reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

6 miesiecy i nie ma oznak zabkowania

reklama
U nas też piątki zaczynają wyłazić, tzn. dzisiaj udało mi się pomacać w Nika paszczy :-D i wyczułam opuchnięte dziąsła na prawej dolnej i lewej dolnej trochę mniej, u góry gładko, ale ile jeszcze tygodni przed nami ciężko stwierdzić :eek:.

Rozeznałam się w temacie i widzę, że najboleśniej ząbkowanie przebiega u nas:-(. Ale to pewnie żeby nie było za kolorowo, bo pierwsze 16 zębów wyszło bezboleśnie.. teraz idą 5tki, i to wszystkie:wściekła/y:. Lewa dolna i prawa dolna już są wyczuwalne pod palcami, ale nadal się nie przebily. Hania najbardziej cierpi jak ma iść spać, płacze że ją boli, żele do smarowania nic nie pomagają, w nocy budzi się z okropnym bólem i nie można jej uspokoić, tylko paluszki pcha do buzi i widać jak cierpi:-(. Nie wiem już jak jej pomóc:-(.

Daj jej na noc syropku przeciwbólowego (panadol albo ibum) po co ma sie bidulka męczyć.

Skoro Hani wcześniejsze ząbki wychodziły bezboleśnie to choć teraz Ania dowie się co to znaczy ząbkowanie :tak:;-):-p A tak na prawdę, to przykre, że Hania tak strasznie cierpi :-( Oby szybko ząbki jej wyszły.

Widać, że Filipek cały czas przoduje w ilości ząbków :-D:-D:-D:-D

Ja podchodzę do tego tak ze jak mnie coś bardzo boli to sobie wezmę coś przeciwbólowego to czemu Nadia ma się męczyć. Ja jej nie dawałam codziennie ale co 2-3 dzień żeby się spokojnie wyspała, bo wtedy to ząbkowanie lepiej znosiła i miała lepszy humor :tak:

Ja tez Gracjankowi nie podaje codziennie syropu przeciwbolowego, jak juz widze, ze bardzo Go boli to daje, ale nie zawsze tez daje taka dawke jak powinnam, daje mu mniejsza, niekiedy tez smaruje mu dziaselka sacholem - jest jak dla nas bezkonkurencyjny, stary sprawdzony lek!

reklama
Ja stosuję leki przeciwbólowe tylko na gorączkę, przy ząbkowaniu jedynie żel, który zresztą muszę kupić, bo Nikuś pokazuje paluszkiem tam gdzie mu ząbek rośnie i mówi "boli". A jakie jeszcze macie sprawdzone żele na ząbkowanie?

Do góry