopii, w tym cyklu nie brałam tz. wspomagaczy bo musiałam brać duomox na zęba a owulka i tak się zjawiła również w 17dc :tak: i tym razem tempka jest ładna ;-)
Mój gin kazał od razu się starać ponieważ moje jajniki zaczną znowu zarastać po jakimś czasie :-(
No to pięknie że masz tak ładną owulkę:tak: TO po laparoskopii jest jakiś czas na zjście? Potem trzeba robić ją jeszcze raz?:eek:
Ja laparo miałam w 16dc. Nie byłam przed na monitoringu, ale 2 dni po pojawiła mi się duża ilość śluzu płodnego i na drugi dzień był staranka:tak: Wczoraj też:-D
No i dziś mam wizytę. chciała bym porozmawiać z lekarzem o clo. No ale zobaczymy co on powie na to wszystko

suzi1- mi gin dał 6 miesięcy później powiedział ze moje jajniki znowu zarosną jajeczkami i szanse spadną, w końcu to pcos które można na jakiś czas zaleczyć ale nie wyleczyć :(
o drugiej laparo nic nie mówił raczej dał do zrozumienia ze później to ivf

reklama
suzi1- mi gin dał 6 miesięcy później powiedział ze moje jajniki znowu zarosną jajeczkami i szanse spadną, w końcu to pcos które można na jakiś czas zaleczyć ale nie wyleczyć :(
o drugiej laparo nic nie mówił raczej dał do zrozumienia ze później to ivf
Koichana ja mam znajomą która też ma PCOS (nie wiem jak to się pisze:zawstydzona/y:) i urodziła pięknego dzidziusia:tak: Długo się starali ale powiedziała że się nie podda i na dobre im to wyszło!!! Więc i u Was wszystko będzie dobrze:tak::tak::tak:

Do góry