reklama
geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
U nas też piątki zaczynają wyłazić, tzn. dzisiaj udało mi się pomacać w Nika paszczy i wyczułam opuchnięte dziąsła na prawej dolnej i lewej dolnej trochę mniej, u góry gładko, ale ile jeszcze tygodni przed nami ciężko stwierdzić .
Elżbietka
mother of two sons&angel
Filip ma 19 zębów!!
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
Filipku no ladnie. Szybko poszlo. Gratulacje.
Coyote
Mama Gracjana i Mateusza!
a Gracjan dopiero 14 :-)
Elma
Małgosia
Rozeznałam się w temacie i widzę, że najboleśniej ząbkowanie przebiega u nas:-(. Ale to pewnie żeby nie było za kolorowo, bo pierwsze 16 zębów wyszło bezboleśnie.. teraz idą 5tki, i to wszystkie. Lewa dolna i prawa dolna już są wyczuwalne pod palcami, ale nadal się nie przebily. Hania najbardziej cierpi jak ma iść spać, płacze że ją boli, żele do smarowania nic nie pomagają, w nocy budzi się z okropnym bólem i nie można jej uspokoić, tylko paluszki pcha do buzi i widać jak cierpi:-(. Nie wiem już jak jej pomóc:-(.
Daj jej na noc syropku przeciwbólowego (panadol albo ibum) po co ma sie bidulka męczyć.
Skoro Hani wcześniejsze ząbki wychodziły bezboleśnie to choć teraz Ania dowie się co to znaczy ząbkowanie ;-) A tak na prawdę, to przykre, że Hania tak strasznie cierpi :-( Oby szybko ząbki jej wyszły.
Widać, że Filipek cały czas przoduje w ilości ząbków
Widać, że Filipek cały czas przoduje w ilości ząbków
Elma
Małgosia
Ja podchodzę do tego tak ze jak mnie coś bardzo boli to sobie wezmę coś przeciwbólowego to czemu Nadia ma się męczyć. Ja jej nie dawałam codziennie ale co 2-3 dzień żeby się spokojnie wyspała, bo wtedy to ząbkowanie lepiej znosiła i miała lepszy humor
Coyote
Mama Gracjana i Mateusza!
Ja tez Gracjankowi nie podaje codziennie syropu przeciwbolowego, jak juz widze, ze bardzo Go boli to daje, ale nie zawsze tez daje taka dawke jak powinnam, daje mu mniejsza, niekiedy tez smaruje mu dziaselka sacholem - jest jak dla nas bezkonkurencyjny, stary sprawdzony lek!
reklama
geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
Ja stosuję leki przeciwbólowe tylko na gorączkę, przy ząbkowaniu jedynie żel, który zresztą muszę kupić, bo Nikuś pokazuje paluszkiem tam gdzie mu ząbek rośnie i mówi "boli". A jakie jeszcze macie sprawdzone żele na ząbkowanie?