reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A co robimy dla siebie i dla własnej przyjemności? Hobby, wyjścia, zakupy itp

szerlock- a czy smarujesz twarz kremem przed nałożeniem fluidu? bo to istotne, jeżeli skóra ma skłonności do wysuszania się. Ja używam własnie True Match, ale zawsze przed nakładam krem, zwykły krem Ziaji, Masło Kakaowe, czekam jakieś 5 minut, żeby się wchłonął i nakładam fluid ...

reklama
ja mam w ogole tak dziwną skore, ze ja pindole. pod podkładem sie wysusza placami, innymi placami sie świeci, mam tzw. niedoskonałosci. czasem jest sciagnięta, czasem nawet piecze po przemywaniu tonikiem. a oczy toi juz megahit, bo pieką nawet jak kapka kremu bambino sie do nich dostanie i wez tu zyj z czyms takim. jednego razu przed impreza juz gotowa w sumie do wyjscia tlyko oczy chcialam jeszcze podmalować i cos im tusz nie przypasował, jak zaczeły piec, łzy same leciały. ma sie rozumieć, ze z tapety nici. no chyba, ze podobały mi sie czarne mazy na twarzy. więc tynk od nowa kłasc.
kremu kiedys uzywałam pod podkład, ale wteyd mialam tak tłusty pysk, ze zrezygnowałam. wiec bez tego mam place suche:-D

szerlock- moja znajoma była u dermatologa, bo miała straszne kłopty z cerą, bardzo mieszana skóra, okazało się, ze to od hormonów i dostała specjalne lekarstwa z Apteki! więc może warto się udać?
dzisiaj ma skórę śliczną i widać różnicę!!! a ona odwiedziła 150 kosmetyczek, wydała kupę siana na zabiegi, kosmetyki, a tu się okazało, że najciemniej pod latarrnią!:blink:

kurcze musze kupić tą książke "Dziecko dla odważnych" Leszka Talko już kiedyś coś z Aletką Ewitak pisała na temat tech książek bo jest ich kilka jak się nie mylę i pisałyście że są tam fajne numery.

gaal ja bylam u kilku dermatologow i tlyko jeden zapisał mi cos co pomogło, ale za cholere nie pamietam nazwy, w kazdym razie nie wolno bylo przebywac na słoncu, ani sie opalac jakkolwiek podczas uzywania tego. wiec nie moge teraz, bo własnie zaczełam sesyje w solaryjum. a i jeszcze cos. ja to w ogole mam cos z twarza, bo np. gdy za dlugo siedze na słoncu to mi rośnie czoło - wyglada to tak jakby mi sie pol bułki do niego przykleiło, a ja wygladam jak pasazer nostromo:-D.i chodz z taka twarzą. w dzien nigdzie nie wychodziłam, bo sie bałam, ze ludzi wystrasze, a w nocy w wielkich brylach. na szczęście to było na dzialce, a nie w miescie wiec pol biedy, ale do dzieci to nie podchodziłam, bo naprawde mialam twarz jak bohater filmu z Cher chyba "Maska" nikt nie wie co to, podejrzewaja alergie na slonce. ale od ostaniego wygięcia twarzy mineły ok 2 lata(ciaza i teraz) i chodze do solarium, bo mysle, ze to nie słońce:tak:

ewula z tymi kosmetykami z apteki to własnie biorę to pod rozwage i chyba sprawię sobie podkłąd vichy na niedoskonałosci. moze ktoras miala go? nie pamietam dokładnej nazwy, bo reklame tekturową w aptece widzialam i patrzałam tylko na zdjeci przed i po uzyciu

reklama
ale Ci dobrze Aniu ;-) dziś maja spała wyjątkowo w aucie i ja był kierowcą więc nie mogłam do niej dołączyć a jak przyjechałyśmy do domu to oczy miała jak 5 zł i nici ze spania a taka jestem zmęczona że szok bo po nocach spać nie mogę bo dom mamy kopić i podpisać umowę prawdopodobnie w piątek ale mam stres że spać nie mogę bo to tyle pieniędzy i martwię się żeby wszystko było dobrze.

Do góry