Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Wiem, że łatwo się mówi, ale spróbuj nie zakładać najgorszego, już jutro wszystko się wyjaśni, a ja trzymam za Was kciuki!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam podobnie według OM wychodził 7 tydzień był pęcherzyk tylko, ale kazał już brać witaminy więc brałam i pokazać sie za 2 tygodnie. No to za 2 tyg poszłam ale lekarz mi zrobił usg przez brzuch i stwierdził puste jajo płodowe dał luteine, którą brałam max 2 dni. Byłam zdołowana bo to moja pierwsza ciąża by była (a raczej jest) i zapisałam sie na forum właśnie i dziewczyny doradziły szukać innego lekarza. Tak też zrobiłam, w piątek na wizycie (bo długo nie czekałam od telefonu na drugi dzień kazała lekarka przyjechać) zrobiła usg dopochwowo (czyli jak powinno być do 12 tc) i okazuje sie zdrowiutka ciąża. Termin porodu mam za 5 tygodni. Wiem łatwo mówić poczekaj, ale ja też troche sie modliłam o tą ciąże jak sie tak okazało i moja chrzestna poprosiła swoje kółko różańcowe o modlitwe za mnie. Może to coś też dało.Ja byłam u lekarza według om 6t3d i też nie było nic widać. Tydzień później już był zarodek i serduszko głowa do gory, będzie dobrze
Oj tu się nie zgodzę. Chodziłam do babki, gdzie sprzęt wyglądał na w miarę nowy, ale tylko tak wyglądał teraz chodzę do innego ginekologa i wiem dokładnie jaki ma sprzęt (nazwa) i po jakości obrazu widzę jaka jest przepaść między jednym i drugim usg (na powiększeniu pecherzyk z zarodkiem był na pół ekranu) Usg może wyglądać na nowe a może mieć 10 lat. Jeśli masz jakieś wątpliwości i obawy to nie zaszkodzi jak pójdziesz jeszcze do innego lekarza, ale póki co bądź dobrej myśliTaak, to prywatna klinika, widać mają nowiutki sprzęt...
Dziewczyny może trochę źle napisałam. Jest to jeden z najlepszych lekarzy w moim mieście, prowadził obie ciąże mojej szwagierki i niejednokrotnie zapraszał ja do siebie do gabinetu bo sprzęt w publicznej przychodni był kiepskiej jakości a w klinice już wszystko pięknie było widać.. Także co do sprzętu do jestem pewna w 100% z doświadczenia innych że jest okej..Co do aparatu USG to nieważny wyglad tylko oprogramowanie w srodku
Jedne mogą wyglądać na nowe, a program obsługujący maszynę jest już przestarzały
A dobre oprogramowanie to często dla kliniki jest wydatkiem kilkudziesięciu tysięcy złotych. Sama chodzę do prywatnej kliniki i mój gin mówi, ze w tym gabinecie ma np słabszy program i głowice, i jak chcemy coś więcej zobaczyć to spyta czy gabinet, w którym jest naprawdę dobre usg jest wolny
Trzymam kciuki ❤
I tak i nie. Jak widzisz sprzęt z 2019 to ciężko żeby oprogramowanie i głowice były przestarzałe. Lekarze też częściej wymieniają całe usg bez zabawy w oprogramowanie bo to się czasami nie opłaca. Ale to nieważne, bo już wiemy że sprzęt jest dobry, bo autorka napisała.Co do aparatu USG to nieważny wyglad tylko oprogramowanie w srodku
Jedne mogą wyglądać na nowe, a program obsługujący maszynę jest już przestarzały
A dobre oprogramowanie to często dla kliniki jest wydatkiem kilkudziesięciu tysięcy złotych. Sama chodzę do prywatnej kliniki i mój gin mówi, ze w tym gabinecie ma np słabszy program i głowice, i jak chcemy coś więcej zobaczyć to spyta czy gabinet, w którym jest naprawdę dobre usg jest wolny
Trzymam kciuki ❤