reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

6 Weidera - polecam ;)

Ale mam pytanko... np. ćwiczenie nr 1... jak to liczyć? czy uniesienie prawej nogi i potem lewej to jest jedno powtórzenie? czy już dwa?

jedno powtózenie w ćw 1 to jest podniesienie jednej nogi i barków, powrót do pozycji leżącej, i nastepnie podniesienie barków i drugiej nogi. i tak 6 razy, później 8, 10 itd (na każda noge). tak samo ćw 3. w 5 tez 1 powtórzenie to machnięcie 2 nogami, z tym ze w 5 nie kłądziemy ramion.
no nei są to łatw ćwieczenia, ale jak już zaczniesz robić 3 serie, to oprócz tego ze ciężko, to jeszcze nudno :-D

reklama
po każdym ćwiczeniu trzeba powracac do pozycji wyjsciowej, oprócz ćwiczenia nr 5, gdzie robisz ten niby rowerek z uniesionymi barkami.
a pozostałe ćwiczenia zaczynasz od płskiego leżenia na podłodze i tak samo kończysz. czylu np w ćw 1 podnosisz barki i jedną nogę, trzymasz 3 sek, kłądziesz sie na płasko, dalej podnosisz barki i drugą noge - 3 sek, kładziesz sie na płasko. itd...

Dzieki Elżbietko :-D to znaczy ze dzis tak troszke żle robiłam cwiczenia ale jutro sie poprawie:tak:

Elzbietko czy ja dobrze rozumiem
pierwsze cwiceznie podnosze nogi na przemian 6 razy potem drugie cwiceznie 6 razy i tak az do 6 cwiceznia 6 razy.
drugiego dnia tak samo tylko od 1go do 6 cwiczenia (po 6 powtórzen) i potem jeszcze raz od 1 do 6. Czy cos pokreciałam?

można to robić na dwa sposoby:
1. robisz jedno powtórzenie ćw 1, nastepnie jedno powt ćw 2 itd, czyli po jednym powtórzniu wszystkich 6 ćw. i jak 6 razy (na początku ;-) ). i takie 6-krotne powtórzenie to jest 1 seria
2. robisz 6 powtózeń 1 ćwiczenia, później 2 drugiegi itd. seria końcy sie jak zrobusz wszystkie powtórzenia 6 ćwiczenia. ja tak robiłam

mięśnie brzucha będą bolały ze 3 dni, później już nie powinny. może troche w trakcie ćwiczeń się zmęczą. dla mnie bardziej kark sie męczył

tutaj
Aerobiczna "6" Weidera
jest filmik jak wykonywac poszczególne ćwiczenia. no i fotki efektów ćwiczeń, co prawda chyab większosc męskich brzuchów:sorry2:

tak tak zdecydowanie męskie brzuszki :)
mnie na razie kark nie boli ale miesnie brzuszka to ciągna jak nie wiem no ale jak tak zachwalaja ze brzusio bedzie szczuplejszy to bede cwiczyc

Elzbietko a który dzien u Ciebie?

Dzięki Elżbietko za rady:tak::-)

Ja już też jeden dzien mam za sobą i w sumie nie było tak źle, nawet mięśnie jakoś mi nie dokuczają...
A brzuszki panów ze stronki która podałyście... hm... całkiem, całkiem....;-)

zaliczyłam 3 dzien, dzis juz z miesniami lepiej jedynie jak kłade sie na brzuszku to je czuje :).
Mój smyk ma fantastyczna zabawe jak cwicze lerzy koło mojej buzi i dotyka nosa ust no i kreci sie koło nóg i buzia cały czas otwarta ze zdziwienia

reklama
Mnie dziś też troche mięśnie brzucha bolą, ale to dobrze, bo obawiałm się że cos źle robię...
Mi to w sumie zależy na tym, żeby zgubić oponke wokół brzuszka, niż schudnąć...

Do góry