reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A co do imion naszych pociech to... / Drugie imię :-)

reklama
wybór niezły.:-)
ale mój mąż na Tymona dziwnie reaguje, i to jego spojrzenie:confused2::confused2:
a co do dziewczynki to nigdy sie nie wtrąca.
może dlatego , ze lekarz pokazał nam siusiaka:confused::confused:

A może nie Tymon, ale Tymoteusz? :p
Co do Apolonii, to nie lepiej od razu Pola? Krócej się pisze. :p
syllka: Niech mąż nie cwaniaczy, do każdego imienia da się rymowankę wymyśleć... :p Dla Ady mamy już dwie: "Ada to nie wypada" i "Adusia, nie kop tatusia" ;-)

Faktycznie, tesciowa tez potrafila wymyslic rym lub historyjke dla kazdego imienia, ale to nie zlosliwie.

Mnie sie zawsze podobaly Amelia, Alicja Emilia, Julia, Faustyna, a dla chlopcow Kacper (bo to dobry duszek), Mateusz, Maksymilian, Irek (ale nie Ireneusz), Hubert.

Belgijskie imiona sa raczej dziwaczne i nieladne.:tak:

Tymon bardzo ładnie, Tymoteusz też, Tymek można mówić.
A moja koleżanka nazwała Pola, ale z nazwiskiem się gryzie: Pola Socha:baffled:
A dla chłopca to chciałam też Dawid, ale to moja pierwsza poważniejsza miłość i mąż się nie zgodził.....
Mateusz mi się jeszcze podoba, ale mamy w rodzinie...

My mamy coraz większy problem:-(. Na początku podobało nam się imię Feliks (Felek) bo to znaczy szczęśliwy i to zdrobnienie też fajne, ale z czasem coraz trudniej. Po drodze wymyśliliśmy Teofila, mam takiego wujka w rodzinie i to szaleństwo zdrobnień: Teo (dla nastolatka), Teoś, Tofik, Filek, Filuś. Że nie wspomnę o innych pomysłach: Leopold, Tymon i inne. Mążuś ostatnio stwierdził, że jakoś te stare imiona (bo do tej pory miało być stare i oryginalne, ale bez histerii) już mu się przejadły i może cos zwykłego. No i zwątpiłam:eek:

reklama
ja juz tez nie wiem jakie imie ostatnio RAF przyszedł z Magdaleną MAGDA ładnie? mi ostatnio po głowie chodzi Dominika, Klara, a Kornelia cały czas chce Gabrysie

Do góry