reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

7 tydzień a brak zarodka:(

Kamiszon

Fanka BB :)
Hej dziewczyny,
Pomóżcie mi się trochę uspokoić. Jestem w 7 tygodniu ciąży (6 tc + 6). W zeszłym tygodniu w środę (6tc + 0) byłam u lekarza potwierdzić ciążę. Lekarz ciążę potwierdził na 100%, jednakże nie widział jeszcze zarodka, tylko sam pecherzyk;( kazał przyjść w najbliższą środę zrobić kolejne usg. Dodatkowo kazał zrobić betę co 48h. Pierwszą zrobilam w zeszły czwartek ( 6+1), druga w sobotę (6+3). Wyniki to 22685 o następny prawie 33000. Będąc na kontroli u niego jeszcze przed ciąża w 16dc (czwartek) doktor stwierdził, że jestem przed owulacją, która powinna mieć miejsce w sobotę lub niedzielę (18 lub 19dc ). Więc wychodzi na to ze mogło być kilkudniowe opóźnienie. Objawy: powiększone piersi, bóle podbrzusza jak na @, czasami zdarzają się mdłości, plamień czy krwawienie brak.
Dziewczyny powiedzcie jak to u Was wyglądało. Mnie już tak nosi ze stresu że nie wytrzymuję, nie umiem się na niczym innym skupic :( dodatkowo stwierdzono przed ciąża u mnie subkliniczna niedoczynnosc tarczycy (TSH podwyższone, FT3 i FT4 książkowe). Leki oczywsicie zazywam :(
Odliczam już do środy, mam ciągle cicha nadzieje ze zobaczę to serduszko ale z drugiej strony mam złe przeczucia 😞

reklama
Kurcze no... beta mega duza ,powinno być cos woexej niż prcherzyk ,ale to o niczym nie przesadza , bo dziś mogło nie być, a jutro juz bedzoe trzymam kciuki

Nie martw się u mnie w szpitalu jak robili usg 6tc 3 tez nie bylo serduszka a u lekarza bylam tydzien po 7tc już bylo serduszko widac i slychac😊 a bete w szpitalu mialam 30842.4😊

Ja byłam u lekarza według om 6t3d i też nie było nic widać. Tydzień później już był zarodek i serduszko :) głowa do gory, będzie dobrze :)

Nie martw się u mnie w szpitalu jak robili usg 6tc 3 tez nie bylo serduszka a u lekarza bylam tydzien po 7tc już bylo serduszko widac i slychac😊 a bete w szpitalu mialam 30842.4😊
To też miałaś wysoka betę. A ciałko zolte było widoczne czy nic? Oby u mnie było tak samo, już się tak ucieszylam...

Wiesz co oni w szpitalu nic nie mówili i w wypisie nie ma nic na ten temat. Bądź dobrej myśli. Jeszcze wtorek i środa i będziesz wiedziała wszystko😊 trzymam mocnoo kciuki za Was i daj znać jak tam poszło😉

reklama
Do góry