hogata
czerwcowe mamy 2005
Witam, postanowiłam zacząć polecane przez Was ćwiczenia, bo nie mogę patrzeć na swój ogromniasty brzuch, a wakacje za pasem i chciałoby się w miarę bez stresu móc wyjść na plażę....
Mam pytania "techniczne" dotyczące ćwiczeń:
- w ćwiczeniach 1 i 3, gdzie unosimy na zmianę jedną nogę, czy liczba 6 powtórzeń dotyczy wszystkich powtórzeń łącznie, czy ma być po 6 na każdą nogę? (jakoś nie chce mi sie wierzyć, żebym na końcu programu była w stanie zrobic 3 serie po 24 powtórzenia na każdą nogę....?)
- w ćwiczeniu 5, robimy nożyce przez 3 sekundy, w tym czasie przyciągając na zmianę nogi, opuszczamy nogi, i kolejne powtórzenie czyli nożyce przez 3 sekundy? a może to ma być tak, że unosimy jedną nogę, zatrzymujemy na 3 sekundy i zmeiniamy od razu na drugą nogę na 3 sek. - takie "powolne nożyce"?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie ćwiczące i planujące ćwiczyć mamy :-)
witaj, co do pierwsze pytania ... to cie zmartwie .. 6 powtórze tzn 6 na kazdą nogę. Niedawno sie doczytalam ze tak jest prawidłowo. Ale ... gdy rok temu przeszłam przez 6W robiłam np. 6 powtórzeń na obie nogi czyli wychodziło po 3 na kazdą. A efekt i tak był widoczny.
Co do pytania o nozycze ... ja robiłam normalnie , nie wytrzymawałm przez 3 sekundy. Dodatkowym utrudnieniem jest robienie skrętów podczas nożyc tzn. ręce masz pod głową i skerty robisz tak aby skierowac np. prawy łokiec do lewego kolana.
powodzenia!!!